vineri, 15 martie 2013

Samsung Galaxy S4, specificatii complete, pret si cand ajunge in Romania. Plus artificii

Afla totul despre cel mai dorit smartphone cu Android al momentului!
Samsung Galaxy S4 s-a lansat cu multe surle si trambite pe 15 martie la New York. Compania din Coreea de Sud si-a dorit sa faca senzatie la lansarea noului Android si a pregatit un spectacol grandios, care a implicat dans, muzica si o impresionanta desfasurare de forte. Evenimentul de la Radio City Music Hall a fost un show total dedicat tehnologiei.

Samsung a lansat un Android puternic, care are toate sansele sa fie vedeta acestui an. Este o lovitura puternica data celor de la Apple: Samsung Galaxy S4 pare OZN pe langa iPhone 5, un telefon care are specificatii net inferioare si care pare antic. Pe langa HTC One, insa, Galaxy S4 are si plusuri, dar si minusuri. Comparatie intre Samsung Galaxy S4 si cele mai tari telefoane ale momentului.

95% din zvonurile care circulau inainte de lansare s-au adeverit, iar specificatiile prezentate pe diverse site-uri din China sunt cele reale. Exista, insa, si cate locuri in care chinezii au gresit.

Samsung a anuntat ca noul telefon va fi disponibil in 155 de tari peste exact o luna, deci la sfarsitul lui aprilie, insa pretul nu a fost anuntat pana acum. Zvonurile spuneau, inainte de lansare, ca acesta ar fi cu pana la 40% mai mare decat la modelul precedent, Galaxy SIII. Asadar, telefonul ar urma sa coste in jur de 600 de euro. Sa vedem daca si acest zvon va deveni realitate.
Design

Galaxy S4 este un pic mai patratos decat modelul precedent, SIII, insa noul design ne place mai mult. Poate si datorita faptului ca bezelul, marginile acelea din jurul ecranului, sunt mai subtiri decat la SIII. Telefonul seamana destul de bine si cu Galaxy Note 8.

La capitolul dimensiuni, Galaxy S4 are aproximativ aceleasi masuri comparativ cu S3. Este, insa, putin mai subtire si putin mai ingust, insa e ceva mai lunguiet. Samsung Galaxy S4 are dimensiunie: 136,6 x 69,8 x 7,9 mm. El este si un pic mai usor decat modelul precedent, cantarind 130 de grame fata de 133g. Diferenta nu e mare, insa e un pas in directia potrivita.
Carcasa telefonului este din policarbonat, cu toate ca ne-ar fi placut sa vedem metal sau magneziu. Black Mist si White Frost sunt cele doua versiuni coloristice ale lui Galaxy S4, insa e posibil ca pe parcursul anului sa vedem si modele colorate.
Ecran
Samsung Galaxy S4 are un ecran de 4,99 inch, Full HD Super AMOLED care intr-adevar arata foarte bine. Rezolutia este de 1920x1080p, ceea ce inseamna o densitate de 441ppi. Cei care au privit telefonul in timpul lansarii au declarat ca imaginea este la superlativ, iar pixelii nu pot fi vazuti.



Samsung ne arata ca stie sa construiasca displayuri si prin faptul ca la noul model avem culori exceptionale, iar tonurile de verde si de albastru arata magnific.

Ecranul noului telefon ar trebui sa se vada fara probleme si la lumina soarelui.
Hardware

Despre procesor nu s-a soptit o vorba la lansare, insa in comunicatul de presa oficial trimis de cei de la Samsung observam ca gadgetul va veni in doua variante. Una dintre ele va avea Snapdragon 600, iar cealalta Exynos 5 Octa, care inseamna 4 nuclee Cortex-A15 si inca patru Cortex-A7. Deocamdata nu stie daca Romania va primi un telefon quad-core sau unul octo-core. Vom reveni cu amanunte.

Fiecare model va avea 2GB de RAM si o baterie de 2600 mAh, mai mare decat la produsele concurentei.

Spatiul de stocare este de 16, 32 sau 64 GB si poate fi extins cu un card microSD de pana la 64 GB.


Displayul are Gorilla Glass 3, ceea ce il face rezistent la zgarieturi.
Samsung Galaxy S4 vine cu o camera foto principala de 13 MP si una secundara de 2 MP care lucreaza impreuna si au o multime de functii. Este unul dintre domeniile in care sud-coreenii au dorit sa impresioneze la lansarea de aseara.

Rezolutia camerei principale este de 4128x3096p. Ea are blitz LED si autofocus. Printre functii: Dual Shot, imagini HD si video inregistrate simulta, geo-locatie, focus prin touch, detectare faciala si de zambet, stabilizare si HDR. Dar, sa le luam pe rand.
Software
Aici, Samsung a venit cu o multime de idei pentru a-i convinge pe fani ca dotarile hardware nu te ajuta la nimic daca nu ai si aplicatii si functii destepte.

Intai de toate, Samsung Galaxy S4 are sistemul de operare Android 4.2.2 Jelly Bean. Asa cum s-a vehiculat, exista Smart Scroll si Smart Pause, functii despre care s-a vorbit mult inainte de lansare.

Smart Pause iti salveaza multi nervi atunci cand te uiti la un videoclip pe telefon iar cineva iti distrage atentia. Samsung Galaxy S4 stie ca ochii tai fug in alta parte, iar videoclipul se pune automat pa pauza.

Smart Scroll iti permite sa faci scroll uitandu-te la telefon si inclinandu-l usor, in acelasi timp.
Telefonul are si Share Music, prin intermediul careia poti conecta mai multe Galaxy S4 care redau simultan aceeasi melodie.

Iar functiile nu s-au terminat. Samsung bifeaza si S Voice Drive, prin care isi doreste sa faca ceva mai sigur condusul unui autoturism. Atunci cand te afli la volan, poti activa diferite comenzi cu ajutorul vocii. Odata conectat la reteaua Bluetooth a masinii, noul smartphone activeaza automat modul Driving, iar textele scrise devin mesaje audio, pentru a ajuta consumatorii sa-si verifice in siguranta mesajele, fara sa fie nevoie sa priveasca ecranul.

Exista si Optical Reader, o functie care recunoaste automat mesaje text, carti de vizita sau coduri QR. Ea poate sa traduca, sa apeleze persoane, sa caute sau sa trimita mesaje text.

Galaxy S4 are si functia Samsung WatchON, prin care telefonul devine telecomanda pentru a controla prin infrarosu gadgeturile din casa, componente ale sistemului de home entertainment. Vorbim de televizoare, set-top box, DVD playere si chiar aparate de aer conditionat. Utilizatorii pot urmari un conținut video, inclusiv transmisii TV in direct, posturi TV prin cablu si video on demand, alegand programele preferate cu ajutorul EPG (Electronic Program Guide).
Mai exista si Samsung Adapt Display, o functie prin intermediul careia Samsung Galaxy S4 stie exact ce faci cu telefonul si iti ofera o experienta de vizualizare optima, in functie de aplicatie. Iar Samsung Adapt Sound ajusteaza automat volumul sunetului.

Galaxy S4 vine si cu functie de fitness si sanatate. S Health ofera informatii legate de starea de sanatate a utilizatorului. Senzorii performanti incorporați de noul smartphone permit o monitorizare permanenta a sanatatii si a mediului in care se afla consumatorul. Exista jurnalul de alimentație, de exercitii fizice si functie de monitorizare a somnului. Anumite functii S Health sunt activate prin intermediul unor accesorii.










Share:

0 comentarii:

Traduce pagina

Total vizite postari

Nume

E-mail *

Mesaj *

Blog Archive

Un produs Blogger.