vineri, 12 aprilie 2013

Cum arata resedintele luxoase ale Familiilor Regale din Europa

Resedinta permanenta a reginei Olandei este stabilita la Haga. Impunatorul castel Huis ten Bosch a fost construit la inceputul secolului 17 si este considerat unul dintre principalele puncte de atractie turistica .
Regina obisnuieste sa mai foloseasca pentru intalnirile oficiale alte doua resedinte Palatul Noordeinde si Palatul Regal din Amsterdam.


Palatul regal din Oslo este in prezent resedinta oficiala a Regelui Harald V si a Reginei Sonja a Norvegiei.

Regina Margareta a II-a a Danemarcei obisnuieste sa-si petreaca destul de mult timp la Palatul Amalienvorg din Copenhaga.
In patrimoniul monarhiei daneze mai exista inca doua palate: Grassten si Marselisborg.


Palatul Drottningholm unde este resedinta de vara a familiei regale suedeze a fost inclus pe lista patrimoniului UNESCO. Totusi, monarhii suedezi isi petrrec cel mai mult timp in Palatul regal din Stockholm.

Familia regala a Romaniei dispune de trei resedinte: Palatul Elisabeta, Domeniul Regal Sinaia, construit in vremea regelui Carol I, ce include castelele Peles si Pelisor si Domeniul Savarsin.

Familia regala a Marii Britanii detine mai multe resedinte pe teritoriul regatului: Palatul Buckingham, Casa Holyrood din Edinburg, palatul Sandringham si desigur Palatul Windsor.

Resedinta printului Albert al II-lea de Monaco este o fortareata construita in anul 1191.

Palatul regal din Madrid este considerat al doilea ca marime din Europa dupa Louvre. Acesta reprezinta resedinta permanenta a Regelui Spaniei, Juan Carlos I.
Regele foloseste destul de des si Palatul din Zarzuela.


Din 1938 castelul Vaduz din Alpi, construit in secolul 12, a fost declarat resedinta oficiala a Printului Hans-Adam al II-lea al Liechtensteinului.
Share:

0 comentarii:

Traduce pagina

Total vizite postari

Nume

E-mail *

Mesaj *

Blog Archive

Un produs Blogger.