marți, 23 aprilie 2013

Celebrii antiviruşi falşi încearcă acum să păcălească utilizatorii Android

Produsele antivirus false, care în realitate sunt nişte troieni pe care utilizatorii sunt păcăliţi să îi instaleze şi apoi sunt folosiţi în extorcarea de bani pentru eliminarea unor viruşi care nu există, au atins apogeul pe platforma Windows pe la jumătatea deceniului trecut. Dacă aceste păcăleli au început să devină din ce în ce mai rare pe această platformă, infractorii informatici s-au mutat pe platforma Android, unde încearcă să obţină bani prin aceeaşi metodă.
Descoperit de compania rusească Doctor Web, troianul Android.Fakealert.4.origin bântuie în Google Play din luna octombrie a anului trecut.  Metoda de instalare este deja una clasică, utilizatorii fiind atraşi prin intermediul anunţurilor publicitare inserate în diverse aplicaţii gratuite care ţintesc vorbitorii de limba engleză sau rusă.
Dacă victimele vor instala produsul „promovat”, care nu este oferit prin intermediul Google Play pentru a nu intra în vizorul Google, aceştia vor fi speriaţi cu un nişte rezultate îngrijorătoare ale analizei, bineînţeles fictive, şi li se vor cere datele cardului bancar pentru achiziţia produsului. Instalarea antivirusului fals necesită bifarea validarea manuală a opţiunii de instalare a aplicaţiilor provenite  din surse necunoscute, ceea ce este o barieră în calea răspândirii ameninţării, însă destui utilizatori Android procedează de la bun început aşa pentru a rula aplicaţii provenite din alte surse sau o vor face din necunoaştere în momentul în care se vor lovi de acest avertisment.
Pentru a evita astfel de incidente, utilizatorii sutn sfătuiţi să instaleze produsele de securitate doar din Google Play, şi să acorde mai multă atenţie veridicităţii anunţurilor publicitare din cadrul aplicaţiilor.




Share:

0 comentarii:

Traduce pagina

Total vizite postari

Nume

E-mail *

Mesaj *

Blog Archive

Un produs Blogger.