vineri, 15 februarie 2013

România se află în fața unui PERICOL iminent! ASTEROIDUL anunțat de NASA trece astăzi pe lângă noi

Dezastrul din Rusia cauzat de o ploaie de meteoriți s-ar putea repeta și în țara noastră. NASA a anunțat încă de acum o lună că asteroidul 2012 DA14 va intersecta orbita Pământului pe 15 Februarie 2013, la ora 21:24:42, ora României. Acesta se va afla atât de aproape de noi, încât îl vom putea observa cu binoclul, în nordul Europei.

Din calculele oamenilor de știință reiese însă că asteroidul, cu diametrul de aproximativ 50-80 de metri, nu prezintă un pericol de ciocnire cu planeta noastră.
Astfel, la ora 21:24:42, ora României, distanța minimă dintre Pământ și asteroid va fi de 27.700 km, o apropierea record pentru un corp de asemenea dimensiuni.Mișcarea aparentă a asteroidului pe sfera cerească va fi similară cu cea a sateliților artificiali ai Pământului și va putea fi văzut printr-un binoclu.


Experții internaționali spun totuși că asteroidul s-a apropiat de Pământ mai mult decât mulți dintre sateliții de pe orbită și ne-ar putea lovi în 2020, când va avea efectul unei bombe termonucleare. Mai mult, ne-ar trebuit aproape doi ani ca să construim un proiectil suficient de puternic încât să-l distrugă.
"Acum nu prezintă un pericol, dar cine știe în 2020? Aici e problema, încă nu avem suficiente date care să ne arate poziția lui clară de atunci. Plus că NASA încă nu a gândit încă o misiune spațială care să-l distrugă", mărturisește vădit îngrijorat Ovidiu Tercu, coordonatorul Observatorului Astronomic din Galați.

Share:

0 comentarii:

Traduce pagina

Total vizite postari

Nume

E-mail *

Mesaj *

Blog Archive

Un produs Blogger.