vineri, 15 februarie 2013

Protejarea PC-ului


Protejarea PC-ului anti virusilor nu este atat de usoara precum pare, un antivirus luat free de pe net si inserat un cd key piratat sau direct tot piratat nu ajunge.
Trebuie si un program foarte bun pentru malware, unul foarte bun este cel de la MalwareByte's, protejeaza si fisierele si de potentialele atacuri de pe site-uri.
Daca nu ai bani sa iti cumperi un antivirus, sau nu vrei sa dai banii pe programe, insa solutia nu este piratarea unuia, un antivirus piratat este ca si cum nu ai avea antivirus dar esti atent pe internet.
Solutia este urmatoarea:Descarcarea antivirusului de pe site-ul oficial, versiunea free[Eu recomand AVAST, il am din clasa a5-a si nu am probleme cu PC-ul] iar apoi cautam pe internet un CD KEY, de exemplu: "avast cd key 2013" sau avast 7 cd key", 2013 fiind anul curent iar in a2-a fraza 7 fiind versiunea.
Dupa ce am facut toate acestea mai trebuie avut grija la un singur lucru!Antivirusul devine lenes in 2-3 luni, eu recomand o reinstalare la 2 luni, astfel veti tine antivirusul in priza.
Unii virusi nu pot fi scosi nici cu slujbe, cel putin cu programele obijnuite, ei pot fi stocati pe placa de baza, ram sau pe spatiul de boot-are al HDD-ului.Cum ne dam seama daca avem un astfel de virus?Daca este pe HDD putem folosi un antivirus care lucreaza inainte de boot-are[Ex:Avast], sau se poate vedea cand formatam PC, ramanand un mic spatiu care nu poate fi creat[8/10/12 MB, depasind 64MB, deja acolo HDD poate fi defect, adica zgariat iar PC-ul a izolat acea parte].
Acesti virusi pot fi scosi la service-uri de computere daca este pe RAM/placa de baza sau HDD si nu ii puteti scoate.
Articol scris de Speed3K.
Share:

0 comentarii:

Traduce pagina

Total vizite postari

Nume

E-mail *

Mesaj *

Blog Archive

Un produs Blogger.