joi, 8 septembrie 2016

Esti biciclist, devii invizibil

       De aproximativ 5 ani sunt biciclist intr-un orasel relativ mic. Chiar daca locuiesc aici, am intalnit tot felul de soferi in trafic iar titlu nu face referire doar la un singur oras foarte aglomerat din Romania pe care il stim cu totii (Bucuresti), ci in toata tara. Aproape peste tot unde incerci sa mergi cu bicicleta prin oras, ori esti claxonat, ori o persoana in varsta iti sare in fata fara sa se asigure, sau unii care isi deschid portiera fix cand esti in miscare (a se vedea filmarea de mai jos) sau in cel mai rau caz...acele bovine din trafic care nu stiu ca in spatele volanului se afla o maneta prin care isi pot semnaliza intentia de a merge. Mi s-a intamplat si mie acum 2 ani la fel, mergeam regulamentar si un individ cu o Toyota si cu muzica data la maxim (desigur, manele) a virat spre dreapta fara sa isi foloseasca acele oglinzi care pentru unii sunt puse doar ca sa-si mai verifice "brand-ul" de pe brate sau sa se machieze unele , dar in niciun caz ca sa te asiguri. Si inevitablilul s-a produs. A virat dreapta fara sa se asigure sau macar sa semnalizeze iar eu am intrat cu o viteza medie aprox. de 25km/h in spatele lui. As fi putut depune o plangere la politie, dar mai bine nu, deoarece eram si minor si..nu. 
            Intotdeauna sa aveti grija sa nu va apropriati prea mult de masini cand sunteti aproape de o intersectie si orice ar fi feriti-va de camioane,  mai bine stati asteptati pana la prima intersectie chiar daca mergeti incet.  Cel mai bine e asa,  decat sa se intample o nenorocire fiindca cu totii stim ce soferi conduc camioanele, nu intram in aceste discutii. 
            
           Va recomand sa vizionati acest "tutorial" de bun simt in trafic pe bicicleta realizat de bucharestbiketraffic

 


                 In a doua categorie enumerata mai sus se afla acei oameni care parcheaza masina ori aproape langa bordura (in niciun caz mai aproape de ea) sau chiar in mijlocul drumului si ori un pasager idiot sau un sofer la fel de idiot deschide portiera fara sa se uite in spate sau in oglinzi ca sa observe daca vine o masina sau mai rau, un biciclist. Habar nu aveti ca in America saptamanal se inregistreaza aproximativ 20 de decese cauzate din cauza asta...Si cine-i de vina ? Exact, acel om inconstient care deschide portiera fara sa se asigure. 
           Nu spun ca ma cred un zmeu si ca eu nu gresesc niciodata. Recunosc, mai gresesc si eu uneori, imi cer scuze politicos, dar tupeul de care dau dovada unii intrece orice limita. 
         Un exemplu ar fi cel de mai jos: in imagini avem  un biciclist care mergea regulamentar si intre timp isi face aparitie o masina care stationeaza fix in fata lui fara a-si asigura intentia de a parca, iar o caprioara deschide fix cand biciclistul trece pe langa masina. Urmarile se pot vedea mai jos... Tot ce stim este ca biciclistul a suferit rani minore din fericire :)



         In astfel de cazuri as mai spune cateva cuvinte dar ma tem ca nu se potrivesc aici pe blog.
In caz ca nu ma crezi ca avem astfel de specimene  prin trafic, iti recomand canalul lui bucharestbiketraffic. Ai acolo peste 160 de videoclipuri cu si despre trafic. A da, si postarea asta nu a fost vreo promovare sau ceva de genul ci doar mi-am spus parerea personala fata de unii oameni din trafic. Si cred ca esti de acord cu mine :). 
          Aveti grija cum si pe unde conduceti. Puteti ajunge in locul dorit chiar daca mai intarziati 5-10 , 30 de minute, o ora, dar mai bine mai tarziu decat niciodata. Graba strica treaba, iar in cazul de fata..ar putea strica chiar si viata. Viata ta. Ai grija in trafic, salutari. :)
Share:

0 comentarii:

Traduce pagina

Total vizite postari

Nume

E-mail *

Mesaj *

Blog Archive

Un produs Blogger.