duminică, 23 iunie 2013

Şoferilor care sunt surprinşi în trafic ascultând manele li se vor confisca maşinile

La presiunile UE, în viitorul Cod Rutier va fi introdus un articol de lege care prevede măsuri mai severe pentru şoferii care ascultă manele în timp ce se află la volan. Legea prevede confiscarea maşinii, dar şi o amendă, care va depinde de volumul la care sunt ascultat manelele şi de numărul de CD-uri cu manele care se vor găsi în maşină. 
“Fiecare al treilea accident din România este produs de un şofer care ascultă manele la volan. E clar că genul ăsta de muzică îi prosteşte pe cei care o ascultă, motiv pentru care confiscarea maşinii e cea mai bună soluţie în cazul lor. Prevederea se va aplica şi pentru cei care nu sunt proprietarii în acte ai maşinii, nu vom face nici un fel de discriminări”, a explicat unul din iniţiatorii proiectului.
Sunt însă şi voci care susţin că nu confiscarea maşinii e cea mai bună soluţie. Mulţi ar vrea ca, în loc de maşină, să fie ridicat direct manelistul. “Ar trebui amenajate spaţii speciale, unde maneliştii să fie depozitaţi şi reeducaţi. Pentru că, hai să fim serioşi, manelistul, nu maşina, reprezintă adevărata problemă”, este de părere un lider de ONG.

Share:

Traduce pagina

Total vizite postari

Nume

E-mail *

Mesaj *

Blog Archive

Un produs Blogger.