luni, 27 ianuarie 2014

Tensiunea provocată de auzul cuvântului “școală”

Este aceeași tensiune pe care o simți când auzi “examen”, “test”, “extemporal”, “ascultat” sau când îți zic părinții că trebuie să înveți.E o experiență negativă pe care o trăiești de mii de ori probabil, pe parcursul întregului ciclu de educație formal.
Încearcă acum să te gândești la ultima oară când ai învățat ceva, aproape fără niciun efort.Adu-ți aminte de conținut, de felul cum era el prezentat, de cât de familiar îți părea și de cât de lejeră era memorarea conținutului.De ce?Dacă ești atent la corpul tău, o să sesizezi că probabil zâmbești, postura corpului ți s-a schimbat, esti mai puțin încordat(ă) și te simți mai bine.Ce lipsește?Tensiunea. Nu simți tensiune sau cel puțin nu la acel nivel ca atunci când auzi “școală”.
Corpul tău îți spune adevărul. Ascultă-ți corpul.Când ești stresat și încordat, învățarea și asimilarea informației este foarte greoaie, pentru că corpul tău se străduiește să se relaxeze și să fie pregătit să accepte informația care i se transmite.Dacă tu la nivel de subconștient ești 100% ocupat cu relaxarea corpului, tu nu vei reuși să îți implici și subconștientul care procesează non-verbalul și para-verbalul. Vei fi nevoit să procesezi totul prin memoria ta de lucru și te vei chinui să memorezi și să creezi propriile analogii astfel încât să fixezi informația.Țin minte că întotdeauna trebuie să mă balansez pe scaun ca să stau confortabil, trebuia să mă foiesc ca să îmi găsesc un loc bun și deseori ajungeam să mă întind pe bancă pentru a mă putea relaxa. Cum poate cineva să învețe în condițiile în care îi ia câteva zeci de minute ca să câștige o poziție fizică bună.Dacă adaugi în mixul ăsta un profesor care nu reușește să capteze atenția și un conținut care ar plictisi, experiența de a învățare este nulă.
Share:

0 comentarii:

Traduce pagina

Total vizite postari

Nume

E-mail *

Mesaj *

Blog Archive

Un produs Blogger.