miercuri, 10 aprilie 2013

Windows Phone 8 va fi actualizat cu suport pentru ecrane Full HD şi procesoare quad-core

Sistemul de operare Windows Phone a fost mereu cu un pas în urmă atunci când a venit vorba de rezoluţia maximă a ecranelor pe care era afişat. Limitată iniţial la WVGA, platforma a făcut ulterior trecerea la WXGA şi HD, însă aceasta este depăşită de rezoluţiile Full HD oferite de cele mai recente telefoane Android. Conform The Verge, acest lucru s-ar putea schimba undeva în cursul acestui an.
Conform unor surse apropiate de Microsoft, compania intenţionează să lanseze actualizarea General Distribution Release (GDR3) pentru platforma Windows Phone 8, aceasta urmând să aducă şi compatibilitatea cu rezoluţia de 1920 x 1080 pixeli. Acest anunţ ar putea fi cu greu numit neaşteptat, această îmbunătăţire fiind una necesară şi de la sine înţeleasă. Cei care vor dori terminale Windows Phone cu densităţi foarte mari vor fi însă dezamăgiţi, deoarece rezoluţia Full HD va fi destinată doar ecranelor cu diagonale de 5” sau mai mari.
Odată cu această actualizare, Windows Phone 8 va fi compatibil şi cu noile procesoare quad-core de la Qualcomm, cele două îmbunătăţiri urmând să permită producătorilor de telefoane să ajungă din urmă puterea hardware de care platforma Android beneficiază în prezent şi să ofere produse la fel de atractive.
Conform surselor citate, actualizarea va fi lansată undeva în cursul acestui an, înainte de lansarea viitorului Windows Blue din 2014, putând presupune că aceasta va sosi undeva în cursul toamnei, când are loc tradiţionala lansare a noilor generaţii de telefoane Nokia.




Share:

0 comentarii:

Traduce pagina

Total vizite postari

Nume

E-mail *

Mesaj *

Blog Archive

Un produs Blogger.