sâmbătă, 23 martie 2013

Google se pregătește să lanseze versiunea românească YouTube

Compania Google pregătește lansarea YouTube România, așteptată cu mare interes de compozitorii români, care urmează să primească bani pentru videoclipurile încărcate pe acest site.
Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România - Asociația pentru Drepturile de Autor (UCMR-ADA), care reprezintă pe teritoriul României 7.800-7.900 de compozitori și textieri de muzică, și-a informat membrii că, pe 6 martie, a semnat cu Google Ireland Limited o "Autorizație licență neexclusivă de utilizare a operelor muzicale prin streaming oneros" pentru site-ul YouTube, informează Meidafax.
”Prin intermediul acestui contract, UCMR-ADA a obținut pentru membrii săi dreptul de a colecta remunerații, pentru utilizările operelor muzicale pe internet, pe site-ul YouTube, prin streaming”, a anunțat UCMR-ADA.

Organismul de gestiune a drepturilor de autor își atenționează membrii că "data intrării în vigoare a autorizației-licență neexclusivă este data lansării platformei YouTube-România. Această dată este stabilită de partenerii noștri de la Google, iar modalitatea de comunicare către public va fi, cu siguranță, una de impact mediatic".

Reprezentanții Google România au dezvăluit interesul de a aduce noi servicii pentru utilizatorii și companiile din România, însă nu au precizat când va fi lansată versiunea locală a YouTube.

"YouTube a devenit una dintre cele mai populare platforme de divertisment prin care oamenii pot interacționa, viziona și încărca conținut video, inclusiv în România. Ne bucurăm să aducem noi servicii pentru utilizatorii și companiile din țara noastră, pentru a înlesni accesul la cât mai mult conținut local, dar momentan nu avem mai multe detalii să oferim", au declarat reprezentanții Google România.

Este de așteptat ca prin lansarea YouTube România publicul să aibă acces mai ușor la un conținut localizat, însă cei interesați vor putea accesa în continuare varianta internațională a YouTube.





Share:

0 comentarii:

Traduce pagina

Total vizite postari

Nume

E-mail *

Mesaj *

Blog Archive

Un produs Blogger.