marți, 28 ianuarie 2014

Începând cu Coreea de Sud, bloatware-ul nu va mai exista pe Androide

Pentru că este o bucurie enormă să scapi de bloatware pe telefonul Android din dotare, sud coreeni au dat o lege în această direcţie.
Bloatware-ul este reprezentat de acele aplicaţii pe care le vedeţi preinstalate pe ale voastre smartphone-uri şi pe care nu le puteţi şterge din diverse motive. Fie că sunt preinstalate de Google, fie că ţin de creatorul terminalului, fie de operatorul de telefonie. De cele mai multe ori, acest tip de programe sunt atât de multe, încât telefonul vine de nou cu mai puţin de jumătate din spaţiul disponibil promovat pe cutie. Pentru că volumul de frustrare al utilizatorilor pe marginea acestui subiect este foarte mare, în Coreea de Sud mai multe entităţi private şi instituţii ale statului au colaborat pentru găsirea unei soluţii.
O lege a fost aprobată în ţara de baştină a celor de la LG şi Samsung zilele trecute şi va intra în vigoare începând cu luna aprilie a acestui an. Din acel moment, Ministerul Ştiinţei, Comunicaţiilor, Tehnologiei Informaţiei şi al Planificării Viitorului va obliga producătorii de dispozitive şi operatorii de telefonie care activează în domeniu să permită utilizatorilor să şteargă aplicaţiile software preinstalate cu scopul de a elibera spaţiu.
Motivaţia din spatele acestei decizii a fost foarte frumos sintetizată de câtre oficialii ministerului. A fost vorba de dorinţa de ,,a elimina o practică anormală ce cauzează disconfort utilizatorilor de smartphone şi creează o competiţie nedreaptă între jucătorii din industrie.”

Deşi situaţia bloatware-ului pe PC-uri noi nu s-a remediat la nici un nivel în ultimii zece ani şi suntem obligaţi să cumpărăm computere noi cu antiviruşi şi Microsoft Office care expiră, e o bucurie să vedem că nu acelaşi lucru va fi valabil în cazul Androidelor. Este adevărat că această lege descrisă mai sus vizează momentan doar Coreea de Sud, având însă în vedere că se poate găsi o soluţie acolo, se va putea peste tot.
Share:

0 comentarii:

Traduce pagina

Total vizite postari

Nume

E-mail *

Mesaj *

Blog Archive

Un produs Blogger.