miercuri, 24 aprilie 2013

Hongqi L9 - un nou "Rolls chinezesc" la Shanghai 2013

Este greu de crezut că milionarii chinezi vor renunţa la imaginea şi opulenţa unor Rolls Royce sau Bentley pentru limuzina realizată de un producător chinez: Hongqi L9. Sau noul ”Rolls chinezesc” le este dedicat celor din guvern?

Fiind vorba de chinezi, probabil vă aşteptaţi să-i acuzăm de plagiat - însă, în cazul noii limuzine Hongqi L9, nu se pune această problemă, deşi, pe ici, pe colo, sunt evidente elemente de inspiraţie pe care le putem atribui maşinilor de lux americane de prin anii... '60.


Explicaţia e mult mai simplă: ”Rolls-ul chinezesc” nu copiază celebrele nume britanice Rolls Royce sau Bentley, ci e o replică după limuzina fostului preşedinte Hu Jin Tao, în care acesta a defilat în 2009, cu ocazia celebrării a 60 de ani de existenţă a Republicii Populare Chineze.
Faţă de limuzina originală, noul model Hongqi L9 prezentat la Salonul Auto Shanghai 2013 renunţă la blindaj şi este mai scurt, având ”doar” 5,5 metri. Ampatamentul maşinii se cifrează la aproape 3,5 metri, ceea ce promite un spaţiu foarte generos pentru cei de pe fotoliile din spate, precum şi suficiente spaţii de depozitare pentru lucrurile necesare milionarilor...

Motorizarea este realizată de chinezi, nefiind preluată de la alt producător - ceea ce e lăudabil, dat fiind că vorbim de un V12 de circa 400 CP. Cât despre preţul noii limuzine Hongqi L9, încă nici un fel de informaţie, deşi unele zvonuri afirmă că maşina va costa peste un milion de dolari.
Deocamdată nu se ştie nici dacă Hongqi L9 va putea fi cumpărată de oricine are aceşti bani sau va rămâne rezervată oficialităţilor statului - dat fiind că marca de lux Hongqi s-a ocupat încă din anii '50 de fabricarea de limuzine pentru miniştrii şi liderii Chinei.Share:
Trimiteți un comentariu

Traduce pagina

Total vizite postari

Nume

E-mail *

Mesaj *

Blog Archive

Un produs Blogger.