sâmbătă, 23 martie 2013

[R]Cyborg R.A.T. 7

Odată cu review-ul făcut pentru Cyborg M.M.O.7, am rămas un pic dezamăgit în legătură cu această serie de mouși. M.M.O.7 era excelent din punct de vedere tehnic, dar cumva nu tocmai potrivit pentru toată lumea când venea vorba de ergonomie. Categorie în care mă încadram.
Absolut entuziasmat de performanţele senzorului laser Twin Eye în sesiunile de gaming, în egală măsură enervat de numărul prea mare de butoane şi dispunearea lor, mai mereu apăsam şi altceva în afară de ce intenţionam. Totuşi, M.M.O.7 nu îmi era destinat mie, jucător de FPS. Din fericire, cei de la MadCatz s-au gândit şi la jucătorii de FPS şi au venit cu R.A.T.7 Gaming Mouse.
Ambalajul în care este livrat R.A.T. 7 este asemănător cu cel pentru restul modelelor Cyborg. Cutia dispune de un capac cu magnet ce permite vizualizarea mouse-ului fără a desigila pachetul, iar pe spatele cutiei sunt prezentate câteva caracteristici ale rozătorului.
Nu o să mai folosesc cuvintele mari din review-ul pentru M.M.O.7, dar esenţa este aceeaşi. R.A.T.7 a pierdut puţin la imagine, deoarece nu mai are multitudinea de butoane portocalii, însă a câştigat foarte mult la impresia generală, aceea a unui mouse gândit că o armă pentru jucătorii de FPS-uri.
Cyborg R.A.T.7 are 6 butoane programabile pe lângă clasicele stânga-dreapta. A pierdut butoanele Action Lock prezente pe M.M.O.7, ceea ce din punctul meu de vedere reprezintă o îmbunătăţire majoră a design-ului.
Pe partea stângă a mouse-ului, butonul 5D dispare, dar în schimb avem Precision Aim. Trebuie să recunosc, iniţial nu mi se părea ca fiind ceva util, dar după câteva sesiuni de Battlefield 3 mi am schimbat opinia. Oricum, este o funcţie care poate fi folosită doar situaţional şi este posibil să nu te ajute cu nimic în FPS-ul preferat.
Pe partea dreaptă, fecirire mare, niciun buton. Pe M.M.O.7 aveam un buton pe care doar un extraterestru l–ar fi putut apăsa în condiţii normale de lucru.
Întorcând mouse-ul invers descoperim senzorul laser plasat central, caracteristică foarte importantă pentru un mouse destinat FPS-urilor. De asemenea, picioruşele din PTFE îşi fac treaba excelent.
Ca un ultim detaliu, cablul USB este din material textile împletit şi conectorul USB este aurit.
Specificaţii tehnice:
Senzor: Laser
DPI ajustabil: 25-6400dpi (în paşi de 25dpi)
Acceleraţie maximă: 50G
Polling rate: până la 1000Hz (dinamic)
Viteza de tracking: până la 6m/sec
Picioruşe PTFE “Slick”
Conector USB aurit
Cablu USB cu învelitoare împletită
Este un mouse pentru gameri? M.M.O.7 nu era, R.A.T.7 cu siguranţă este. Poate fi recomandat? M.M.O.7 putea fi doar cu anumite menţiuni, nu era pentru toată lumea. La R.A.T.7 nu se pune problema. În afara cazului în care nu îţi place design-ul, nu văd ce ai putea să reproşezi acestui mouse.
Preţul? Poate fi găsit la pc-coolers.ro la preţul de 415RON, mai puţin decât M.M.O.7. Un motiv în plus pentru o recomandare călduroasă. E drept că preţul nu este unul pentru toate buzunarele, dar este justificat de calitatea materialelor şi a construcţiei care asigură o durată de viaţă crescută.







Share:

0 comentarii:

Traduce pagina

Total vizite postari

Nume

E-mail *

Mesaj *

Blog Archive

Un produs Blogger.