marți, 12 martie 2013

Samsung Galaxy S4. Specificatii, preturi si data aparitiei



Dupa modelul Galaxy S3, lansat in luna mai a anului trecut si primit cu aprecieri de piata de telecom, Samsung forteaza monopolul Apple in ceea ce priveste smartphone-urile. Modelul S4 este inconjurat de speculatii, totul - preturi, specificatii - fiind la nivelul zvonurilor pana pe 14 martie, ziua lansarii.
Data aparitiei in magazine
Samsung, o firma cu un buget de marketing imens, pregateste lui Samsung Galaxy S4 inca de la inceputul lunii martie, pana si renumita si foarte scumpa Time Square fiind impanzita cu bannere imense - albe si negre - care anunta lansarea. Culorile reclamelor sugereaza ca terminalul ar putea veni atat in alb, cat si in negru. S3 a fost lansat la Londra pe 3 mai 2012 si a ajuns in magazine pe 29 mai, respectand distanta dintre lansare si livrare in magazine, se prea poate ca S4 sa ajunga in magazine cel tarziu la jumatatea lunii aprilie.
Posibile preturi
Asa cum se astepta, zvonurile despre pretul de vanzare al S4 au fost infirmate dar se asteapta sa se ridice la cel pe care l-a avut S3 la Londra, dupa lansare: 499 de lire sterline. Pe de alta parte, competitia cu Nexus 4, de la Google, ar putea forta Samsung sa micsoreze pretul pentru noul model. Multi spun ca noul Galaxy nu va fi deloc ieftin dar se asteapta sa fie ceva mai ieftin decat iPhone 5.

Posibile specificatii

Noul terminal ar putea avea procesorul Exynos 5 echipat cu 8 core-uri. Samsung a postat, nu cu multa vreme in urma, pe contul sau de Twitter ca noul chip va ajunge si pe phableta Galaxy Note 3. Noul chip a fost proiectat pe dimensiunile si specificatiile lui big.LITTLE de la AMD, asta inseamna ca are partru core-uri puternice Cortex-A15 si alte patru core-uri mai slabe Cortex-A7. Astfel, cand telefonului nu i se cer operatiuni complicate, cele patru core-uri puternice "se odihnesc".


Display-ul lui S4 este unul de 5 inch Full HD, cu o rezolutie de 1920X1080, urmand calea "batatorita" de modelul Butterfly al celor de la HTC. Densitatea pixelilor pe un asemenea ecran este de 440 de PPI (pixels per inch), sub rezolutia celebrului Retina Display a celor de la Apple. Ecranul este de tipul RGB OLED, cu o imagine mult buna decat cea a lui S3, unul AMOLED.


Tehnologie prin care se poate face scroll pe ecran cu ajutorul privirii

Una dintre "revolutiile" pe care le produce S4 ar fi tehnologia cu ajutorul careia ecranul poate fi scroll-at cu privirea. Pentru ca acest lucru sa fie realizabil, noul terminal foloseste camera video de pe fata telefonului, tehnologia fiind patentata de Samsung in luna ianuarie. E adevarat, scroll-ul cu ajutorul privirii nu este o noutate, el este posibil si cu ajutorul ochelarilor pentru display-urile 3D. Este, insa, pentru prima oara cand tehnologia ajunge pe smartphone-uri.




Share:

0 comentarii:

Traduce pagina

Total vizite postari

Nume

E-mail *

Mesaj *

Blog Archive

Un produs Blogger.