vineri, 5 aprilie 2013

Pe ce telefoane va fi Facebook Home

Mark Zuckerberg a lansat aseară Facebook Home. Nu e vorba de un telefon și nici un sistem de operare, așa cum se aștepta multă lume. Cei de la Facebook au preferat o aplicație pentru telefoanele cu Android prin care smartphone-ul tău devine dedicat rețelei de socializare.

Prin Facebook Home, telefonul tău cu Android preia majoritatea funcțiilor rețelei de socializare.  Mai exact, toate notificările despre  evenimente, aniversări, noutăţi de pe contul tău de Facebook sau alte aplicaţii instalate pe rețeaua de socializare vor apărea pe ecranul principal al smartphone-ului.

Pe pagina principală va fi „Cover Feed”, o versiune modificată a News Feed-ului, în care îți vor apărea poze, mesaje și videoclipuri postate de prietenii tăi sau alte pagini și persoane pe care le urmărești.  

Printr-o altă funcție, atunci când cineva îți scrie un mesaj pe Facebook, automat îți va apărea o iconiță  cu fotografia de profil și îi vei răspunde instant direct de pe ecranul principal.

„De obicei, când deschizi telefonul vezi un ceas, mailul și calendarul. Prin Home, ecranul va avea mai multă valoare. Imediat ce își pornești telefonul vei vedea acest lucru”, a declarat Adam Mosseri, șeful departamentului de produse de la Facebook.

Întrebat dacă această aplicație va fi disponibilă și pe gadgeturile Apple și Windows 8, Zuckerberg a lăsat de înțeles că în următoare perioadă cu siguranță nu.

Primul telefon pe care va fi instalată interfața Facebook Home va fi HTC First, un smartphone despre care s-a vehiculat în ultimele zile că ar fi primul smartphone cu sistem de operare dezvoltat de rețeaua de socializare.

Pe lângă acest model HTC, prezentat aseară în aceeași conferință, aplicația Facebook Home, disponibilă în magazinul de aplicații al Android de pe 12 aprilie, pentru început doar în Statele Unite, va mai putea fi instalată doar pe HTC One X, Samsung Galaxy S3, Galaxy Note II și Galaxy S4.

Cei de la Facebook spun că aplicația va fi îmbunătățită de la o lună la alta, iar versiunea pentru tabletele cu Android va apărea peste câteva luni.






















Share:

0 comentarii:

Traduce pagina

Total vizite postari

Nume

E-mail *

Mesaj *

Blog Archive

Un produs Blogger.