sâmbătă, 22 iunie 2013

Yahoo incepe sa calculeze riscurile legate de reciclarea ID-urilor

La aproximativ o saptamana dupa ce Yahoo a anuntat ca va elibera ID-urile celor care nu le-au mai folosit de peste 12 luni, au inceput sa apara intrebarile de securitate. Astfel de practici, care la prima vedere fac un bine comunitatii, in realitate pot avea repercusiuni grave.
Prin faptul ca se vor putea face noi conturi de Yahoo in locul unor conturi care nu au mai fost accesate de aproximativ un an, nu este exclus ca unii pasionati de furt de identitate sa profite de o eventuala confuzie. Cel mai banal scenariu implica faptul ca puteti folosi un nou cont de mail creat in respectiva perioada pentru a afla o parola de Gmail pe un cont similar. Pentru ca multi utilizatori ai serviciului de posta electronica de la Google au optat sa-si recupere parola printr-o adresa de Yahoo, din cateva incercari, cineva va poate accesa contul.
Incercand sa calmeze spiritele, Dylan Casey de la Yahoo a afirmat ca gigantul pe care il reprezinta a luat in calcul majoritatea scenariilor descrise de jurnalisti si, in consecinta, a urmat toti pasii necesari pentru a preveni eventualele situatii neplacute. In primul rand, a facut publice datele unui studiu recent care spune ca doar 7% din conturile ce urmeaza sa fie sterse sunt asociate unor alte conturi de email. In rest, aceleasi conturi cu cele de mail sunt folosite exclusiv pentru accesarea altor servcii Yahoo.
In timpul liber, Yahoo incearca sa colaboreze cu Google, Amazon si alti operatori de internet tocmai pentru a preveni cazuri mai dese sau mai rare de furt de identitate. Pentru ca nimic nu este perfect in lumea internetului, acelasi Casey, fara nici o emotie, a afirmat: “Nimeni nu poate promite cu precizie 100% ca nimic nu se va intampla”. Pana cand inevitabilul va avea loc, insa, Yahoo merge pana in panzele albe in speranta sa evite eventualele experiente neplacute.

Share:

0 comentarii:

Traduce pagina

Total vizite postari

Nume

E-mail *

Mesaj *

Blog Archive

Un produs Blogger.