luni, 20 ianuarie 2014

Dacia ar vrea sa participe din 2015 in Formula 1, scrie presa internationala

Cateva bloguri specializate si publicatii internationale scriu ca una dintre cele trei echipe candidate pentru a fi inscrise in sezonul 2015 al Formula 1 ar putea fi Dacia, cu sustinere de la Renault si de la companii romanesti, relateaza confidential-renault.fr, care porneste de la o postare a jurnalistului Adam Cooper. Totusi, informatia nu a fost confirmata si trebuie luata cu mari rezerve. UPDATE ora 19:05 Dacia spune ca nu are cunostinta despre un asemenea proiect si nici nu este implicata in asa ceva.
Informatia vehiculata este ca pentru cele doua locuri vacante de noi echipe ce ar putea intra in sezonul 2015 al Formula 1 ar candida si o echipa romaneasca ce ar concura sub sigla Dacia. Se mai speculeaza ca Renault ar putea folosi sub sigla Dacia un motor de Formula 1 si ca proiectul ar fi sustinut si de companii romanesti, dar mai ales de fostul sef al echipei Force India Colin Kolles, care nu va fi proprietar, ci furnizor de echipamente moderne.
Se mai spune ca protagonistii au incercat, fara succes, sa se asocieze cu o echipa existenta, iar acum aleg sa creeze propria echipa.
Informatia nu a fost comentata de partile in cauza, insa si francezii care scriu avertizeaza ca totul trebuie privit cu retinere si ca va mai dura cateva saptamani pana cand se va cunoaste continutul proiectului.
Investitiile intr-o echipa de Formula 1 sunt foarte mari, dar Renault are avantajul experientei in Marele Circ, unde este o prezenta traditionala.
Dacia a mai fost prezenta in competitii auto-moto, mai ales la trofeul Troferul Andros cu Duster si Lodgy. O alta masina Dacia a concurat in campionatul suedez de turisme, iar cea mai puternica Dacia construita vreodata a fost Duster-ul de 850 CP creat pentru cursa de la Pikes Peak.
Share:

0 comentarii:

Traduce pagina

Total vizite postari

Nume

E-mail *

Mesaj *

Blog Archive

Un produs Blogger.