duminică, 26 ianuarie 2014

Televiziunea se schimbă radical, NHK a făcut transmisiuni 8K de test

O televiziune cu o putere financiară enormă, NHK a realizat zilele trecute primele teste de transmisiuni audio video la rezoluţie 8KO parte foarte importantă din certificarea unui standard şi aflarea limitei posibilităţilor unei transmisiuni, sunt legate doar infim de suportul pe care este afişat conţinutul. Vitală este sursa de semnal care trebuie să fie constantă, să aibă o strălucire ruptă dn altă lume şi să ascundă un volum de informaţii pe secundă ce până de curând era un mit. Dacă se trece prin câteva etape, o poveste iese parcă din domeniul fantasticului şi este transpusă în lumea reală.
Este vorba de conţinut video la rezoluţie 8K şi sunet pe 22.2 canale. Pentru a pune în perspectivă această informaţie, faţă de calitatea 8K, mult râvnitul 4K este similar cu casetele video VHS de acum 20 de ani văzute la un monitor CRT din aceeaşi perioadă. Transmisiunea în format Super HI Vision a avut loc pe o distanţă de 17 mile şi a a fost compresată în aşa fel încât să ocupe un singur canal de frecvenţe UHF TV. Conceptual, deşi nu a fost cazul de această dată, metoda descoperită este capabilă de transmisia a până 120 de cadre pe secundă la aceeaşi calitate.
Într-o perioadă în care televizoarele 4K fac eforturi semnificative să penetreze piaţa, sunt curios câţi ani vor mai trece până când ne vom lipi ochi de creaţii Super Hi Vision în câutarea unor pixeli multicolori vizibili. În teorie, conţinutul 8K constă în aproximativ 60 de imagini pe secundă de 32 de megapixeli care trebuie să ajungă în timp real la destinaţie. Din acest motiv, presimt că pixelii nu vor fi cei mai evidenţi într-un ,,tablou” precum cel de mai sus.
Share:

0 comentarii:

Traduce pagina

Total vizite postari

Nume

E-mail *

Mesaj *

Blog Archive

Un produs Blogger.