Grand Theft Auto V se amana pana la toamna dar nu neaparat pentru ca jocul ar avea probleme. De fapt, fara a avea o confirmare oficiala in acest sens, intentia producatorilor pare aceea de a intra in directa competitie cu productiile ce vor fi lansate in ultimile patru luni ale lui 2013. Si cum toamna este anotimpul marilor dezvoltatori de jocuri, ne putem astepta ca in 2013 GTA V sa concureze din punct de vedere financiar cu titluri precum Call of Duty ori Battlefield 4 chiar daca segmentele lor de piata sunt diferite.
In aceeasi linie de idei, o companie de analiza financiara a estimat ca la un cost de dezvoltare situat in jurul a 137 milioane de dolari, viitoare iteratie a seriei GTA ar putea ajunge la vanzari de pana la 15 milioane de exemplare in primele sase luni de la lansare adica la un profit net de circa 200 milioane de dolari in conturile producatorilor.
Dar ca sa nu pierdem prea mult timp pe plaiurile insorite din San Andreas, va propun o excursie in lumea incetosata a Angliei secolului XIX alaturi de cel mai istet detectiv din toate timpurile. Si asta pentru ca dupa Testamentului lui Sherlock Holmes lansat anul trecut, se pare ca producatorii de jocuri au inceput sa inteleaga ca mai exista si alte subiecte in afara de "pac-pac, bum-bum". Asa ca pe la finele lui 2013 sau inceputul lui 2014 ne vom bucura de Crimes & Punishment. Un titlu creat cu ajutorul Unreal Engine 3 si care ne va purta de-a lungul a opt noi mistere pe care va trebui sa le rezolvam. De la jafuri spectaculoase, la crime cu autori necunoscuti, va trebui sa gasim indicii, sa exploram noi locatii si sa-i identificam pe cei vinovati folosindu-ne de toate abilitatile noastre de detectivi.
Si acum, hai sa va spun de ce sunt nemtii suparati pe Valve. Se pare ca cei din organizatia VZBV (Federatia Organizatiilor Consumatorilor Germani) sunt foc si para la adresa Valve pentru ca aceasta companie nu intelege sa aprobe revanzarea Half Life catre terti. Adica cei care au cumparat jocul direct de la producator nu au voie sa il vanda altora la randul lor, chiar daca au platit o suma considerabila producatorului.
VZBV considera ca orice bun achizitionat apartine cumparatorului si la fel este si cazul cu jocurile video dar Valve nu aproba acest sistem si de aceea germanii au dat in judecata compania americana. Astfel, intr-un proces deschis la Berlin, VZBV cere celor de la Valve sa isi modifice politica de vanzare astfel incat cumparatorii sa poate dispune cum doresc de jocurile cumparate iar in caz de revanzare sa aprobe transferul conturilor on-line de pe un nume pe altul fara probleme.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu