marți, 28 ianuarie 2014

Samsung şi Google îşi pun patentele la comun pentru zece ani

Este una dintre cele mai importante ştiri vizavi de domeniul proprietăţii intelectuale din acest an, Samsung şi Google şi-au pus patentele la comun.Înţelegerea dintre cei doi giganţi poartă numele de acord de cross-licensing. Acesta acoperă toate patentele deţinute la această oră de Google şi Samsung, cât şi patentele ce vor fi obţinute pe parcursul următorilor zece ani de cele două companii. Cu toate că gigantul sud coreean este cel mai important producător actual de terminale cu Android şi nu au existat niciodată dezbateri pe patente între cele două companii, înţelegerea actuală scoate complet din ecuaţie astfel de scenarii.
Cum era de aşteptat oficialii ambelor companii şi-au manifestat entuziasmul pentru această decizie. ,,Samsung şi Google demonstrează întregii industrii că există mai mult de câştigat din cooperare decât din implicarea în dispute inutile despre patente”. Seungho Ahn nu a rezistat să nu atace indirect gigantul din Cupertino pentru procesele ,,inutile” pe care le are pe rol în Statele Unite. ,,Lucrând împreună la înţelegeri de acest fel, companiile pot reduce procesele potenţiale şi se pot concentra în loc pe inovaţie.” Allen Lo de la Google a fost de asemenea încântat de proaspătul parteneriat.
Pe termen lung, e foarte probabil ca volumul de patente care a trecut acum dintr-o mână în alta să ajute Google să se implice mai serios în producţia de componente şi dispozitive hardware. Samsung s-ar putea să câştige foarte mult acum la capitolul servicii, dacă pune în aplicare lecţiile învăţate.
Share:

0 comentarii:

Traduce pagina

Total vizite postari

Nume

E-mail *

Mesaj *

Blog Archive

Un produs Blogger.