miercuri, 22 ianuarie 2014

Fiat a preluat integral Chrysler Group

Fiat S.p.A., prin filiala sa Fiat North America LLC (FNA), a preluat marti, 21 Ianuarie, integral Chrysler Group LLC, dupa ce a preluat ultimele actiuni ramase in posesia altei entitati, VEBA Trust (fond de sanatate afiliat sindicatului UAW).
Astfel, ziua de marti, 21 Ianuarie 2014, va ramane in istoria automobilului ca data in care italienii de la Fiat au preluat integral controlul asupra companiei americane Chrysler Group.
Pentru a prelua integral Chrysler Group, Fiat a trebuit sa intre in posesia ultimelor 41,46% dintre actiunile companiei americane. Fiat a platit 1,75 miliarde dolari pentru actiuni, iar Chrysler Group 1,9 miliarde dolari. In plus Chrysler Group s-a angajat ca va plati catre VEBA Trust 700 milioane dolari, in patru transe anuale egale.
Astfel, valoarea tranzactiei pentru cele 41,46% dintre actiuni se ridica la 4,35 miliarde dolari.
Grupul auto italian Fiat detine opt marci italiene, Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Ferrari, Maserati, Abarth, Iveco si Fiat Professional (vehicule comerciale – n.r.), iar Chrysler Group are marcile Chrysler, Dodge, Jeep si Ram.
Fiat a preluat controlul managementului Chrysler in iunie 2009, moment in care grupul auto american a iesit din procedura de faliment. Participatia initiala a fost de 20%, cu posibilitate de majorare la 51%. Treptat, Fiat a mai cumparat actiuni si a ajuns in final sa preia in totalitate Chrysler Group.
Share:

0 comentarii:

Traduce pagina

Total vizite postari

Nume

E-mail *

Mesaj *

Blog Archive

Un produs Blogger.