duminică, 30 iunie 2013
joi, 27 iunie 2013
Pentru că nu ştiau ce să facă de doliul naţional, mulţi români au tăiat porcul :))
Stupoare, deznădejde şi confuzie pentru milioane de români, care n-au ştiut ce trebuie făcut cu ocazia doliului naţional şi s-au simţit obligaţi să taie porcul.
"Nouă nu ne-a spus nimeni nici cum să ne îmbrăcăm, nici cum să ne comportăm de doliul naţional. Ce să facem, dacă nu am avut posibilităţi să ne educăm şi noi? Am zis să facem ceva creştinesc şi am decis să tăiem porcul", susţine Cătălin B, din Caracal.
Românii îndoliaţi declară că le-a fost destul de milă de godaci, mai ales că erau foarte mici şi s-ar mai fi îngrăşat mult până la Crăciun.
E păcat că l-am tăiat acum, n-avea decât 60 kg, dar dacă a zis şi premierul că trebuie să ne implicăm, l-am tăiat. I-am făcut datinile creştineşti, adică i-am crestat o cruce în frunte şi i-am dat cu sare şi mălai. Sperăm că e suficient pentru un doliu, atât am putut şi noi, ce să facem", a mai declarat Cătălin B.
Românii care au ţinut doliul naţional mai declară că au pregătit şi pomana porcului, pentru ca serbarea doliului naţional să fie completă.
Superstiţii moderne despre şaorma
- Dacă primeşti o şaorma invers, ai ghinion toată ziua;
- O şaorma înfăşurată cu hârtia înăuntru înseamnă că şaormarul te place;
- Dacă îţi pui o şaorma sub pernă, ursitul tău îţi va face o dedicaţie pe burtiera de la Taraf TV;
- Dacă ţi se scurge sos pe partea stângă a gurii, e semn rău;
- Dacă îţi rămâne maioneză în barbă înseamnă că te va prinde controlul pe RATB;
- Dacă s-a terminat ardeiul iute înseamnă că echipa ta preferată va retrograda;
- O altă superstiţie e că dacă pui o şaormă sub pernă murdăreşti aşternuturile cu maioneză;
- O vorbă din bătrâni spune că cine nu are şaorma, să-şi cumpere;
- Se spune că de Rusalii cuţitele de şaorma trebuie sfinţite la biserică şi vor tăia bine tot anul;
- Când se botează un copil e bine să-i faci o cruce pe frunte cu zeama care rămâne în punga de la şaorma;
- Aceeaşi zeamă rămasă pe fundul pungii se poate păstra şi folosi la vindecarea negilor, acneii şi la dezlegarea cununiilor;
- Când se ţine în casă, şaorma trebuie orientată mereu pe direcţia est-vest, spre Mecca, să rămână proaspătă mai multe zile;
- Dacă îţi cade şaorma pe jos înseamnă că va veni un cutremur sau a venit deja.
- Daca e cu de toate, ai bani, esti angajat la stat;
- Daca mai e si de la Dristor (de firma), atunci inseamna ca faci parte din cercul intim de prieteni ai Elenei Udrea si te va cauta in cur(and) DNA-ul.
:))
Sony a anunţat Xperia Z Ultra: ecran Full HD de 6,44" si Snapdragon 800
Limitându-se doar la diagonala de 5” şi absentă astfel de pe piaţa telefoanelor-gigant, Sony şi-a făcut astăzi intrarea în forţă anunţând noul Xperia Z Ultra, un terminal care oferă un ecran imens cu o diagonală de 6,44” şi un procesor Qualcomm Snapdragon 800.
Telefoanele cu ecrane mai mari de 6” care au fost anunţate până acum, adică ZTE Grand Memo şi Samsung Galaxy Mega 6.3, sunt limitate la rezoluţii HD, însă noul Xperia Z Ultra este un adevărat vârf de gamă şi face saltul la rezoluţie Full HD. Acest impresionant ecran, care foloseşte un panoul TRILUMINOS, este dublat de o platformă hardware de top, acesta folosind un cip Snapdragon 800 tactat la 2,2 GHz, cea mai puternică platformă hardware de la Qualcomm, 2 GB de memorie RAM, 16 GB de stocare internă şi o baterie cu o capacitate de 3000 mAh.
Carcasa noului Xperia Z Ultra preia deja celebrul design OmniBalance, rezistenţa în condiţii dure fiind îmbunătăţită şi fiind certificată IP58, ceea ce înseamnă că terminalul va oferi o protecţie bună împotriva prafului şi va fi etanşeizat integral pentru imersiuni acvatice la adâncimi mai mari de un metru şi jumătate timp de 30 de minute. Din cauza utilizării metalului pentru rama carcasei, terminalul are o greutate impozantă de 212 grame, însă se remarcă prin grosimea de numai 6,5 milimetri. Dimensiunile frontale sunt impozante, 179.4 x 92.2 milimetri, dar acest lucru se înţelege de la sine.
Xperia Z Ultra oferă o cameră foto principală cu senzor de 8 MP, remarcându-se însă lipsa unui bliţ, şi o cameră frontală de 2 MP. Lista dotărilor mai include conectivitatea LTE Cat 4, NFC, suport HD Voice, adaptor wireless 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0, slot Micro SDXC şi radio FM. Telefonul nu oferă un stylus integrat, însă digitizorul ecranului este compatibil cu orice stilou digital cu cap din grafit sau metalic.
Sony a anunţat că Xperia Z Ultra va ajunge pe piaţă în cursul celui de-al treilea trimestru al acestui an, acesta urmând să fie disponibil în versiunile coloristice alb, negru şi mov. Preţul, din păcate, nu a fost încă dezvăluit.
miercuri, 26 iunie 2013
Prima reclamă la noua Dacia Logan MCV
Dacia a prezentat la Salonul Auto Geneva 2013 a doua generaţie a modelului Logan MCV, care, deşi nu mai este disponibil într-o variantă cu şapte locuri (aşa cum era prima generaţie), rămâne o ofertă tentantă pentru cei care vor un break ieftin cu un portbagaj mare (573 de litri, mai exact). Acum, la câteva luni distanţă de la premiera mondială, Dacia a publicat primul spot publicitar pentru breakul Logan MCV. Reclama pune accentul pe caracterul practic al maşinii, dar şi pe disponibilitatea sistemului de navigaţie MediaNav.
duminică, 23 iunie 2013
PlayStation 4 – cât costă în România şi unde îl găsim
În urma prezentărilor de la E3 2013, cea mai mai apreciată prestaţie a fost cea a japonezilor de la Sony şi viitoarei lor console PlayStation 4.
Noul PS4 va fi dotat cu un procesor x86-64 AMD Jaguar cu 8 nuclee, memorie de 8 GB GDDR5, un hard disk cu capacitatea de 500GB şi o unitate optică Blu-ray şi va beneficia de jocuri next generation precum Killzone: Shadow Fall, Knack, inFamous: Second Son, DriveClub, Need for Speed: Rivals, FIFA 14, Thief, Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, The Witcher 3: Wild Hunt etc.
Poate cea mai importantă veste a fost legată de preţul noului PlayStation 4: consola Sony de noua generaţie va fi comercializată în Europa la preţul de 399€. Bineînţeles că acest anunţ a stârnit interes şi la noi în ţară, mulţi gameri întrebându-se la ce preţ va fi oferit PlayStation 4 în mgazinele din România.
Începem cu magazinele Altex şi Media Galaxy, ale căror site-uri conţin cea mai bogată ofertă în materie de PlayStation 4. Consola în sine poate fi precomandată la preţul de 1799,9 lei, existând şi posibilitatea de a achiziţiona accesorii pentru aceasta: controllerul DualShock 4 la 199,9 lei şi camera PlayStation 4 Eye la 269,9 lei.
De menţionat faptul că Altex şi Media Galaxy menţionează şi data la care cumpărătorii vor intra în posesia comenzilor: 15 noiembrie 2013. Sony nu a anunţat încă data oficială de lansare a consolei PlayStation 4 în Europa, aşa că termenul oferit de Altex este probabil provizoriu.
De asemenea, Altex şi Media Galaxy au în ofertă şi numeroase jocuri pentru PlayStation 4: Killzone: Shadow Fall, Knack, inFamous: Second Son, DriveClub, The Witness, Wolfenstein: The New Order, Need for Speed: Rivals, Assassin’s Creed IV: Black Flag, Destiny, Thief, The Witcher 3: Wild Hunt, FIFA 14, Call of Duty: Ghosts sau Diablo III, fiecare dintre acestea fiind oferit la 259,9 lei.
Nici Domo nu ratează ocazia de a oferi posibilitatea de a precomanda PlayStation 4, la acelaşi preţ de 1799,9 lei.
Un alt retailer cunoscut care oferă oportunitatea de a rezerva un PlayStation 4 din timp este eMAG, unde preţul iniţial de 1899 lei a fost redus la 1799,99 lei.
Şoferilor care sunt surprinşi în trafic ascultând manele li se vor confisca maşinile
La presiunile UE, în viitorul Cod Rutier va fi introdus un articol de lege care prevede măsuri mai severe pentru şoferii care ascultă manele în timp ce se află la volan. Legea prevede confiscarea maşinii, dar şi o amendă, care va depinde de volumul la care sunt ascultat manelele şi de numărul de CD-uri cu manele care se vor găsi în maşină.
“Fiecare al treilea accident din România este produs de un şofer care ascultă manele la volan. E clar că genul ăsta de muzică îi prosteşte pe cei care o ascultă, motiv pentru care confiscarea maşinii e cea mai bună soluţie în cazul lor. Prevederea se va aplica şi pentru cei care nu sunt proprietarii în acte ai maşinii, nu vom face nici un fel de discriminări”, a explicat unul din iniţiatorii proiectului.
Sunt însă şi voci care susţin că nu confiscarea maşinii e cea mai bună soluţie. Mulţi ar vrea ca, în loc de maşină, să fie ridicat direct manelistul. “Ar trebui amenajate spaţii speciale, unde maneliştii să fie depozitaţi şi reeducaţi. Pentru că, hai să fim serioşi, manelistul, nu maşina, reprezintă adevărata problemă”, este de părere un lider de ONG.
Twitter este aproape de reţeta care ar putea omorî Facebook
Pentru a a rămâne cea mai bună reţea de socializare, Facebook trebuie să fie locul unde se pot împărtăşi cel mai bine toate tipurile de media, inclusiv articole, fotografii şi video-uri, însă Twitter se dovedeşte a fi un competitor redutabil, scrie Business Insider.
La bază, Facebook este o companie specializată pe sharing-ul de poze, însă extinsă la multe alte caracteristici, precum actualizări de statusuri, link-uri şi articole. Twitter însă a început să fie văzut drept o sursă mai bună pentru sharing-ul de ştiri şi link-uri, în ciuda audienţei mai reduse în comparaţie cu Facebook.
Vine, produsul video al Twitter, câştigă popularitate în timp ce Facebook are deficienţe la capitolul video.
Singurul lucru care îi lipseşte companiei Twitter pentru a avea toate uneltele necesare să devanseze Facebook este un serviciu bun de fotografii. Twitter a încercat să redreseze acest neajuns prin achiziţionarea Instagram, făcând o ofertă companiei, însă Facebook a reuşit să blocheze tranzacţia şi să cumpere startup-ul de fotografie.
Fred Wilson, un investitor de la Union Squaer Ventures, a declarat că “dacă Twitter ar fi avut Instagram, ar fi fost mai buni decât Facebook. Ar fi avut tweets, ar fi avut fotografii şi ar fi avut video-uri. Cred că acel trio ar fi putut omorî Facebook”.
sâmbătă, 22 iunie 2013
Combinatia perfecta: Samsung Ativ Q cu Android si Windows 8
Este un format curajos, unic, spectaculos si dotat cu toate ingredientele de care e nevoie pentru un succes. Acesta este Ativ Q, un hibrid preinstalat cu Windows 8 si cea mai noua versiune de Android Jelly Bean, 4.2.2. Intreaga arhitectura a sistemului este gandita atat de bine, incat puteti fara probleme sa transferati continut din Windows 8 pe partea cu Android si invers. Astfel, ramane la latititudinea voastra sa decideti daca anumite activitati sunt mai potrivite pentru sistemul de operare al celor de la Microsoft sau de la Google. Avand in vedere ca nici macar nu trebuie sa restartati PC-ul pentru a face trecerea, ar fi si pacat sa nu profitati intens de aceasta combinatie interesanta.
Pare laptop, din multe puncte de vedere, din fericire sud-coreenii nu s-au limitat la elementele de design care definesc un sistem ultraportabil clasic. Desi pare ca ar avea trasaturile unui notebook, acest gadget se rabateaza, se inclina si se impinge in functie de formatul care va incanta pentru un anumit scenariu de utilizare. Are doar 13,9 milimetri grosime si se limiteaza la un kilogram si 290 de grame. E compact, portabil si cu finisaje metalice care transpira elementele de design specifice unui produs high-end. Ecranul de 3200 x 1800 de pixeli este doar cireasa de pe tort si in acelasi timp marcheaza startul unei noi generatii de dispozitive ghidate de un singur principiu, HiDPI.
Dotat cu procesoare Intel Haswell, noul sistem al celor de la Samsung, vine si cu o autonomie de invidiat pe langa celelalte caracteristici imposibil de gasit in alta parte. Aproximativ 9 ore rezista acest gadget departe de priza. Nu putea lipsi partea de TouchScreen si un S-Pen din ansamblu.
Avand in vedere ca acesta este unul dintre primele sisteme care va integra suportul pentru stylusul popularizat de seria Note, sunt curios cat de bine a fost translatata experienta pe Windows prin intermediul catorva artificii software.
Yahoo incepe sa calculeze riscurile legate de reciclarea ID-urilor
La aproximativ o saptamana dupa ce Yahoo a anuntat ca va elibera ID-urile celor care nu le-au mai folosit de peste 12 luni, au inceput sa apara intrebarile de securitate. Astfel de practici, care la prima vedere fac un bine comunitatii, in realitate pot avea repercusiuni grave.
Prin faptul ca se vor putea face noi conturi de Yahoo in locul unor conturi care nu au mai fost accesate de aproximativ un an, nu este exclus ca unii pasionati de furt de identitate sa profite de o eventuala confuzie. Cel mai banal scenariu implica faptul ca puteti folosi un nou cont de mail creat in respectiva perioada pentru a afla o parola de Gmail pe un cont similar. Pentru ca multi utilizatori ai serviciului de posta electronica de la Google au optat sa-si recupere parola printr-o adresa de Yahoo, din cateva incercari, cineva va poate accesa contul.
Incercand sa calmeze spiritele, Dylan Casey de la Yahoo a afirmat ca gigantul pe care il reprezinta a luat in calcul majoritatea scenariilor descrise de jurnalisti si, in consecinta, a urmat toti pasii necesari pentru a preveni eventualele situatii neplacute. In primul rand, a facut publice datele unui studiu recent care spune ca doar 7% din conturile ce urmeaza sa fie sterse sunt asociate unor alte conturi de email. In rest, aceleasi conturi cu cele de mail sunt folosite exclusiv pentru accesarea altor servcii Yahoo.
In timpul liber, Yahoo incearca sa colaboreze cu Google, Amazon si alti operatori de internet tocmai pentru a preveni cazuri mai dese sau mai rare de furt de identitate. Pentru ca nimic nu este perfect in lumea internetului, acelasi Casey, fara nici o emotie, a afirmat: “Nimeni nu poate promite cu precizie 100% ca nimic nu se va intampla”. Pana cand inevitabilul va avea loc, insa, Yahoo merge pana in panzele albe in speranta sa evite eventualele experiente neplacute.
Microsoft te ajuta sa devii expert software prin carti oferite gratuit
Este o oferta de nerefuzat, cum zicea Marlon Brando in Godfather. Incercand sa stimuleze dezvoltarea de solutii software pentru platformele sustinute de Microsoft, gen Windows 8 si Windows Phone 8, gigantul din Redmond pune la dispozitie o oferta generoasa de materiale. Proiectul a inceput in urma cu un an si a continuat cateva luni mai tarziu cu o a doua serie de publicatii de calitate. Zilele trecute a fost declansata cea de a treia faza de formare si informare a amatorilor de solutii Microsoft.
Avand in vedere ca anul trecut pe vremea asta aproximativ un milion de descarcari au fost efectuate pentru respectivul continut, sunt mari sanse ca cifra de anul acesta sa fie chiar mai mare. Cartile sunt impartite pe categorii precum Office si Office 365, SharePoint, SQL Server, System Center, Visual Studio, Web Development, Windows, Windows Azure si Windows Server. La prima vedere sunt destul de stufoase si majoritatea trateaza subiecte cat se poate de interesante. Publicate initial de Microsoft, toate pot fi descarcate in format EPUB, MOBI sau PDF pentru a fi compatibile cu orice tip de dispozitive portabile folosit global.
Pentru a fi mai motivati sa dati click pe link-urile de mai sus aveti in vedere cateva titluri: Microsoft Office 365 for professionals and small businesses: Help and How To, TCP/IP Fundamentals for Microsoft Windows, Introducing Windows Server 2012, Programming Windows 8 Apps with HTML, CSS, and JavaScript. Cu o medie de 500 de pagini pe fiecare dintre aceste publicatii, cu un pic de rabdare va veti gasi programul de lectura pentru aceasta vara.
vineri, 21 iunie 2013
Unul dintre cele mai asteptate telefoane ale anului este un mare esec
Progresul ultimelor săptămâni pare să contrazică estimările Samsung cu privire la vânzările modelului smartphone Galaxy S4, despre care apar tot mai multe informaţii ce anunţă scăderea ritmului de producţie în fabricile partenere.
Astfel, comenzile pentru componente trimise de divizia Samsung Mobile au scăzut la un volum ce corespunde pentru numai 6.5 milioane exemplare Galaxy S4, faţă de 10 milioane în luna aprilie şi 12.2 milioane în luna mai.
Vestea vine după ce în urmă cu numai câteva săptămâni reprezentanţii Samsung se arătau foarte optimişti faţă de perspectivele pentru viitor ale noului vârf de gamă, anunţând vânzări de 4 milioane exemplare doar pentru week-end-ul lansării, urmate de atingerea pragului de 10 milioane telefoane Galaxy S4 vândute doar 26 zile mai târziu. Însă pe măsură ce entuziasmul de început s-a mai diminuat, vânzările noului Galaxy S4 au scăzut într-un ritm accelerat, mult mai mare decât a estimat compania producătoare. Rămas cu stocuri prea mari de produse, Samsung este nevoit să reducă volumul comenzilor lunare pentru modelul Galaxy S4 cu 10-15%.
Suplimentar, pentru a ajuta vânzările modelului din actuala generaţie, care oricum nu diferă prea mult de predecesorul său, Samsung a decis să pensioneze vechiul model Galaxy S3 mai devreme decât era prevăzut.
Aceasta este cea mai rapidă dubă de pe Nurburgring
Aproape toţi producătorii de maşini încearcă să scoată timpi cât mai mici pe legendarul circuit german Nürburgring cu speranţa că asta va face maşini de serie mai bune din prototipurile lor. Alături de mai marii industriei auto îşi duc veacul şi o mulţime de pasionaţi care încearcă să scoată untul din maşinile lor. Printre ei, şi cei de la Revo, care au bătut recordul pentru cea mai rapidă dubă de pe Nürburgring.
Mai exact, un Volkswagen Transporter cu motor diesel de 2,0 litri TDI, care a fost modificat pentru a produce 220 CP, a parcurs întregul circuit german în nouă minute şi 57,36 secunde. Asta înseamnă că duba celor de la Revo a spart recordul stabilit de Sabine Schmitz într-un Ford Transit de serie pe un traseu mai scurt cu aproximativ 1,6 kilometri.
Printre modificările aduse utilitarei germane se numără o remapare a „creierului” motorului, un sistem de evacuare Milltek, un sistem de suspensie de la Bilstein, jante Team Dynamics şi anvelope de stradă Dunlop Direzza.
În clipul de mai jos puteţi urmări cum o dubă merge cu peste 160 km/h pe Nürburgring.
DriveClub-vezi cum va arăta primul joc cu maşini pentru PlayStation 4
Având în vedere că Microsoft va lansa Forza Motorsport 5 în noiembrie, odată cu noua consolă Xbox One, iar PlayStation 3 va primi Gran Turismo 6 în cursul acestui an, cei de la Sony s-au văzut nevoiţi să creeze un nou joc de racing, dedicat în exclusivitate viitorului PlayStation 4. Astfel, s-a apelat la experimentata echipă de la Evolution Studios (seria Motorstorm) pentru a dezvolta DriveClub.
DriveClub pune accentul pe două componente foarte importante: autenticitatea experienţei (Evolution Studios se laudă cu cele mai detaliate modele de maşini realizate vreodată pentru un joc video) şi aspectul social (posibilitatea ca jucătorii să se organizeze în cluburi, cu ajutorul cărora vor concura într-un mediu online organizat, cu numeroase challenge-uri şi obiective ce vor trebui îndeplinite).
În continuare puteţi urmări cel mai nou trailer pentru DriveClub, prezentat în cadrul E3 2013, precum şi două demonstraţii de gameplay din versiunea pre-alpha a jocului (finalizată în proporţie de 35%, după spusele celor de la Evolution).
DriveClub pune accentul pe două componente foarte importante: autenticitatea experienţei (Evolution Studios se laudă cu cele mai detaliate modele de maşini realizate vreodată pentru un joc video) şi aspectul social (posibilitatea ca jucătorii să se organizeze în cluburi, cu ajutorul cărora vor concura într-un mediu online organizat, cu numeroase challenge-uri şi obiective ce vor trebui îndeplinite).
În continuare puteţi urmări cel mai nou trailer pentru DriveClub, prezentat în cadrul E3 2013, precum şi două demonstraţii de gameplay din versiunea pre-alpha a jocului (finalizată în proporţie de 35%, după spusele celor de la Evolution).
joi, 20 iunie 2013
sâmbătă, 15 iunie 2013
Roamingul se desfiinteaza in Europa.
Masura gandita de inaltii oficiali se va aplica incepand de anul viitor.
Uniunea Europeana se pregateste sa desfiinteze tarifele mari din roaming. De anul viitor, clientii vor putea da si primi apeluri telefonice, trimite SMS-uri si naviga pe Internet oriunde in UE la preturi egale cu cele pe care le platesc atunci cand folosesc aceste servicii in tara lor. Masura face parte dintr-un efort de a crea o singura piata de telecom in Europa.
27 de comisari europeni au fost de acord, joi, in Bruxelles, ca proiectul sa se lanseze la timp pentru alegerile europene care au loc in mai anul viitor, pentru ca tarifele mici sa se aplice de la 1 iulie 2014, scrie The Telegraph.
In urmatoarele 6 saptamani, oficialii vor schita si publica propunerea.
Daca totul merge bine, in vara anului viitor nu vom mai avea facturi exagerate la mobil atunci cand vom pleca in vacante sau in calatorii de afaceri in Uniunea Europeana.
Bicicleta zburătoare funcţionează, dar numai pentru 5 minute
Dacă autoturismul capabil să zboare peste semafoare şi intersecţii aglomerate pare să mai întârzie câţiva ani, bicicleta zburătoare este funcţională şi aproape gata să transporte primii săi pasageri. Trebuie să ţinem cont însă de unele restricţii.
Pus la punct de un grup de cercetători din Cehia, prototipul primei biciclete zburătoare seamănă mai degrabă cu o dronă supradimensionată, ţinută în aer cu ajutorul a şase propulsoare electrice stabilizate folosind un calculator de zbor miniatural. În lipsa unui pilot de încercare suficient de curajos cercetătorii au recurs la un manechin, delegând sarcina de ghidare unui pilot aflat la sol, echipat cu sistem de radiocomandă.
Maşinăria în greutate de 95Kg poate zbura la o înălţime de câţiva metri deasupra solului timp de aproximativ 5 minute, după care acumulatorii aflaţi la bord trebuie reîncărcaţi.
Potrivit lui Milan Duchek, directorul companiei Duratec Bicycles, capacitatea de înmagazinare a energiei oferită de actuala generaţie de acumulatori este principala piedică ce opreşte transpunerea acestei invenţii într-un produs comercial. Însă tot el estimează că tehnologia acumulatorilor va avansa suficient de mult în următorii ani pentru ca astfel de biciclete zburătoare să poată fi folosite la zboruri de agrement, turism şi activităţi sportive.
Toti elevii vor avea calculatorul lor. Acordul semnat de Intel cu Guvernul Romaniei
Va exista un program prin care fiecare elev si fiecare profesor ar urma sa detina, din 2015, un calculator.
Acordul se refera la identificarea cailor prin care poate fi aplicat programul.
"Intel Corporation a semnat vineri cu Guvernul Romaniei un protocol de colaborare, prin care se creeaza cadrul pentru dezvoltarea unui program de invatamant 1:1 (un copil - un calculator; un profesor - un calculator) in scolile din tara, pana in 2015. Intel intentioneaza sa ofere sprijin de specialitate Guvernului in a evalua, concepe si implementa instrumente educationale specifice secolului 21, constand in echipamente hardware si software dedicate", se arata intr-un comunicat al Intel.Documentul a fost semnat de directorul de vanzari al Intel pentru regiunea UE, Peter Gleissner, ministrul Educatiei, Remus Pricopie, ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu, si secretarul de stat in Ministerul pentru Societatea Informationala Sorin Vicol.
Modul de functionare a conceptului de "Invatamant 1:1" in scoala a fost prezentat in expozitia "Clasa viitorului", unde au fost expuse echipamente digitale special concepute pentru elevi si profesori, table interactive si manuale digitale, toate conectate la Internet.
Documentul mai prevede ca Intel si cele doua ministere vor colabora pentru implementarea programului Intel Teach, pentru dezvoltarea profesionala a cadrelor didactice.
Profesorii romani vor fi instruiti prin Intel Teach pana in anul 2015.
Programul este o initiativa globala a Intel, creata special pentru profesori, care integreaza tehnologia in lectii. Intel este cel mai mare producator mondial de microprocesoare.
Acordul se refera la identificarea cailor prin care poate fi aplicat programul.
"Intel Corporation a semnat vineri cu Guvernul Romaniei un protocol de colaborare, prin care se creeaza cadrul pentru dezvoltarea unui program de invatamant 1:1 (un copil - un calculator; un profesor - un calculator) in scolile din tara, pana in 2015. Intel intentioneaza sa ofere sprijin de specialitate Guvernului in a evalua, concepe si implementa instrumente educationale specifice secolului 21, constand in echipamente hardware si software dedicate", se arata intr-un comunicat al Intel.Documentul a fost semnat de directorul de vanzari al Intel pentru regiunea UE, Peter Gleissner, ministrul Educatiei, Remus Pricopie, ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu, si secretarul de stat in Ministerul pentru Societatea Informationala Sorin Vicol.
Modul de functionare a conceptului de "Invatamant 1:1" in scoala a fost prezentat in expozitia "Clasa viitorului", unde au fost expuse echipamente digitale special concepute pentru elevi si profesori, table interactive si manuale digitale, toate conectate la Internet.
Documentul mai prevede ca Intel si cele doua ministere vor colabora pentru implementarea programului Intel Teach, pentru dezvoltarea profesionala a cadrelor didactice.
Profesorii romani vor fi instruiti prin Intel Teach pana in anul 2015.
Programul este o initiativa globala a Intel, creata special pentru profesori, care integreaza tehnologia in lectii. Intel este cel mai mare producator mondial de microprocesoare.
vineri, 14 iunie 2013
Galaxy S5 în carcasă din aluminiu cu design unibody
După apariţia surprinzătoare a modelului HTC One, devenit un real succes pentru compania producătoare, Samsung ar putea îmbrăca noul telefon Galaxy S5 în carcasă din aluminiu cu design unibody.
Anunţată prin surse neoficiale, apropiate companiei sud-coreene, iniţiativa numită "Design 3.0 " reprezintă o încercare de revigorare liniei de produse Samsung Galaxy, în direcţia schimbării elementelor din plastic cu finisaje metalice de calitate superioară. Samsung se aliniază astfel tendinţelor observate deja la alţi producători de telefoane mobile, care fac tot posibilul pentru a lansa modele smartphone cu aspect premium, diferenţiate prin folosirea unor finisaje şi materiale cu impact vizual puternic, cum este aluminiul (HTC One) şi sticla ( Sony Xperia Z).
Foarte apreciată printre pasionaţii de telefoane inteligente, carcasa cu design unibody poate însemna un plus de supleţe pentru viitorul Galaxy S5, iar eliminarea punctelor de îmbinare ar permite un aspect exterior curat şi modern. Comparat însă cu actualul Galaxy S4, un model Galaxy S5 în carcasă din aluminiu cu design unibody va fi mai costisitor de produs şi mai puţin flexibil în privinţa intervenţiilor care pot fi făcute de utilizator. Spre exemplu, acumulatorul instalat nu va mai putea fi schimbat fără dezasamblarea completă a telefonului într-un centru de service specializat. Partea bună este că vom putea accesa compartimentele pentru cartelă SIM şi card microSD din exteriorul carcasei.
În afară de costuri, decizia trecerii modelului Galaxy S5 la carcasă unibody din aluminiu ar putea fi influenţată şi de durata de timp necesară pentru fabricare şi asamblarea produsului finit. Aşteptat să fie cerut într-un volum chiar mai mare decât predecesorul său, Galaxy S5 are nevoie de un ciclu de fabricaţie cât mai eficient, iar carcasele metalice greu de prelucrat şi cu finisaje uşor deteriorabile nu prea întrunesc acest criteriu. De altfel, pe lângă costurile mai mici, principalul motiv pentru care Samsung a preferat carcase din plastic pentru telefoanele din seria Galaxy S este abundenţa acestui material şi viteza procesului de manufacturare, esenţială pentru aprovizionarea magazinelor în timp util cu stocuri de produse suficiente.
Din păcate cu modelul Galaxy S4 lansat de numai două luni şi aproape un an rămas până ce succesorul Galaxy S5 va apărea sub lumina reflectoarelor, caracteristicile de design şi aspectul exterior sunt încă departe de forma finală. Ţinând însă cont de direcţia luată de competiţie, posibilitatea unui model Galaxy S5 în carcasă din aluminiu este o variantă demnă de luat în considerare.
Asa ar putea arata viitorul iPhone si modelul low-cost
Apple ar putea lansa in urmatorul an modele iPhone cu ecrane mai mari, precum si variante mai ieftine
Potrivit Daily Mail, compania Tactus a publicat prima imagine cu noul iPhone Mini low-cost, care va fi realizat din plastic in loc de sticla si metal.
Modelul va avea un ecran de 3,5 inci, o camera de 5MP si va costa in jur de 99 de dolari.
Analistul Brian White crede ca aparatul va fi lansat in luna septembrie si va fi disponibil in mai multe culori.
Presa straina vorbeste si despre lansarea unui noi produs: phableta, un telefon cu ecran mult mai mare, de 5,7 inci. Foarte asteptat este si noul iPhone 6, care va avea un ecran de 4,7 inci.
Fotografia realizata de site-ul de tehnologie francez NowhereElse prezinta cum ar putea sa arate iPhone 6.
Compania americana ar urma astfel exemplul rivalilor sud-coreeni Samsung Electronics, a caror strategie a fost inca de la inceput aglomerarea pietei cu smartphone-uri in fiecare categorie de pret si de marime, cu o gama variata de designuri.
Deciziile sunt discutate in aceasta perioada de conducerea Apple.
Astfel, compania analizeaza oportunitatea introducerii in 2014 a cel putin doua telefoane iPhone cu ecrane mai mari, de 4,7 inci si 5,7 inci, fata de 4 inci pentru iPhone 5, au afirmat sursele citate, printre care se numara persoane apropiate furnizorilor de electronice din Asia.
Potrivit surselor, Apple a abordat ideea ecranelor mai mari in relatia cu furnizorii, insa nu este clar daca se va ajunge la produse finite.
"Schimba constant specificatiile produselor, aproape pana in ultimul moment, asadar nu poti fi niciodata sigur care este prototipul final", a afirmat o persoana implicata direct in discutii. Reprezenantii Apple au refuzat sa comenteze informatiile.
Top 5 obiecte care, in mod neasteptat, sunt mai curate
Toata lumea stie ca telefonul mobil nu este cel mai igienic obiect din lume, insa cat de murdar este in realitate?
Mashable a facut un top 5 al obiectelor care sunt in mod neasteptat mai curate decat un telefon mobil. Printre ele se afla in un veceu.
Conform topului, daca un telefon mobil are 25107 bacterii pe inch patrat, un veceu are 1201, blatul de la bucatarie are 1736 de bacterii, in timp ce bolul de mancare al cainelui si un touchscreen intr-un terminal public au 2110, respectiv 4500 de bacterii.
joi, 13 iunie 2013
Un student din Hunedoara spune ca a inventat gadgetul care iti incarca permanent telefonul
Tanarul sustine ca a rezolvat cea mai mare problema a oricarui posesor de smartphone: bateria descarcata.
Razvan Marcus e student la facultatea de Mecatronica din Cluj si spune ca dispozitivul inventat de el ii va ajuta pe utilizatorii de smartphone-uri sa nu mai ramana niciodata fara baterie.
"Am pornit de la o idee si am fost curios ce va iesi. Oricui i s-a intamplat sa ramana fara baterie la telefon. Mai ales dupa aparitia smartphone-urilor, care au un consum mare de energie datorita procesoarelor performante, a conectivitatii permanente cu satelitii, a ecranelor mari si multe altele.
Am apelat la cunostintele de fizica si la Legea inductiei electromagnetice a lui Faraday si am reusit sa creez un dispozitiv capabil sa incarce bateria mobilului cu un efort minim. Am lucrat la proiect impreuna cu un coleg de facultate, Kevin Armenean.
Dispozitivul nostru este, de fapt, un generator inertial, pe care l-am construit din magneti tip neodim si bobine simple”, explica hunedoreanul pentru ZHD.ro.
Dispozitivul ce ar putea fi revolutionar arata ca o husa, cu o baterie externa, functioneaza ca un generator si poate fi adaptat pentru orice model de telefon mobil.
"Speram ca ideea noastra sa fie implementata intr-o buna zi, tinand cont de usurinta cu care poate fi folosit dispozitivul. Costurile de productie ar fi reduse si astfel ar avea un impact important asupra pietei", este convins Razvan Marcus.
HTC Tiara - poze şi detalii înainte de anunţul oficial
Ecran: 4.3”, 480x800, Super LCD2
Sistem de operare: Windows Phone 8
Procesor: 1,2 GHz, dual core
RAM: 1 GB
Memorie internă: 8 GB
LTE: da
Cameră foto: 8 MP
Cameră frontală: 1,6 MP
Baterie: 1.800 mAh
Un indicator de pe bara superioară a ecranului ne sugerează că terminalul va oferi conectivitate 4G. Nu ştim momentan dacă telefonul are un slot pentru card microSD. Zvonurile spun că telefonul va fi lansat înainte de sfârşitul lunii.
Nokia renunta la unul dintre simbolurile sale: Symbian OS
Sistemul de operare va deveni istorie in scurt timp.
Nokia va sista livrarile de telefoane cu Symbian in aceasta vara, ceea ce face ca 808 PureView sa fie ultimul produs cu aceasta platforma. De acum inainte, gigantul se va concentra pe Windows Phone OS.
Compania finlandeza si-a argumentat decizia spunand ca e nevoie de 22 de luni pentru a pune pe piata un produs cu Symbian. Spre comparatie, un telefon cu Windows Phone poate fi lansat in mai putin de un an, adica aproape jumatate din acest timp.
Nokia a vandut doar 500.000 telefoane cu Symbian in primul trimestru ar acestui an. In aceeasi perioada a dat 5,6 milioane de smartphone-uri din gama Lumia, scrie gsmarena.
Telefoanele ieftine de la Nokia ar putea avea Asha OS, platforma de curand lansata de companie.
miercuri, 12 iunie 2013
NFS: Rivals – urmăreşte primele secvenţe de gameplay
După cum ne-au obişnuit în ultimii ani, Electronic Arts nu a ignorant seria Need for Speed în conferinţa de presă de la E3 2013, prezentând în premieră secvenţe de gameplay din NFS: Rivals, atât din perspectiva şoferilor de curse ilegale, cât şi de la bordul unei maşini de poliţie. De asemenea, a fost lansat un nou trailer, ambele materiale video putând fi urmărite în cele ce urmează.
Need for Speed: Rivals va pune în lumina reflectoarelor cele două tabere rivale care-şi vor disputa întâietatea în lumea de joc deschisă din Redview County: şoferii de curse (ilegale) şi poliţiştii. Obiectivul primilor dintre aceştia este realizarea de manevre şi acrobaţii cât mai riscante, câştigând astfel Speedpoints. Cu cât mai multe Speedpoints are un astfel de şofer, cu atât va fi mai căutat de poliţie.
Poliţiştii, în schimb, vor fi nevoiţi să lucreze împreună pentru a pune la punct capcanele necesare în vederea stopării curselor ilegale. Jucătorul va avea de ales de partea cărei tabere doreşte să concureze, urmând să-i fie puse la dispoziţie numeroase gadget-uri pentru upgrade: turbo boost, aparate de bruiaj sau EMP-uri (pentru şoferii de curse) and shockwave-uri, roadblock-uri sau elicoptere (pentru poliţişti).
Need for Speed: Rivals va fi lansat pe 19 noiembrie 2013, jocul fiind confirmat pentru PC, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 şi PlayStation 4.
Need for Speed: Rivals va pune în lumina reflectoarelor cele două tabere rivale care-şi vor disputa întâietatea în lumea de joc deschisă din Redview County: şoferii de curse (ilegale) şi poliţiştii. Obiectivul primilor dintre aceştia este realizarea de manevre şi acrobaţii cât mai riscante, câştigând astfel Speedpoints. Cu cât mai multe Speedpoints are un astfel de şofer, cu atât va fi mai căutat de poliţie.
Poliţiştii, în schimb, vor fi nevoiţi să lucreze împreună pentru a pune la punct capcanele necesare în vederea stopării curselor ilegale. Jucătorul va avea de ales de partea cărei tabere doreşte să concureze, urmând să-i fie puse la dispoziţie numeroase gadget-uri pentru upgrade: turbo boost, aparate de bruiaj sau EMP-uri (pentru şoferii de curse) and shockwave-uri, roadblock-uri sau elicoptere (pentru poliţişti).
Need for Speed: Rivals va fi lansat pe 19 noiembrie 2013, jocul fiind confirmat pentru PC, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 şi PlayStation 4.
Sony la E3 2013 - PlayStation 4 sub lumina reflectoarelor
Sony este singura companie de pe piaţă care va trebui să gestioneze simultan nu mai puţin de trei console: PlayStation Vita, PlayStation 3 şi viitorul PlayStation 4.
Conferinţa a debutat cu un moment închinat consolei PlayStation Vita, în care a fost dezvăluită lista jocurilor pregătite pentru această platformă. Acestea sunt Killzone: Mercenary, Tearaway, colecţiile God of War, Dead Nation, The Walking Dead sau Batman: Arkham Origins Blackgate. În plus, prin intermediul unei reţele Wi-Fi, jocurile de PlayStation 4 vor putea fi jucate şi pe consola PS Vita.
Şi bătrâna consolă Play Station 3 va mai primi câteva jocuri noi, printre care şi noul Grand Turismo 6.
În momentul culminant al conferinţei ţinută la E3, CEO-ul Sony Computer Entertainment - Andrew House - a dezvăluit aspectul carcasei consolei PlayStation 4. Aceasta se aseamănă într-o oarecare măsură cu rivala Xbox One, dar fără a pierde liniile de design care aduc aminte de vechile console PlayStation (mai ales PS2).
Acelaşi grup, două magazine faţă în faţă: Lidl se deschide mâine
Retailerul german Lidl va deschide mâine un nou magazin în Bucureşti, în zona Valea Cascadelor. Vizavi se va deschide în curând şi un hipermarket Kaufland, brand ce aparţine aceluiaşi grup internaţional de retail ca şi Lidl.
Lidl continuă investiţiile în România prin inaugurarea pe data de 13 iunie a unui magazin nou construit, reţeaua sa din România însumând în prezent 159 de magazine. Noua unitate se deschide în Bucureşti, pe Str. Valea Cascadelor nr. 3, informează un comunicat al companiei.
Magazinul Lidl de pe Valea Cascadelor este primul deschis dintre cele două unităţi aparţinând grupului internaţional de retail Schwarz care se vor deschide în zonă. În momentul de faţă,în imediata apropiere a magazinului Lidl, se lucrează la un nou hipermarket Kaufland.
Cu ocazia deschiderii, Lidl va organiza concursul „3 minute de cumpărături gratuite”, astfel că toţi clienţii care au un coş de cumpărături de minim 100 Lei au posibilitatea să intre cursa contra cronometru de 3 minute în urma căreia va pleca acasă cu tot ceea ce reuşeşte să pună în coş.
"Inaugurarea noului magazin Lidl continuă strategia companiei de a oferi zilnic românilor, în zone din imediata lor proximitate, produse de calitate la cel mai bun preţ, direct de la producători, într-o largă varietate de sortimente. Lidl promovează cu consecvenţă colaborarea cu producătorii locali, multe dintre mărcile de calitate comercializate în reţeaua Lidl fiind produse în România.", se arată în comunicat.
Lidl are în prezent mai mult de 3.000 de angajați în reţeaua de magazine, centrele regionale de distribuţie şi în sediul central. Lidl este unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din Europa, activând în peste 20 de țări europene şi având peste 100 de centre logistice ce asigură aprovizionarea celor aproximativ 9.000 de magazine. Cu peste 170.000 de angajați, Lidl se numără printre primii 10 comercianți de produse alimentare la nivel mondial.