marți, 19 februarie 2013

Cum vad filme 3D de pe calculator pe un televizor 3D prin HDMI?



Vreau sa impartasesc cu voi rezolvarea unei probleme care mi-a mancat zile bune din tineretea mea furtunoasa.
Se da un calculator cu o placa video cu iesire HDMI sau miniHDMI si o plasma 3D Panasonic TX-P50VT30E (poate sa fie orice tip de televizor 3D). Plasma e setata ca secondary display si monitorul primary display. (Setarile se fac din “Set up multiple display” – Windows 7). Daca televizorul e oprit din buton in momentul bootarii in Windows, nu o sa apara la “multiple displays”. Televizorul trebuie pornit sau sa fie in stand-by ca sa fie detectat.
Rezolutia monitorului meu e de 1920 x 1200 si a plasmei e de 1920×1080. Cablu HDMI care leaga calculatorul (placa video) de plasma este de tip HDMI 1.4. Neaparat trebuie sa fie HDMI 1.4, a.i. fie capabil sa suporte cantitatea mare de informatii care trebuie transmisa de la placa video la televizor. Automat si placa video trebuie sa aiba iesire HDMI 1.4. Nu va aruncati la cabluri scumpe de 200 ron aurite sau alte tampenii. Merge perfect cu cabluri vaporware la 50-60 ron. Semnalul fiind digital nu conteaza daca sunt aurite, suflate cu platina, incrustate cu diamante sau alte prostii.
Pe calculator am 2 tipuri de filme.
1. Filme 3D SBS (side by side). Cu astea nu au fost niciun fel de probleme. Le-am rulat cu VLC, am tras fereastra cu VLC de pe monitor pe plasma si am dat full screen. Televizorul a detectat continut 3D automat, a unit cele 2 imagini si cam asta a fost tot. Nu uita sa pornesti ochelarii! Daca televizorul nu detecteaza continutul 3D dupa 10-20 secunde, incearca cu butonul 3D de pe telecomanda.
2. Problema care m-a chinuit aproape 1 luna a fost din cauza unor ISO-uri dupa Avatar, Trone, Hubble 3D. ISO-urile erau imagini necomprimate dupa bluray-urile cu filmele respective. Se monteaza cu Daemon Tools. La data scrierii acestui articol, VLC nu prea se intelege bine cu “imagini” dupa bluray. Asa ca va recomand un player excelent pentru acest format, si anume TotalMedia Theatre 5. Dupa zile intregi pierdute cu tot felul de combinatii, filmele se incapatanau sa ruleze in 2D.
Solutia:
Cel putin cum am reusit eu. Am setat televizorul primary display. Am dezactivat monitorul (daca ar fi fost ambele cu aceeasi rezolutie, nu cred ca ar fi fost probleme si cu monitorul lasat pe secondary display – trebuie incercat). Din nVidia control panel, meniul Stereoscopic 3D, am bifat “Enable stereoscopic 3D”.(La Ati/AMD trebuie sa fie ceva similar)
Buba era, ca in momentul cand aveam monitorul setat pe primary display, bifa respectiva era dezactivata, un lucru absolut normal, monitorul nefiind 3D. Refresh-ul pe televizor l-am setat la 60Hz.
Am rulat filmul de pe imaginea montata cu Daemon Tools folosind Totalmedia Theatre 5 si am selectat optiunea de 3D prezenta in player. Ce a urmat dupa aia a fost pure madness, 3D ca la imax, calitate maxima, necomprimata. Va recomand sa incepeti cu Hubble 3D. Cea mai ieftina calatorie prin univers de care puteti avea parte. Enjoy si cumparati filmele! Nu incurajez pirateria ;;)
Share:

0 comentarii:

Traduce pagina

Total vizite postari

Nume

E-mail *

Mesaj *

Blog Archive

Un produs Blogger.