luni, 29 aprilie 2013

Cel mai nebun film din lume cu curse de strada: BMW M5 la superlativ in Georgia

Am mai vazut filme cu tot felul de curse ilegale si sofat la limita sigurantei pe drumurile publice. Dar niciodata asa ceva. Iata aici varianta lunga a celebrelor curse nebune din Georgia, de aceasta data in tandem. Printre masinile protagoniste se numara mai multe BMW-uri model E34 M5, dar si cateva modele de Mercedes.
Urmariti-l pe tot pentru ca...chiar merita :)
Share:

sâmbătă, 27 aprilie 2013

GTA V va fi primi noi trailere săptămâna viitoare

Rockstar Games a anunţat că Grand Theft Auto V va primi nu mai puţin de trei noi trailere săptămâna viitoare, câte unul dedicat fiecăruia dintre cei trei protagonişti ai jocului: Franklin, Michael şi Trevor. Noile materiale video urmează să fie lansate pe 30 aprilie 2013.
GTA V promite cea mai cuprinzătoare lume de joc deschisă realizată vreodată de studiourile Rockstar Games: întregul Los Santos (replica virtuală a Los Angeles-ului real), precum şi împrejurimile acestuia vor fi recreate în detaliu. De asemenea, pentru prima dată într-un astfel de joc, povestea din GTA V va avea nu mai puţin de trei personaje principale, jucătorul fiind liber să comute între aceşti eroi oricând doreşte.
Grand Theft Auto V va fi lansat pe 17 septembrie 2013, pentru PlayStation 3 şi Xbox 360. Veştile oficiale despre o eventuală versiune pentru PC se lasă încă aşteptate.



Share:

LG va lansa un telefon cu ecran OLED flexibil înainte de finalul acestui an

LG are planuri îndrăzneţe pentru acest an, dorind să ia prin surprindere competiţia lansând primul smartphone cu ecran OLED flexibil. Produsul rezultat în urma activităţilor de cercetare şi dezvoltare întreprinse de LG în ultimii ani ar urma să dea startul unei noi ere în evoluţia dispozitivelor mobile, substituind în cele din urmă telefoenele solide, cu design monolit.
Informaţiile publicate de jurnalişti publicaţiei Wall Street Journal, citând-ul pe Yoon Bu-hyun - vicepreşedinte al diviziei LG Mobile, dezvăluie existenţa unui telefon mobil echipat cu ecran flexibil produs chiar în fabricile LG, ce ar urma să fie lansat spre sfârşitul acestui an, la timp pentru sezonul cumpărăturilor de iarnă.
Inainte de a ne ambiţiona prea tare, trebuie să ne reamintim că şi Samsung a prezentat prototipul unui aşa zis telefon flexibil, instalat într-un corp cât se poate de rigid, dar cu ecranul OLED mulat peste marginile carcasei, rezultând două zone adiţionale în care pot fi afişate butoane virtuale sau notificări.

Judecând după abordarea superficială în care rivalii de la Samsung au ales să trateze conceptul de smartphone cu ecran flexibil, poate că nu ar trebui să avem aşteptări prea mari nici din partea LG. Rămâne de văzut exact ce înseamnă conceptul de telefon flexibil în viziunea LG, pe măsură ce noi detalii vor intra în atenţia presei.




Share:

Ei sunt românii care merită toată aprecierea noastră.


Pentru că dorim să vă oferim o experienţă cât mai interactivă cu jurnalismul de calitate, pentru că felul în care spui o poveste contează la fel de mult ca şi povestea în sine, dar şi pentru că ţinem pasul cu noutăţile din mass-media online, gândul vă oferă de astăzi o nouă experienţă mediatică.
NOUL SITE AL PROIECTULUI GÂNDUL.INFO - OAMENI TARI
Am încercat să vă oferim poveşti interesante, altfel de imagini ale Irakului şi ale Afganistanului, aşa cum se văd aceste teatre prin ochii militarilor români care au ajuns şi au luptat aici.

De acum, poveştile din seria OAMENI TARI se află pe un site nou, interactiv, care schimbă modul în care este prezentat conţinutul de calitate în România.
La zece ani de la invazia din Irak şi cu un an înaintea retragerii din Afganistan, vă invităm să îi cunoaşteţi pe aceşti români speciali, să le citiţi şi să le vedeţi poveştile de viaţă.
Ei sunt câţiva dintre OAMENII TARI ai României.


Share:

vineri, 26 aprilie 2013

Intrecerea greilor: 1.000 HP vs. 700 HP

Share:

BMW M3: e30 vs e92 GTS

Primul BMW M3 (E30) a apărut în 1986 şi avea un patru cilindri de 2,3 litri şi 192 CP. Ultimul BMW M3 (E92), în varianta GTS, are un V8 de 4,4 litri şi 450 CP. Ce înseamnă întâlnirea celor două maşini, pe care le despart 25 de ani, vedeţi în următorul video
Share:

Petrecerea lansarii Youtube.ro

Share:

joi, 25 aprilie 2013

E-Boda a lansat Supreme XL400QC, prima tabletă autohtonă quad-core


E-Boda, cunoscutul producător local de echipamente electronice, a lansat astăzi tableta Supreme XL400QC, despre care producătorul afirmă că este primul produs autohton de acest gen care foloseşte un procesor quad-core.
Noua tabletă de la E-Boda foloseşte una dintre cele mai accesibile soluţii quad-core disponibile pe piaţă, ATM7029 de la  Actions Semiconductor, care oferă un procesor quad-core ARM Cortex-A5 tactat la 1,2 GHz şi un nucleu grafic Vivante GC1000. Platforma hardware este completată de o memorie RAM DDR3 cu o capacitate de 1 GB, o stocare internă de 16 GB, care poate fi extinsă cu un card MicroSD, şi o baterie cu o capacitate de 6600 mAh.


Ecranul are o diagonala de 10,1”, acesta oferind un panou IPS cu o rezoluţie de 1280 x 800 pixeli şi o suprafaţă tactilă capacitivă cu 5 puncte de contact. Dotările media includ două camere foto, una principală cu un senzor de 2 MP şi una frontală de 0,3 MP, şi difuzoare stereo.

Carcasa, fabricată din aluminiu şi plastic, are dimensiuni de 271 x 180 x 13 mm şi o greutate puţin cam mare de 670 de grame. În interior acesteia, E-Boda a mai amplasat un adaptor Wi-Fi 802.11 b/g/n, o ieşire video Mini HDMI şi un slot Mini USB, care este compatibil şi cu o serie de modemuri 3G.
Tableta rulează Android 4.1.2, este certificată Google Play şi costă sub 1.000 lei.


Share:

Drift cu un Ford Transit V8

Atunci cand vine vorba de masini de drift, un Ford Transit nu pare a fi chiar ce mai inspirata alegere. Totusi, cu modificarile de rigoare si un motor V8 indesat sub capota, celebrul van se transforma intr-o infricosatoare masinarie de torturat cauciucuri, iar spectacolul este la el acasa.


Share:

Bine ai venit Youtube.ro !


YouTube a anuntat joi lansarea YouTube Romania, versiunea localizata a platforme video. Varianta autohtona va afisa cele mai vizionate si mai populare videoclipuri locale si va constitui o platforma pentru creatorii romanii de continut, difuzori, agentii de publicitate si branduri.
YouTube Romania permite creatorilor locali de continut video sa fie mai usor de descoperit, atat in Romania cat si in intreaga lume. De asemenea, companiile locale vor avea de acum posibilitatea de a folosi YouTube ca un mediu de promovare pentru a ajunge la publicul lor. In plus, programul de parteneriat YouTube in Romania va oferi o cale pentru toti producatorii de continut, mari si mici, de a face bani din clipuri video incarcate.
“Numerosi membri ai comunitatii globale YouTube deja vizioneaza continut romanesc. Lansarea versiunii locale a YouTube va deschide noi oportunitati pentru creatorii talentati din tara, acestia vor putea fi descoperiti mai usor, atat in Romania cat si de oriunde in lume. Astfel, utilizatorii vor avea acces mai usor la continut de calitate <fabricat in Romania>”, a declarat Dan Bulucea (foto), country manager Google Romania.
Muzicienii si compozitorii romani - reprezentati de Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania - Asociatia pentru Drepturi de Autor (UCMR-ADA) - si YouTube au anuntat incheierea unui acord de licentiere care va permite artistilor sa obtina venituri din vizualizarea clipurilor lor pe YouTube.
De asemenea, Roton, Cat Music, Hahaha Production, MediaPro Music si TVR au decis sa publice pe YouTube continut propriu, devenind primii parteneri YouTube in Romania.
Cu ajutorul YouTube, orice persoana care are o conexiune la internet si o camera video poate distribui continut video original accesibil in intreaga lume. Platforma reprezinta o arhiva globala de imagini si sunete - cea mai cuprinzatoare colectie de acest fel.
YouTube a depasit recent pragul de un miliard de utilizatori pe luna, iar in fiecare minut sunt incarcate pe YouTube 72 de ore de inregistrari video.
YouTube LLC are sediul in San Bruno, California si este o subsidiara a Google Inc.
Share:

miercuri, 24 aprilie 2013

Hongqi L9 - un nou "Rolls chinezesc" la Shanghai 2013

Este greu de crezut că milionarii chinezi vor renunţa la imaginea şi opulenţa unor Rolls Royce sau Bentley pentru limuzina realizată de un producător chinez: Hongqi L9. Sau noul ”Rolls chinezesc” le este dedicat celor din guvern?

Fiind vorba de chinezi, probabil vă aşteptaţi să-i acuzăm de plagiat - însă, în cazul noii limuzine Hongqi L9, nu se pune această problemă, deşi, pe ici, pe colo, sunt evidente elemente de inspiraţie pe care le putem atribui maşinilor de lux americane de prin anii... '60.


Explicaţia e mult mai simplă: ”Rolls-ul chinezesc” nu copiază celebrele nume britanice Rolls Royce sau Bentley, ci e o replică după limuzina fostului preşedinte Hu Jin Tao, în care acesta a defilat în 2009, cu ocazia celebrării a 60 de ani de existenţă a Republicii Populare Chineze.
Faţă de limuzina originală, noul model Hongqi L9 prezentat la Salonul Auto Shanghai 2013 renunţă la blindaj şi este mai scurt, având ”doar” 5,5 metri. Ampatamentul maşinii se cifrează la aproape 3,5 metri, ceea ce promite un spaţiu foarte generos pentru cei de pe fotoliile din spate, precum şi suficiente spaţii de depozitare pentru lucrurile necesare milionarilor...

Motorizarea este realizată de chinezi, nefiind preluată de la alt producător - ceea ce e lăudabil, dat fiind că vorbim de un V12 de circa 400 CP. Cât despre preţul noii limuzine Hongqi L9, încă nici un fel de informaţie, deşi unele zvonuri afirmă că maşina va costa peste un milion de dolari.
Deocamdată nu se ştie nici dacă Hongqi L9 va putea fi cumpărată de oricine are aceşti bani sau va rămâne rezervată oficialităţilor statului - dat fiind că marca de lux Hongqi s-a ocupat încă din anii '50 de fabricarea de limuzine pentru miniştrii şi liderii Chinei.



Share:

Street View are acoperire naţională în România: aproape 50.000 km de drumuri şi sute de localităţi

Google România a anunţat că cele mai recente actualizări pentru Street View, care au fost anunţate ieri, includ şi o îmbogăţire semnificativă a imaginilor capturate în România. Deşi unele localităţi mici sunt încă acoperite parţial, compania afirmă că acum acoperă întregul teritoriu naţional.
Actualizarea Street View este rezultatul campaniei care a debutat în luna iulie a anului trecut. Până atunci, Street View acoperea 6000 de kilometri de drumuri, 8 oraşe importante, litoralul Mării Negre şi Valea Prahovei. Cea de-a doua etapă, care s-a încheiat prin actualizarea anunţată astăzi, a adăugat imagini pentru 40.000 de kilometri de drumuri şi sute de localităţi.
În cadrul celei de-o doua etape a campaniei de captură foto pentru Street View, Google a folosit nu doar deja cunoscutele sale maşini, ci şi triciclul Google Trike, care a facilitat pătrunderea în zonele unde accesul autoturismelor este dificil sau imposibil. Pe lista obiectivelor vizitate astfel se numără străzile medievale din Sighişoara, Castelul Peleş, Cheile Bicazului sau Lacul Roşu.
Pe lângă zonele noi parcurse, maşinile Google au completat şi porţiunile neacoperite ale zonele deja parcurse în prima etapă şi au actualizat imaginile culese în 2010.


Share:

Apple promite produse complet noi începând din toamnă, dar nu şi un iPhone mai mare

Odată cu rezultatele financiare anunţate ieri seară, Tim Cook a afirmat că Apple pregăteşte o serie de produse noi care vor face parte din alte categorii decât cele devenite tradiţionale. Acestea vor fi lansate începând din această toamnă iar noutăţile vor continua sa apară până spre sfârşitul anului viitor.
În acest moment, catalogul Apple include telefoane mobile, tablete, laptopuri, sisteme desktop, staţii de lucru, playere multimedia portabile şi centrul multimedia Apple TV, nefiind prea clar care vor fi direcţiile noi către care se va îndrepta Apple.
Una ar putea fi cea a accesoriilor inteligente, zvonurile referitoare la un posibil ceas inteligent circulând de ceva vreme. Aceste produse sunt analizate în prezent şi de alte companii, dintre acestea Google făcând deja un pas concret cu ochelarii Glass, iar interesul Apple s-ar putea orienta în această direcţie.
Televizorul Apple este iar un produs zvonit de multă vreme, şi se pare că cei din Cupertino experimentează deja cu mai multe modele. Sarcina de a aduce ceva cu adevărat inovator în acest domeniu, după cum Apple ne-a obişnuit, este însă una foarte dificilă şi ar putea la fel de bine să nu se concretizeze într-un produs comercial.
Dacă nu putem ghici încă ce ne pregăteşte Apple pentru viitorul apropiat, ştim deja ce nu ne pregăteşte: un iPhone mai mare. Tim Cook a afirmat că ecranele mai mari implică anumite concesii pe care compania nu este pregătită să le facă în acest moment, şi că Apple se va concentra pe calitate în detrimentul cantităţii.
Nu trebuie să uităm însă că acelaşi lucru a fost afirmat şi despre dimensiunile de 3,5”, respectiv 9,7”, ale ecranelor produselor iPhone şi iPad. Această optică nu a împiedicat ulterior lansare unui telefon cu ecran de 4” şi a unei tabletele cu ecran de 7,9”, deci putem speră într-o bună zi vom putea vedea un iPhone mai mare, doar că acest lucru nu se va petrece prea repede.


Share:

Este OFICIAL: Daimler va investi peste 300 milioane de euro în România


Grupul german Daimler va investi peste 300 milioane euro în România pentru extinderea producţiei de cutii de viteze, destinate Mercedes-Benz, la subsidiara locală Star Transmission din Sebeş, judeţul Alba.
Daimler, proprietarul Mercedes-Benz Cars, va extinde capacitatea de producţie a Star Transmission, deoarece fabrica de la Stuttgart funcţionează deja la capacitate maximă, se arată într-un comunicat transmis miercuri de grupul german.

Consiliul de Supraveghere al companiei a aprobat miercuri măsurile de extindere a capacităţilor de producţie de piese auto destinate Mercedes-Benz Cars.

Compania va investi în România peste 280 milioane euro pentru producţia noii generaţii de cutii de viteze automate, iar investiţiile totale planificate depăşesc 300 milioane euro, se spune în comunicat.



Share:

marți, 23 aprilie 2013

iPhone 5S se amână pe motiv de probleme tehnice

iPhone 5S, succesorul lui iPhone 5, ar fi trebuit să intre în producţie peste puţin timp la fabricile Foxconn din China. Conducerea Apple pare însă hotărâtă să evite cu orice preţ genul de probleme care au dus deja la returnarea a milioane de telefoane iPhone stricate, aşa că mai amână ceva timp punerea în producţie pentru a rezolva cel puţin un defect depistat în timpul etapei finale de testare şi validare a noului iPhone.



Potrivit agenţiei Reutres, care citează furnizori de componente Apple originari din Taiwan, începerea producţiei pentru noul iPhone 5S ar putea fi amânată până după finalul lunii iunie. De vină pare să fie una dintre dotările nou introduse pentru modelul iPhone 5S, un cititor de amprente care în prezent nu funcţionează tocmai bine, fiind incomodat de unul din straturile de lac aplicate la finisarea carcasei. Aparent, pentru remedierea problemei este necesară găsirea unui material de finisare compatibil cu noul senzor de amprente.
Partea bună este că deşi începerea producţiei ar putea fi amânată până în luna iulie sau chiar august, decalajul nu ar trebui să împiedice lansarea oficială a noului iPhone programată pentru luna septembrie, la exact un an după modelul iPhone5.
Cât despre presupusul model iPhone ieftin, negat de Apple într-o primă instanţă şi reconfirmat apoi cu noi zvonuri şi chiar o imagine de prezentare, acesta ar putea intra în producţie în lunile mai - iunie, urmând să fie prezentat drept alternativa mai accesibilă a noului iPhone 5S / iPhone 6. Ambele variante ar urma să fie echipate cu ecrane de 4 inch, însă modelul mai ieftin va avea rezoluţie mai mică şi vine fără cititorul de amprente pregătit pentru iPhone 6.
Share:

Allview Simply S5 - terminal accesibil pentru cei care nu doresc un smartphone

Cred că majoritatea cititorilor noştri sunt familiari cu terminalele Allview. De cele mai multe ori, acestea erau modele dual SIM accesibile. În ultimii ani, compania a adus în ţara noastră o serie de smartphone-uri cu suport pentru două cartele, iar impresiile pe care ni le-au lăsat au fostrelativ bune. Acum Allview vine cu un nou mode. Simply S5 nu este un smartphone, dar are loc pentru două SIM-uri în carcasă. Aşa cum sugerează şi numele, el ar trebui să fie un telefon cu funcţii de bază. Mai jos găsiţi o listă cu principalele specificaţii.


  • Ecran: 2.8”, 240x320
  • Viteza date: GPRS
  • Dual SIM: dual standby
  • Memorie internă: -
  • Card: microSD
  • Cameră foto: 2 MP
  • Bluetooth: 2.0
  • Altele: radio FM
  • Conector: microUSB
  • Dimensiuni: 123 x 56 x 10,2 mm
  • Baterie: 1.280 mAh
  • Greutate: 113,6 g    

Telefonul de la Allview nu se adresează celor pretenţioşi. În ciuda faptului că are o serie de aplicaţii preinstalate, el nu stă bine la capitolul conectivitate. Lipseşte suportul pentru viteze de transfer 3G şi modulul WiFi. Dacă toate cele mai sus sunt suficiente pentru unii utilizatori, preţul este şi el pe măsură. Allview Simply S5 costă 199 lei şi poate fi achiziţionat de la magazinele partenere Allview.
Share:

Aşa arată spatele noului iPhone low-cost?


Mult plastic, suprafeţe lucioase şi construcţie nu tocmai suplă. Cu asta vrea să-i impresioneze Apple pe cumpărătorii mai puţin înstăriţi, aflaţi în căutarea unui smartphone ieftin şi bun?

Ca orice zvon legat de produsele Apple, şi acesta trebuie tratat cu o doză mare de scepticism. Imaginea oferită drept dovadă arată totuşi o componentă ce pare să se potrivească destul de bine cu aşteptările analiştilor pentru cum ar trebui să arate noul IPhone ieftin de la Apple.

Componenta ce pare a fi spatele din plastic policarbonat al unui model iPhone nu aduce deloc cu designul în linii drepte şi finisaje din aluminiu şlefuit folosit pentru carcasa lui IPhone5, dar păstrează totuşi un aspect modern şi curat. Aceasta este realizată din plastic cu o grosime de 0.4 - 0.6 mm grosime, măsoară 120 mm în lungime şi 63 - 65 mm lăţime. Judecând după forma capacului, telefonul iPhone complet asamblat ar putea să măsoare aproximativ 9 mm grosime, fiind totodată mai înalt şi mai lat decât un exemplar IPhone 4S.

Fiind vorba de o carcasă din plastic, noul iPhone entry-level va putea fi oferit în numeroase versiuni de culoare - alb, negru, roşu, albastru sau galben - ajustate pentru a se potrivi imaginii Apple în materie de design şi estetică.

Cât despre specificaţii, principalul candidat pentru inima noului iPhone este o variantă pe 32 nm a procesorului Apple A5, similar celui folosit pentru tableta IPad Mini. Ecranul ar putea primitehnologie Retina Display pentru imagini la claritate comparabilă unui iPhone 4S, iar diagonala va fi limitată la 3.5 inch pentru menţinerea costurilor la un nivel acceptabil.

Camera foto va obţine poze la rezoluţie 5 MP, însă rămâne de văzut cât se va apropia calitatea acestora de nivelul modelelor iPhone mai scumpe.

Potrivit estimărilor, cel mai ieftin telefon iPhone realizat de Apple până acum ar putea fi găsit pe rafturile magazinelor în preajma lunii octombrie, cu un preţ apropiat sumei de 300 dolari.

Share:

Celebrii antiviruşi falşi încearcă acum să păcălească utilizatorii Android

Produsele antivirus false, care în realitate sunt nişte troieni pe care utilizatorii sunt păcăliţi să îi instaleze şi apoi sunt folosiţi în extorcarea de bani pentru eliminarea unor viruşi care nu există, au atins apogeul pe platforma Windows pe la jumătatea deceniului trecut. Dacă aceste păcăleli au început să devină din ce în ce mai rare pe această platformă, infractorii informatici s-au mutat pe platforma Android, unde încearcă să obţină bani prin aceeaşi metodă.
Descoperit de compania rusească Doctor Web, troianul Android.Fakealert.4.origin bântuie în Google Play din luna octombrie a anului trecut.  Metoda de instalare este deja una clasică, utilizatorii fiind atraşi prin intermediul anunţurilor publicitare inserate în diverse aplicaţii gratuite care ţintesc vorbitorii de limba engleză sau rusă.
Dacă victimele vor instala produsul „promovat”, care nu este oferit prin intermediul Google Play pentru a nu intra în vizorul Google, aceştia vor fi speriaţi cu un nişte rezultate îngrijorătoare ale analizei, bineînţeles fictive, şi li se vor cere datele cardului bancar pentru achiziţia produsului. Instalarea antivirusului fals necesită bifarea validarea manuală a opţiunii de instalare a aplicaţiilor provenite  din surse necunoscute, ceea ce este o barieră în calea răspândirii ameninţării, însă destui utilizatori Android procedează de la bun început aşa pentru a rula aplicaţii provenite din alte surse sau o vor face din necunoaştere în momentul în care se vor lovi de acest avertisment.
Pentru a evita astfel de incidente, utilizatorii sutn sfătuiţi să instaleze produsele de securitate doar din Google Play, şi să acorde mai multă atenţie veridicităţii anunţurilor publicitare din cadrul aplicaţiilor.




Share:

Samsung vrea să controlezi tableta cu ajutorul gândurilor

Controlul fără atingeri sau voce al unui dispozitiv electronic a fost dezvoltat în mod special pentru persoanele cu dizabilităţi. În comoditatea lor, oamenii obişnuiţi ar putea să-l ceară şi ei pentru calculatoare sau tablete. Samsung lucrează cu Universitatea din Texas la un sistem care să fie implementat pentru ale sale Galaxy Tab-uri. Nu ştim însă dacă vom vedea prea curând un produs final sau dacă Samsung va oferi o versiune comercială a sa. În plus, aşa cum vedeţi în imaginea de mai jos, controlul ecranului presupune purtarea unei căşti cu senzori cu care nu vrei să te afişezi în public.
Casca de mai sus este cotată cu o precizie de 80-95% în descifrarea comenzilor utilizatorului, ceea ce sună foarte promiţător. Rămâne de văzut cât de mult vor putea fi reduse dimensiunile ei şi dacă va avea un cost de producţie destul de mic pentru a putea fi transformată într-un gadget opţional pentru un Galaxy Tab. Iniţial, casca va fi disponibilă doar pentru persoanele cu dizabilităţi motorii. Îmbunătăţirea electrozilor din cască va permite în viitor amplasarea lor într-o şapcă pe care un utilizator s-o poată purta toată ziua.

Share:

GRID 2 – detalii extinse despre componenta multiplayer

Cu o scurtă întârziere faţă de apariţia informaţiilor despre modurile de joc multiplayer din GRID 2, iată ca studioul Codemasters a lansat şi primul trailer dedicat acestei componente a jocului. 


Codemasters a dezvăluit detaliile despre componenta multiplayer din GRID 2. Producătorii au prezentat informaţii detaliate despre modul în care jucătorii de GRID 2 vor interacţiona cu cu platforma RaceNet, extensia online gratuită pentru jocurile Codemasters Racing. Aceasta le va permite să ţină evidenţa celor trei elemente de maximă importanţă: Races, Rivals şi Rewards.
Multiplayer-ul din GRID 2 va oferi un sistem de evoluţie complet separat de modul Carieră din single-player şi se va bucura de o profunzime şi o flexibilitate nemaiîntâlnite până acum în jocurile de racing online modern.

GRID 2 va putea fi abordat în multiplayer fie online, fie pe acelaşi sistem, în two-player split-screen. Online, jocul va oferi suport pentru până la 12 jucători simultan, chiar şi în curse personalizate ce au la bază preferinţele utilizatorilor sau playlist-uri predefinite. Jucătorii îşi vor putea modifica maşinile prin upgrade-uri şi îşi vor putea personaliza caroseriile şi accesoriile cu ajutorul editorului inclus, acesta urmând să ofere până la 6 miliarde de combinaţii posibile.

Moduri de joc multiplayer incluse în GRID 2 sunt: Race (inclusiv LiveRoutes™ - modificarea circuitului în timp real), Endurance, Drift, Touge, Checkpoint, Face Off, Time Attack. Nu vor lipsi nici evenimentele de tip Global Challenge, care includ Overtake şi Power Lap.


RaceNet, extensia gratuită realizată de Codemasters pentru browsere, le va permite jucătorilor să ţină evidenţa curselor, a rivalilor şi a recompenselor, şi va fi lansată în variantă finală simultan cu GRID 2. RaceNet înseamnă mult mai mult decât simpla vizualizare a evoluţiei din joc: va pune la dispoziţia jucătorilor obiective, rivali şi recompense noi. Aceştia vor putea urmări mişcările din cadrul comunităţii şi clasamentele, şi vor putea participa la evenimente săptămânale din categoria Global Challenges. RaceNet poate fi utilizat de pe desktop, tabletă sau alt dispozitiv mobil şi va fi însoţit de aplicaţii dedicate, disponibile în preajma lansării. Doritorii se pot înregistra încă de astăzi, pentru a se pregăti pentru lansarea GRID 2, pe www.racenet.com.

Gamerii vor avea întotdeauna adversari împotriva cărora să concureze prin intermediul sistemului Rivals din GRID 2. Iată cele trei tipuri de rivali din joc:




• Weekly Rival: în fiecare săptămână, RaceNet selectează automat un Rival împotriva căruia jucătorul poate concura, în funcţie de abilităţi şi activitatea anterioară din joc (pentru a se asigura un echilibru între cei doi).



• Social Rival: Jucătorii pot alege Social Rivals dintre prietenii sau jucătorii împotriva cărora au concurat în trecut.
• Custom Rival: Jucătorii pot alege un Custom Rival în funcţie de anumiţi parametri, cum ar fi tipul de cursă şi zona geografică.

Global Challenge este un mod de joc asincron, în care gamerii concurează împotriva Rivalilor, chiar şi atunci când Rivalii sunt offline, şi câştigă experienta, bani in-game şi RaceNet Followers. Competiţia se desfăşoară pe parcursul a până la nouă evenimente Global Challenge săptămânale, selectate din gama largă de moduri de joc şi trasee din GRID 2. Jucătorii îşi vor putea urmări evoluţia în Global Challenges fie prin intermediul jocului, fie online, prin RaceNet.

Dacă jucătorii au rezultate bune pe traseu, câştigă faimă online şi capacitatea de a-şi etala performanţele în faţa unui grup din ce în ce mai larg de RaceNet Followers. Cu cât demonstrează că sunt mai buni în curse şi cu cât completează mai multe obiective, cu atât vor avea mai mulţi Followers. Cu toate acestea, situaţia va fi în permanentă schimbare: Rivalii pot „fura“ Followers dacă îi înving pe adversari în evenimentele săptămânale Global Challenge. De asemenea, pot obţine Followers pe RaceNet prin participarea la evenimentele online, la Community Challenges şi prin atingerea obiectivelor RaceNet. Sistemul dezvoltat de Codemasters va oferi vizibilitate sporită jucătorilor care au cei mai mulţi Followers.





Jucătorii îşi vor putea înregistra cele mai impresionante momente din curse (depăşiri, accidente spectaculoase) şi le vor putea partaja online. GRID 2 le va permite gamerilor să facă upload pe YouTube şi RaceNet, rapid, direct din joc, cu înregistrările video favorite, care vor putea fi apoi distribuite prin Facebook şi Twitter.

GRID 2 va fi lansat pentru PC, Xbox 360 şi PlayStation 3 începând cu 28 mai 2013 (în Statele Unite ale Americii) şi 31 mai 2013 (în Europa).

















Share:

luni, 22 aprilie 2013

Stiai ca? [Partea a III-a]


STIAI CA numele de Duster este singurul nume folosit de Dacia dupa re-achizitionarea de catre grupul Renault, care a mai fost folosit in trecut? 
Noile nume Logan, Sandero, Lodgy si Dokker sunt nume complet noi, insa Duster a mai fost folosit pentru denumirea unui model de Aro 10 destinat pietelor din America de Sud. Acesta se numea Dacia Duster intre anii 1983-1993.
Stiai ca...
Cele mai sărace ţări din Europa: Republica Moldova, Kosovo, Ukraina, Albania. 
Cele mai sărace ţări din Uniunea Europeană: România (50% mai jos decât media UE), Bulgaria (55% mai jos decât media UE), Letonia (40% mai jos decât media UE). 
(conform GDP per capita măsurat la sfârşitul lui 2011) 
GDP - Gross Domestic Product 
GDP măsoară ceea ce produce economia unei ţări într-un an.
GDP per capita - împarte GDP la populaţia totală a ţării, pentru a vedea cât produce economia unei ţări, pe cap de locuitor.



Share:

duminică, 21 aprilie 2013

E oficial! Youtube.ro din 25 aprilie!

Google s-a miscat destul de repede de la aparitia primelor cuvinte din partea unui reprezentant al companiei despre posibila lansare Youtube.ro in Romania si, respectiv, a programului YouTube Partner Program, anuntand marea lansare in data de 25 aprilie. Cel putin pentru prima perioada a lui 2013, aceasta este stirea anului.
Cred ca in maxim 2-3 luni vom mai afla inca o alta stire bomba, care, apropo, va schimba dramatic zona de continut video platit din Romania, in cazul in care -zvonurile- devin realitate.


Share:

Cum poate dansa browser-ul tau Harlem shake pe toate site-urile

Nu nu este aplicatia oferita de Google sau Youtube.
Pentru a incepe citeste urmatorii pasi:
Mai intai trebuie sa folositi Google Chrome
Intrati pe ce site doriti
Apasati F12 
Dai pe butonul "Console"
Introduceti acest cod:

javascript:(function(){function c(){var e=document.createElement("link");e.setAttribute("type","text/css");e.setAttribute("rel","stylesheet");e.setAttribute("href",f);e.setAttribute("class",l);document.body.appendChild(e)}function h(){var e=document.getElementsByClassName(l);for(var t=0;t<e.length;t++){document.body.removeChild(e[t])}}function p(){var e=document.createElement("div");e.setAttribute("class",a);document.body.appendChild(e);setTimeout(function(){document.body.removeChild(e)},100)}function d(e){return{height:e.offsetHeight,width:e.offsetWidth}}function v(i){var s=d(i);return s.height>e&&s.height<n&&s.width>t&&s.width<r}function m(e){var t=e;var n=0;while(!!t){n+=t.offsetTop;t=t.offsetParent}return n}function g(){var e=document.documentElement;if(!!window.innerWidth){return window.innerHeight}else if(e&&!isNaN(e.clientHeight)){return e.clientHeight}return 0}function y(){if(window.pageYOffset){return window.pageYOffset}return Math.max(document.documentElement.scrollTop,document.body.scrollTop)}function E(e){var t=m(e);return t>=w&&t<=b+w}function S(){var e=document.createElement("audio");e.setAttribute("class",l);e.src=i;e.loop=false;e.addEventListener("canplay",function(){setTimeout(function(){x(k)},500);setTimeout(function(){N();p();for(var e=0;e<O.length;e++){T(O[e])}},15500)},true);e.addEventListener("ended",function(){N();h()},true);e.innerHTML=" <p>If you are reading this, it is because your browser does not support the audio element. We recommend that you get a new browser.</p> <p>";document.body.appendChild(e);e.play()}function x(e){e.className+=" "+s+" "+o}function T(e){e.className+=" "+s+" "+u[Math.floor(Math.random()*u.length)]}function N(){var e=document.getElementsByClassName(s);var t=new RegExp("\\b"+s+"\\b");for(var n=0;n<e.length;){e[n].className=e[n].className.replace(t,"")}}var e=30;var t=30;var n=350;var r=350;var i="//s3.amazonaws.com/moovweb-marketing/playground/harlem-shake.mp3";var s="mw-harlem_shake_me";var o="im_first";var u=["im_drunk","im_baked","im_trippin","im_blown"];var a="mw-strobe_light";var f="//s3.amazonaws.com/moovweb-marketing/playground/harlem-shake-style.css";var l="mw_added_css";var b=g();var w=y();var C=document.getElementsByTagName("*");var k=null;for(var L=0;L<C.length;L++){var A=C[L];if(v(A)){if(E(A)){k=A;break}}}if(A===null){console.warn("Could not find a node of the right size. Please try a different page.");return}c();S();var O=[];for(var L=0;L<C.length;L++){var A=C[L];if(v(A)){O.push(A)}}})()

Apasati ENTER 
Inchideti consonla si vedeti ce se intampla
ENJOY



Share:

Cred in schimbare : Definitia omului rau

Share:

AOC myStage e2343Fi - monitor LED Full HD, cu dock pentru iPhone

Deşi adresează un public format din utilizatori de telefoane iPhone, obişnuit cu preţurile practicate de compania din Cupertino, AOC a insistat să aducă preţul acestui monitor la un nivel cât mai jos, situat la mai puţin de jumătate din valoarea unui exemplar iPhone 4S achiziţionat în pachet retail. Rezultatul obţinut este mai degrabă regretabil, AOC myStage e2343Fi fiind un monitor entry-level cu aspect plăcut, dar construit la un nivel calitativ ce lasă de dorit şi cu funcţii implementate într-o manieră de natură să convingă doar în pliantele de prezentare.
Din punct de vedere al construcţiei, AOC myStage e2343Fi nu emite prea mari pretenţii. Ecranul cu finisaj mat este instalat într-un corp subţire şi cu ramă îngustă, susţinut de un picior care permite înclinarea faţă/spate. Baza de formă circulară integrează o boxă stereo, port-ul pentru iPhone şi cele 5 butoane de control.
La o primă impresie, finisajele din plastic negru-lucios nu arată chiar rău, iar boxa promite performanţe superioare unui set de difuzoare instalate în rama îngustă a ecranului, mai ales că inginerii AOC au maximizat spaţiul rezervat incintei acustice optând pentru un adaptor de alimentare extern, care poate fi ascuns în spatele mesei de birou.
Ecranul iluminat cu tehnologie LED este lăudat în specificaţii cu timp de răspuns 2 ms (GtG) şi unghiuri de vizibilitate ce ating 170° pe orizontală şi 160° pe verticală, fapt ce indică folosirea unui panou cu tehnologie TN. Luminozitatea maximă este specificată la 250 cd/m² iar rata de contrast (real) promite să atingă valoarea 1000:1. Sistemul de meniuri oferă opţiuni interesante, cum ar fi activarea/dezactivarea funcţiei de contrast dinamic, funcţie LCD Overdrive cu 4 nivele de intensitate, mod ECO pentru optimizarea consumului de energie, reglaje individuale pentru cele 3 canale de culoare RGB şi un profil de culoare optimizat conform standardului sRGB.





Share:

O nouă tehnologie de fabricaţie promite acumulatori de 2000 de ori mai puternici

Cercetările pentru îmbunătăţirea bateriilor sunt o sursa de noutăţi cu o frecvenţă aproape lunară, însă utilizatorii de telefoane, tablete sau laptopuri încă aşteaptă ca rezultatele acestora să se concretizeze în produse comerciale. Lucrarea publicată de cercetătorii din cadrul universităţii din Illinois, Statele Unite, este interesantă deoarece promite nu doar o simplă evoluţie a tehnologiilor actuale, ci un salt tehnologic major care promite capacităţi de 2000 de ori mai mari.
Electrozii bateriilor Li-Ion actuale sunt structuri bidimensionale, acest detaliu fiind şi una din cauzele limitărilor ratelor de transfer energetic sau a capacităţii de stocare. Bateria concepută de americani foloseşte însă structuri tridimensionale atât pentru anod cât şi pentru catod, mărind astfel suprafaţa utilă a acestora într-o măsură atât de mare încât cercetătorii afirmă ca aceasta va fi de 2000 de ori mai puternică şi se va putea încărcă de 1000 de ori mai repede decât un model Li-Ion standard.
Cercetătorii americani au pus la punct o tehnologie nouă pentru fabricarea acestor electrozi, aceasta implicând acoperirea galvanică a unor matriţe fabricate din polistiren cu o structură din nichel, şi apoi acoperirea acestui substrat metalic cu un aliaj de nichel şi staniu, în cazul anodului, şi oxid de mangan, în cazul catodului. Rezultatul este o pereche de electrozi poroşi cu o suprafaţă net superioară celei oferite de structurile bidimensionale din grafit şi săruri de litiu, folosite în mod curent.
Această suprafaţă foarte mare se concretizează prin densităţi energetice de 2000 de ori mai mari, ceea ce va permite fie construirea unor baterii cu dimensiuni obişnuite şi capacităţi de stocare foarte mari, fie construirea unor baterii extrem de mici, care vor permite realizarea, de exemplu, a unor telefoane sau tablete mai subţiri. Un alt avantaj al tehnologie este viteza de încărcare, o baterie obişnuită construită cu ajutorul acestei tehnologii putând fi încărcată în doar câteva secunde.
Cercetătorii au realizat deja un prototip funcţional, care a oferit salturile enunţate mai sus, însă această tehnologie va trebui să dovedească capacitatea de scalare pentru implementarea în baterii cu dimensiune mai mare şi, bineînţeles, fezabilitatea economică.




Share:

vineri, 19 aprilie 2013

Foto Spion: Alpina pregateste o noua surpriza - modelul B6 BiTurbo Gran Coupe

Dupa ce-au prezentat in fata intregii planete modelele B3 si XD3 BiTurbo, germanii de la Alpina se pregatesc acum de o noua lansare. Vorbim mai exact de modelul B6 BiTurbo Gran Coupe, automobil ce are la baza versiunea Gran Coupe a ultimului BMW Seria 6.
Bavarezii de la Alpina continua seria lansarilor importante si, dupa prezentarea din cadrul Salonului Auto de la Geneva a modelelor B3 si XD3 BiTurbo, pregatesc introducerea pe piata a noului B6 BiTurbo Gran Coupe, automobil asteptat sa debuteze in premiera mondiala in toamna acestui an, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt.

Asa cum o sugereaza si denumirea sa, modelul Alpina B6 BiTurbo Gran Coupe are la baza versiunea Gran Coupe a ultimului BMW Seria 6 si, la fel ca si celelalte creatii ale tunerului german, va fi pus in miscare de un propulsor V8 twin-turbo de 4.4 litri modificat pentru a livra celui aflat la volan undeva in jurul a 540 CP si 730 Nm. Din pacate, performantele viitorului automobil bavarez nu se cunosc la acest moment, insa este de asteptat ca acceleratia de la 0 la 100 km/h sa se realizeze in aproximativ 4.5 secunde, in timp ce viteza maxima va depasi cu siguranta pragul celor 310 kilometri pe ora.

Pe plan estetic, noul Alpina B6 BiTurbo Gran Coupe se va bucura cel mai probabil de reteta clasica a celebrei companii de tuning din Buchloe, reteta care include o prelungire subtila atasata spoilerului fata, spoiler spate restilizat, eleron pentru portbagaj, sistem de evacuare cu patru tobe de esapament, plus jante de dimensiuni generoase, cu design multispita.


Share:

O companie care asambla Aro in Cehia vrea sa readuca pe piata marca romaneasca

Un fost dealer Aro din Cehia care a asamblat masini ale marcii si dupa falimentul uzinei de la Campulung este in discutii cu o companie din Orientul Mijlociu pentru readucerea pe piata a marcii Aro, a spus pentru HotNews.ro, Miroslav Vejman, business manager la compania ceha Auto Max.
Firma a cumparat caroserii si diverse alte piese noi de Aro, reusind pe o mica linie de montaj din Cehia sa asambleze masini Aro si la doi ani dupa falimentul constructorului. In prezent, cehii mai au un singur Aro nerulat in stoc, la aproape 20.000 de euro, iar afacerea le-a fost salvata de preluarea distributiei pentru doua marci auto rusesti.
Desi a decedat in Romania, Aro a mai supravietuit in Cehia
La final de 2005 productia Aro Campulung a incetat, iar marca de masini offroad a parasit scena industriei auto, desi cel care a cumparat in 2003 de la statul roman aproape 70% din actiuni, americanul John Perez, promitea ca masinile Aro se vor vinde in SUA. Nimic nu s-a concretizat, insa chiar si dupa falimentul Aro, declarat oficial in iunie 2006, masinile marcii au mai fost asamblate, la scara mult mai mica, in Cehia.
Un fost dealer Aro din Cehia, Auto Max Czech modifica vehicule Aro pe o mica linie de asamblare locala inca dinaintea prabusirii constructorului argesean, iar cei mai buni ani au fost 2002 – 2004, cu aproximativ 250 de masini/an modificate in Cehia. Apoi vanzarile au scazut dramatic, iar dealerul ceh a trebuit sa gaseasca o solutie de avarie pentru a nu intra in faliment: sa distribuie si masini rusesti marcile GAZ si UAZ.
Totusi, Auto Max Czech (AMC) nu a renuntat la marca Aro pentru care inca mai exista cerere, astfel ca, achizitionand caroserii si colectii de piese Aro din diverse locuri, inclusiv Romania si Brazilia, a mai putut vinde masini Aro, asamblandu-le in Cehia.
“AMC a cumparat de la Campulung masini Aro fara motor si cutie de viteza, iar pe o mica linie de asamblare la sediul nostru am pus pe masini motoarele Andoria, dar si cutiile de viteze Eaton. A trebuit sa punem si sisteme de racire noi, am schimbat si componente de la sistemul de franare si am facut multe imbunatatiri si la interior unde am schimbat spre exemplu insertiile usilor (…) Va dati seama ca nu au ramas multe componente din Aro-ul original: caroseria, axurile, sasiul si directia”, a explicat pentru HotNews.ro, directorul de business al companiei, Miroslav Vejman.
Cum a reusit insa compania ceha sa aiba la vanzare masini Aro noi la doi ani dupa inchiderea uzinei? Vejman precizeza ca au existat stocuri importante in 2005, 2006, iar apoi dealerul din Slovacia a dat faliment, iar de la lichidator compania ceha a cumparat 30 de vehicule Aro noi. Apoi, a existat un stoc semnificativ de caroserii si la Campulung, dar si colectii de piese (CKD) care fusesera trimise in Brazilia pentru asamblare sub numele Cross Lander in vederea vanzarii in SUA (proiect care nu a fost pus in practica). In plus firma ceha a cumparat si din Romania masini noi Aro de la companii sau persoane care le obtinusera de la uzina in contul unor datorii pe care constructorul le avea la respectivii.
Vejman spune ca site-ul companiei nu este actualizat si de aceea cei care intra pot fi indusi in eroare vazand acolo o gama diversa de masini Aro noi (chiar si versiune furgon si maxitaxi) si citind ca AMC “asambleaza si vinde” masini Aro. Reprezentantul companiei spune ca AMC are spre vanzare masini Aro second-hand, iar din stocul de automobile asamblate a mai ramas doar unul, un 244 cu motor Andoria la pretul de 479.000 coroane cehe (19.500 euro).
Cehia, Slovacia si Romania, “singurele” tari unde Aro inca are o imagine buna
In Cehia nu se vindeau volume uriase de Aro, insa cererea era demna de luat in seama. Intrebat ce fel de clienti erau interesati de Aro, Vejman a spus ca sunt doua categorii. “In primul rand e vorba de oameni care au nevoie de automobile 4X4 robuste in munca de zi cu zi, iar in al doilea rand e vorba de cei care s-au plictisit de Hummer, Land Rover si Jeep si vor ceva cu adevarat unic. Insa aveti dreptate, Aro e cunoscuta doar in tarile ex-comuniste si din ce am observat are o buna reputatie doar in Cehia, Slovacia si Romania”, spune Vejman care precizeaza ca firma sa a livrat masini in Slovacia, Germania si Ungaria, insa nu in Romania, astfel ca cele doua masini inregistrate in statisticile inmatricularilor de masini noi in octombrie 2010 nu sunt din Cehia.
Marca Aro ar putea renaste in Orientul Mijlociu, insa nimic nu este sigur
Compania ceha sustine ca ar vrea sa readuca pe piata brandul Aro, iar pentru asta discuta cu o companie din Orientul Mijlociu care e interesata sa inceapa productia “Nu suntem interesati de asa-zisul parc industrial din Campulung, insa purtam discutii cu un partener care vrea sa inceapa productia intr-o tara in curs de dezvoltare”, spune directorul de business al AMC care a precizat ca nu vrea sa faca public numele partenerului fiindca proiectul ar putea avea de suferit dar si fiindca nu vrea sa vina pe piata cu informatii care ar putea sa nu se concretizeze.
Daca s-ar ajunge la o intelegere privind readucerea marcii pe piata vor aparea doua noi lucruri care trebuie sa fie in ordine: omologarea pentru UE si dreptul de folosire a numelui.
“Partea cea mai valoroasa pentru proiectul Aro este ca avem omologarea pentru UE, iar documentul poate fi extins la variantele Euro 5 si Euro 6. Oricine va reincepe fabricatia masinilor Aro poate folosi omologarea noastra si va economisi astfel sute de mii de euro care altfel ar fi trebuit cheltuiti pentru obtinerea documentelor”, spune Vejman.
Cu dreptul de folosire a numelui lucrurile nu sunt atat de simple. “Avem dreptul pentru Republica Ceha, iar acolo putem vinde Aro fara probleme. In orice caz, marca Aro poate fi folosita oriunde pana cand cineva s-ar sesiza. Din ce stim nu exista insa niciun fel de activitate pe aceasta marca, astfel incat cineva sa o foloseasca in prezent undeva in lume”, mai spune reprezentantul AMC.
Aro – trecut cu succese dar si cu promisiuni neindeplinite
Aro a inceput productia in 1957, iar in perioada comunista trimitea la export peste 80% din automobile, iar masinile 4X4 au ajuns in peste 100 de tari. Aro a produs peste 350.000 de masini in istoria de jumatate de secol, iar falimentul marcii a fost regretat de multa lume, mai ales ca masinile au avut in general o reputatie buna. In anii 80′ Aro 10 a ajuns si in Marea Britanie unde s-a vandut sub numele… Dacia Duster. La mai bine de doua decenii numele Dacia Duster va reveni pe piata britanica, insa de data asta nu mai e vorba de un Aro, ci de un SUV modern.
Declinul uzinei s-a accentuat in 2003 cand statul roman a vandut 68% din actiunile Aro catre Cross Lander, firma condusa de John Perez. Compania se angaja sa aduca un nou vehicul de teren, sa faca investitii de cel putin 3 milioane euro si promitea ca masinile Aro vor ajunge si in SUA. Nimic nu s-a concretizat, iar noul proprietar a incalcat prevederile contractului de privatizare vanzand Fabrica de Scule si Matrite, una dintre activele importante. Cross Lander s-a duelat insa in instanta cu statul roman acuzand AVAS ca la randul ei nu a respectat unele obligatii, iar instantele au dat decizii favorabile lui Perez.
Activele Aro au fost cumparate in 2007 de compania Landmark Managment care a dezvoltat un parc industrial pe fostul sit de productie, parc unde in prezent produce un singur furnizor de componente auto, dar exista planuri sa mai vina si altii.
Falimentul Aro a adus dupa sine multe dispute legate de patrimoniul fostei uzine, iar imaginea creata in piata este ca uzina a fost in mod deliberat dusa la faliment, desi avea potential daca o prelua un investitor serios la momentul potrivit.


Share:

România se protejează împotriva ATACURILOR CIBERNETICE. A lansat proiectul "CYBER CRIME"

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) a lansat un proiect de peste 11 milioane de lei prin care mai multe ministere şi instituţii cu atribuţii în siguranţa naţională vor putea beneficia de o platformă comună de reacţie la atacurile cibernetice. Astfel, peste 50 de experţi ai acestor instituţii vor urma să se antreneze pentru a putea face faţă unui atac cibernetic cum au fost cele din 2012, în cadrul unui proiect numit "Sistemul Naţional de combatere a criminalităţii informatice Cyber Crime".


Valoarea totală a proiectului este de 11.1 milioane de lei, aproximativ 2.5 milioane de euro, însă peste 85% din bani, adică 9.4 milioane provin din fonduri nerambursabile. Proiectul se va desfăşura pe o perioadă de doi ani, până în martie 2014.


După ce s-a descoperit că în cursul anului trecut au existat peste 21 de milioane de adrese IP unice din România care au fost implicate incidente cibernetice, acest nou proiect încearcă să preîntâmpine astfel de atacuri şi să le contracareze. Mai mult de 11 milioane din incidentele cibernetice petrecute în ultimele luni ale anului trecut au fost de tip "botnet", ceea ce înseamnă că hackerii ajung să controleze computerele utilizatorilor, reuşind să obţină informaţii preţioase pe care le pot folosi pentru obţinerea de anumite beneficii.


"Este vorba despre instruirea unei echipe de oameni din mai multe instituţii, o echipă de răspuns la incidentele de securitate cibernetică. Până acum, fiecare instituţie are specialiştii ei, care s-au instruit care pe unde a putut, iar dialogul între instituţii este obturat. CERT-RO are sistemul naţional de alertă timpurie şi reacţie în caz de atac, dar dacă apare un incident pe care nu putem să îl gestionăm singuri, vom şti pe cine să sunăm direct, nu mai stăm să facem adrese birocratice către instituţii”, a declarat Eduard Bîsceanu, directorul adjunct al CERT-RO, pentru gândul.info.






Printre instituţiile care vor beneficia de reţeaua de experţi CERT-RO se află Ministerul Justiţiei, Ministerul Public, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naţionale, Administraţia Prezidenţială, SRI, SIE, STS, SPP, Secretariatul General al Guvernului, Centrul Național de Management pentu Societatea Informatională, Centrul National de Supercomputing, Autoritatea Națională pentru Reglementare în Comunicații și Tehnologia Informației, precum şi structurile de securitate din toate tipurile de organizații.



Angajaţii specializaţi din respectivele instituţii vor putea să lucreze împreună, având acces la o platformă şi o interfaţă comună. Astfel, ei vor putea fi alertaţi privind anumite incidente ce atentează la securitatea cibernetică a ţării, reuşind să răspundă într-un timp mai scurt.






Membrii vastei reţele ce urmează să fie implementată vor fi antrenaţi în dezvoltarea unui sistem complex de lucru, care va o oferi o serie de soluţii pentru combaterea atacurilor cibernetice, orcât de complexe şi de sofisticate ar fi acestora, mai ales că în ultima perioadă s-a descoperit faptul că de cele mai multe ori în spatele acestor atacuri există o serie de interese de "natură statală", după cum a adăugat Eduard Bîsceanu pentru gandul.info. Astfel, anumite persoane vor fi antrenate în mai multe domenii cu specific informatic, cum ar fi investigaţii digitale, analiză de malware şi ethical hacking.


Proiectul Cyber Crime, demarat de CERT-RO, vine după ce România a încheiat o serie de parteneriate cu alte instituţii similare din alte ţări, încercând să creeze o reţea globală, printre care SUA, Japonia sau Coreea de Sud, cele mai avansate privind acest domeniu.





Share:

După Xbox Live şi Game Center, şi Android va veni cu un serviciu centralizat pentru jocuri


Atunci când se compară facilităţile software oferite de platforma Android cu cele ale rivalilor Windows Phone şi iOS, lipsa unei punct central de interes pentru amatorii de jocuri este unul din aspectele care sare în ochi. Chiar dacă oferta de jocuri Android este net superioară celei pentru Windows Phone şi se apropie tot mai mult de cea iOS, o replică pentru Xbox Live sau Game Center încă nu există.
Până nu demult, acest loc gol a fost ocupat într-o mare parte de OpenFeint, însă serviciul a fost închis, iar lansarea unui serviciu propriu de către Google a devenit cu atât mai necesar. Poate că unii dintre amatorii de jocuri pe telefoane sau tablete nu-i duc lipsa, însă un astfel de serviciu ar oferi facilităţi de mesagerie, invitaţii pentru sesiuni multiplayer, recomandări pentru jocuri similare, un loc centralizat pentru scoruri şi premii şi multe alte lucruri mărunte care fac mai atractivă interacţiunea pe platformele rivale.
Analiza codului aplicaţiei MyGlass, companionul ochelarilor inteligenţi Google Glass, a scos la iveală o serie de resurse care indică faptul că un astfel de serviciu este în lucru. Aceste resurse, neutilizate în acest moment pentru că nu sunt conectate la nici un serviciu online,  sunt făcute exact pentru facilităţile despre care am vorbit mai sus, cum ar fi mesageria, tabelele centralizate pentru scoruri sau suport pentru jocurile multiplayer pe ture.
Nu este prea clar când vom asista la lansarea oficială a acestui serviciu, însă conferinţa Google I/O, care va avea loc între 15 şi 17 mai, pare a fi un moment oportun.

Share:

joi, 18 aprilie 2013

Jaguar F-Type este masina cu cel mai bun design din lume in 2013

Jaguar F-Type are cel mai bun design din lume, distinctia fiind primita in cadrul prestigioasei competitii "World Car Awards 2013", desfasurata la Salonul Auto de la New York.

Supercarul britanic a fost inclus pe o lista ce a fost analizata de catre cei 66 de membri, jurnalisti din presa auto, ai competitiei "Car of The Year".

Expertii au apreciat ca Jaguar F-Type are ampatamentul lung, lungimea redusa si aripile proeminente, ceea ce "confera acestei masini o tinuta aparte. Conturul in plan orizontal, cu un aspect conic in jurul usii, pune in valoare aripa robusta din spate, care adaposteste rotile.

Exteriorul lui F-TYPE pastreaza caracterul elegant tipic Jaguar, in proportia sa orizontala si suprafetele rotunjite, avand totodata un aspect foarte dinamic. Este clar o masina pentru soferi, iar pentru confortul pasagerului din dreapta a fost integrat in consola centrala un maner de prindere".

Premiul i-a fost inmanat lui Adrian Hallmark, Global Brand Director Jaguar, in cadrul Salonului Auto de la New York.
Share:

Aventador 50 Anniversario, masina care marcheaza 50 de ani de Lamborghini

Lamborghini va prezenta la Salonul Auto de la Shanghai editia limitata Aventador LP720-4, care marcheaza aniversarea a 50 de ani de existenta a brandului italian.

Lamborghini Aventador LP720-4 are 720 de cai putere si vine cu un kit de caroserie diferit si inedit, realizat din fibra de carbon, cu prize de aer mai evidentiate si cu un design mai agresiv. In partea din spate a noului Aventador se regaseste un deflector tot din fibra de carbon, usor restilizat fata de cel standard.

Aceeasi nuanta de galben de la exterior se regaseste si la interior in tapiterie si cusaturi. In ceea ce priveste motorizarea, Lamborghini Aventador prezinta o unitate V12 de 6.5 litri, care dezvolta cu 20 de cai putere in plus fata de versiunea standard. Noul model Lamborghini editie limitata prinde 100 de km/h in doar 2.9 secunde.

Pretul acestui nou bolid de lux nu a fost inca dezvaluit, insa producatorii au anuntat ca vor fabrica doar 100 de unitati.


Share:

Noul Volkswagen Golf R, surprins in primele imagini spion!

Urmatoarea generatie a modelului de inalta performanta Volkswagen Golf R a fost surprinsa recent in primele fotografii spion, in timpul unor teste realizate in cadrul complexului de la Nurburgring.

Asteptat sa debuteze in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din toamna acestui an, urmatorul Volkswagen Golf R va fi propulsat in continuare de o unitate 2.0 turbo cu patru cilindri in linie, ultimele zvonuri dand ca sigura cresterea puterii maxime pana la pragul celor 300 CP.

De asemenea, la fel ca si in cazul modelului precedent, tractiunea va fi una integrala, iar optiunile cu priviri la transmisie vor fi prezente in numar de doua: atat manuala, cat si automata, cu dublu ambreiaj.

Iar asta nu e tot. In contrast cu puterea crescuta, noul Volkswagen Golf R se va mai putea lauda si cu o reducere a greutatii, de acest aspect urmand a se ocupa platforma modulara MQB a Grupului VW. In plus, suspensia va fi revizuita, iar sistemul de franare va primi componente de inalta performanta.

In ceea ce priveste aspectul estetic, urmatoarea generatie a modelului Volkswagen Golf R se va remarca cel mai probabil printr-o parte frontala agresiv stilizata, prin jante de dimensiuni generoase si, nu in ultimul rand, printr-un sistem de evacuare sport oferit in compania unui difuzor de aer spate.




Share:

Traduce pagina

Total vizite postari

Nume

E-mail *

Mesaj *

Blog Archive

Un produs Blogger.