luni, 20 ianuarie 2014

Galaxy S5: fără scanarea irisului, dar cu senzor pentru amprente şi interfaţă software nouă

La sfârşitul anului trecut, au apărut primele zvonuri conform cărora viitorul telefon Samsung Galaxy S5 ar urma să includă şi un sistem de autentificare bazat pe recunoaşterea irisului ochiului uman. Acum două săptămâni, o reprezentantă a companie a recunoscut că această tehnologie este analizată, însă se pare că scanarea irisului nu va mai fi implementată pe viitorul produs.
Lee Young Hee, vicepreşedinta diviziei de telefonie mobilă din cadrul Samsung, a afirmat acum două săptămâni că această formă de autentificare biometrică este analizată de inginerii companiei, fără a confirma sau infirma implementarea ei pe viitorul vârf de gamă Galaxy S5. Conform publicaţiei sud-coreene Korea Herald, Samsung va implementa pe Galaxy S5 doar un senzor pentru amprente, aşa cum au procedat până acum şi Motorola, Apple sau HTC.
Sursa citată afirmă că un astfel de sistem necesită o cameră foto dedicată care trebuie să aibă un obiectiv cu o distanţă focală mare, lucru foarte greu de implementat în condiţiile în care carcasele telefoanelor mobile sunt din ce în ce mai subţiri. Dacă simpatizanţii Samsung care erau interesaţi de această tehnologie vor fi dezamăgiţi, aceştia se vor putea consola însă cu ideea că vor primi măcar un software revizuit.
În luna noiembrie a anului trecut, vicepreşedintele şi directorul executiv Kwon Oh-hyun a admis că software-ul folosit de telefoanele mobile Samsung are încă deficienţe, promiţând o revizuire radicală a acestuia. Conform unor capturi de ecran publicate de cunoscuta sursă Evleaks, viitoarea versiune a mediului software TouchWiz va folosi o interfaţă grafică complet schimbată.
Share:

0 comentarii:

Traduce pagina

Total vizite postari

Nume

E-mail *

Mesaj *

Blog Archive

Un produs Blogger.