sâmbătă, 6 aprilie 2013

Android vs. iOS. Care sistem de operare o va duce mai bine in 2017



Un studiu riguros realizat de compania de analiza Gartner evalueaza evolutia tipurilor de gadgeturi si a sistemelor de operare
Numarul gadgeturilor cu sistemul de operare Android se va tripla pana in 2017, arata un studiu al companiei de cercetare a pietei Gartner. Vor creste si celelalte sisteme de operare importante, iOS si Windows, insa in cazul lor evolutia va fi mai lenta. Android va avea in jur de 50% din piata in 2017, fata de putin peste 20% cat are acum, potriviti analizei.
Asadar, sistemul de operare Android se va mentine lider in piata, in timp ce adversarele sale vor pierde din avant, iar competitia pentru locul doi se va da intre Apple si Microsoft.
La sfarsitul lui 2017 vom avea aproape 1,5 miliarde de gadgeturi cu sistemul de operare Android, fata de doar 571 de milioane cu Windows si 504 mil. cu iOS/MacOS. Cercetarea mai arata ca BlackBerry OS va fi tot mai putin folosit si ca felia destinata companiilor mici (acel Others din tabel), va scadea puternic.
Daca vorbim de tipurile de gadgeturi, atunci calculatoarele desktop si notebookurile vor scadea ca numar, in timp ce ultrabookurile vor creste de 10 ori. Mult vor urca si tabletele, care vor fi din ce in ce mai prezente in casa utilizatorilor de gadgeturi din lumea intreaga. Si la telefoanele mobile se observa o evolutie pozitiva.
Analiza Gartner mai spune ca tabletele se vor ieftini mult, dar si pretul telefoanelor mobile va scadea.



Share:

0 comentarii:

Traduce pagina

Total vizite postari

Nume

E-mail *

Mesaj *

Blog Archive

Un produs Blogger.