joi, 18 aprilie 2013

La Mizil vor fi produse vehicule militare Renault Trucks Defense

Producatorul francez de tehnica militara Renault Truck Defense, parte a grupului AB Volvo, a semnat la Mizil, prin presedintele companiei, Gerard Amiel, un memorandum cu compania SC MFA SA referitor la productia si comercializarea exclusiva a camioanelor militare si a vehiculelor blindate pe teritoriul Romaniei. Din partea romana a semnat Nicolae Suta, director general al MFA.
Cele doua companii intentioneaza sa desfasoare un program de investitii comun avand ca obiect retehnologizarea platformei de productie a MFA din orasul Mizil, judetul Prahova. In perspectiva, logistica si tehnica militara rezultate in urma acestei colaborari vor fi comercializate pe piata regionala si pe cea internationala.
Reprezentantii celor doua companii se intalnesc si cu membrii Guvernului in vederea prezentarii proiectului comun.
MFA este un producator roman independent de tehnica militara, cu o istorie de peste 60 de ani. Compania este cel mai important contractor roman al Ministerului Apararii Nationale (MApN) de dupa 1989 pentru masini de lupta blindate.
Cel mai recent proiect dezvoltat de de MFA impreuna cu MApN a fost modernizarea a 127 de  masinii de lupta de infanterie, certificate NATO, in valoare de peste 100 milioane euro. Din 2012 MFA Mizil este parte a grupului de firme Carmistin, care apartin omului de afaceri Iustin Paraschiv.
Renault Truck Defense are peste 1.400 de angajati in Franta si este prezenta in peste 50 de tari.


Share:

0 comentarii:

Traduce pagina

Total vizite postari

Nume

E-mail *

Mesaj *

Blog Archive

Un produs Blogger.