vineri, 19 aprilie 2013

După Xbox Live şi Game Center, şi Android va veni cu un serviciu centralizat pentru jocuri


Atunci când se compară facilităţile software oferite de platforma Android cu cele ale rivalilor Windows Phone şi iOS, lipsa unei punct central de interes pentru amatorii de jocuri este unul din aspectele care sare în ochi. Chiar dacă oferta de jocuri Android este net superioară celei pentru Windows Phone şi se apropie tot mai mult de cea iOS, o replică pentru Xbox Live sau Game Center încă nu există.
Până nu demult, acest loc gol a fost ocupat într-o mare parte de OpenFeint, însă serviciul a fost închis, iar lansarea unui serviciu propriu de către Google a devenit cu atât mai necesar. Poate că unii dintre amatorii de jocuri pe telefoane sau tablete nu-i duc lipsa, însă un astfel de serviciu ar oferi facilităţi de mesagerie, invitaţii pentru sesiuni multiplayer, recomandări pentru jocuri similare, un loc centralizat pentru scoruri şi premii şi multe alte lucruri mărunte care fac mai atractivă interacţiunea pe platformele rivale.
Analiza codului aplicaţiei MyGlass, companionul ochelarilor inteligenţi Google Glass, a scos la iveală o serie de resurse care indică faptul că un astfel de serviciu este în lucru. Aceste resurse, neutilizate în acest moment pentru că nu sunt conectate la nici un serviciu online,  sunt făcute exact pentru facilităţile despre care am vorbit mai sus, cum ar fi mesageria, tabelele centralizate pentru scoruri sau suport pentru jocurile multiplayer pe ture.
Nu este prea clar când vom asista la lansarea oficială a acestui serviciu, însă conferinţa Google I/O, care va avea loc între 15 şi 17 mai, pare a fi un moment oportun.

Share:

0 comentarii:

Traduce pagina

Total vizite postari

Nume

E-mail *

Mesaj *

Blog Archive

Un produs Blogger.