miercuri, 27 martie 2013

Google Chrome 26 - corector ortografic, profiluri de utilizator multiple şi alte noutăţi


Web browser-ul Chrome a ajuns la versiunea 26, primind câteva funcţii noi, o interfaţă uşor retuşată şi mai multe remedii de securitate.
Lansat în versiuni pentru platformele Windows, Mac şi Linux, Google Chrome 26 introduce o funcţie numită “Ask Google for suggestions”, responsabilă cu verificarea ortografiei pentru mesajele email şi postările tastate în pagini web.

Modulul de corecţie ortografică utilizează setul obişnuit de dicţionare Google, completat cu suport pentru limbile Română, Coreeană, Tamil şi Albaneză. Acestora li se adaugă un dicţionar personalizat, al cărui conţinut este sincronizat pentru dispozitivele ataşate contului de utilizator Google.

Dacă mesajul tastat este în limba Engleză, atunci pe lângă ortografie mai putem verifica corectitudinea gramaticală şi modul de exprimare în contextul specific fiecărei propoziţii.


Noile funcţii de auto-corecţie pot fi activate dând click dreapta în câmpul de text pe care îl dorim verificat şi alegând apoi opţiunea Ask Google for suggestions din sub-meniul Spell-checker options.

Versiunea Google Chrome pentru PC-uri Windows primeşte suport pentru utilizarea mai multor profiluri de utilizator pe acelaşi PC, între care putem schimba folosind o serie de scurtături create pe desktop.
Sub capotă, Google Chrome 26 ascunde o nouă versiune a motorului V8 şi Webit, precum şi o serie de 11 remedii de securitate - dintre care două cu risc ridicat şi alte 4 considerate cu risc mediu.


Sursa: Go4IT







Share:

0 comentarii:

Traduce pagina

Total vizite postari

Nume

E-mail *

Mesaj *

Blog Archive

Un produs Blogger.