marți, 28 mai 2013

Apple: alt nume pentru noul iPad in Australia?




Desi Apple s-a laudat la evenimentul de lansare ca noul iPad este compatibil cu retele 4G – LTE, din pacate acest lucru este valabil doar in SUA si Canada.

Deoarece tehnologia 4G – LTE are foarte multe variabile legate de frecventele pe care le foloseste pentru transmisia de date in fiecare tara, este aproape imposibil sa faci un dispozitiv universal care sa functioneze global pe 4G. Apple s-a laudat cu aceasta realizare pe parcursul evenimentului de lansare a noului iPad, insa realitatea a fost un pic altfel.

Mai precis, desi in Canada si Statele Unite ale Americii tableta functioneaza la viteze LTE, in tari precum Anglia, Suedia sau Australia acest lucru nu mai este valabil, chiar daca respectivele tari au propriile retele LTE – 4G.

Avand in vedere ca cineva trebuia sa obtina si ceva bani din aceasta situatie neplacuta, deznodamantul unui proces din Australia, intentat de Australian Competition and Consumer Commission, a fost ca Apple era obligat sa dea banii inapoi utilizatorii nemultumiti de faptul ca noului lor iPad WiFi+4G nu prinde viteze 4G.

Desi foarte multi utilizatori nu s-au prezentat sa-si ia banii inapoi, cum era de altfel de asteptat, Sydney Morrning Herald atrage atentia intr-un reportaj ca ACCC nu se de batuta si vrea sa obtina de la Apple redenumirea produsului, plus o campanie de rebranding care sa nu mai includa terminologia 4G. Oricum, compania din Cupertino a acceptat pana si sa contacteze fiecare persoana care a achizitionat un iPad in Australia pentru a o intreba daca vrea banii inapoi pe iPad, pe orice alt subiect negocierile au esuat.

Daca acest subiect tot pare inceputul unui serial de lunga durata, asteptam cu interes episodul urmator.
Share:

0 comentarii:

Traduce pagina

Total vizite postari

Nume

E-mail *

Mesaj *

Blog Archive

Un produs Blogger.