vineri, 17 mai 2013

VIDEO. Primele imagini cu masina zburatoare. Cat costa si cand va putea fi cumparata

O compania americana va scoate in curand la vanzare primele “masini zburatoare”. Acestea sunt un hibrid intre masina si avion, iar unele modele se vor putea ridica vertical de la sol, ca un elicopter.



Transition este primul model creat de Terrafugia si va avea patru roti si doua aripi. Poate fi condusa ca orice masina, dar in acelasi timp este si avion privat.

Firma anunta ca va produce si un alt model, TF-X, care va fi sufiecient de micut incat sa incapa intr-un garaj si care se va ridica de la sol vertical, asemeni unui elicopter, scrie Daily Mail.
masina zburatoare, Transition

Primele teste reusite au fost efectuate anul trecut. Transition a zburat timp de 8 minute la 420 de metri altitudine.

Exista doua mari dezavantaje ale acestui concept: pretul este foarte mare – 300.000 dolari. In plus, soferul trebuie sa aiba si brevet de pilot si cel putin 20 de ore de zbor la activ, pentru a putea conduce aceasta masina.

Transition are nevoie de o pista pentru a putea sa decoleze, insa modelul TF-X se va putea ridica vertical, din parcare.
masina zburatoare, Transition 3.




Problemele legate de aglomeratia din trafic nu vor fi complet rezolvate, pentru ca masina are nevoie de un spatiu liber de cel putin 30 de metri, pentru deschiderea aripilor.

Terrafugia lucreaza la proiecte ale masinilor zburatoare inca din anul 2006.
 




Share:

0 comentarii:

Traduce pagina

Total vizite postari

Nume

E-mail *

Mesaj *

Blog Archive

Un produs Blogger.