sâmbătă, 10 septembrie 2016

10 mituri false despre corpul tau pe care esti tentat sa le crezi


1. Daca iesi afara cu parul ud in timpul iernii, vei raci

Desi, poate, acest mit poate parea logic, in realitate nu exista o conexiune directa intre cele doua. S-au realizat numeroase experimente in care s-a investigat relatia temperatura-boala, insa nu s-a confirmat ca oamenii racesc din cauza temperaturilor scazute. Mai mult, unii dintre cercetatori sustin ca frigul ar stimula sistemul imunitar, ceea ce ajuta organismul sa se protejeze mai bine impotriva racelii si gripei.

2. Daca citesti pe intuneric acuitatea vizuala va avea de suferit

          Desi ochii tai poti fi solicitati mai mult daca citesti intr-o camera care este slab iluminata, nu exista nicio dovada care poate confirma faptul ca acest obicei iti scade acuitatea vizuala. Evident, ca orice alt muschi, ochii obosesc mai repede, dar acest fenomen nu este ireversibil.

3. Daca sari peste anumite mese vei slabi

             Daca sari peste o masa, data viitoare vei ajunge sa mananci mai mult, oricat de mult crezi ca te poti controla. Daca mananci regulat, metabolismul tau este ridicat si arde caloriile transformand mancarea in energie. Totusi, daca nu mananci, acesta intra in pauza si arde mult mai putine calorii. Cu cat trece mai mult timp intre mese, cu atat mai lent va fi metabolismul, astfel incat tot mai putine calorii vor fi arse. Astfel incat, daca sari peste mese, vei ajunge sa crezi in greutate pe termen lung.

4. Oamenii folosesc doar 10% din capacitatea creierului

          Studiile asupra unor creiere afectate au fost cele care au distrus mitul cu 10%. Nu conteaza care parte a creierului a fost afectata, activitatea acestuia a avut de suferit. Mai mult de atat, si tehnologiile de scanare a creierului au demonstrat acelasi fapt: oamenii isi folosesc toata capacitatea creierului.

5. Alcoolul ucide celulele creierului
           IQ-ul tau nu are de suferit in cazul in care consumi alcool deoarece celulele creierului nu vor fi distruse. In cazul persoanelor care consuma mult alcool, productia de celule este incetinita, insa procesul este reversibil.

6. Trebuie sa bei 8 pahare de apa in fiecare zi

           Acest mit isi are originea in anul 1945 in Statele Unite, cand o agentie guvernamentala a recomandat cetatenilor sa bea opt pahare de fluide pentru a fi sanatosi. Desi fenomenul care tine de opt pahare este real si recomandat in continuare, oamenii nu au inteles ca expertii vorbeau despre fluide, ceea ce include si cafeaua, sucul etc.

7.  Nu trebuie sa trezesti un somnambul

           Sunt sanse foarte mari ca somnambulii sa ajunga sa se raneasca singuri in timp ce se plimba in toiul noptii pe intuneric (ca sa nu mai vorbim de cei care incearca sa manance, sa gateasca sau chiar sa conduca). In conditiile in care multi oameni cred ca daca trezesc un somnambul acesta poate face stop cardiac, cercetatorii sunt nevoiti sa insiste ca persoanele aflate in aceasta situatie nu vor pati nimic daca sunt trezite. Drept urmare, daca locuiesti cu un somnambul, nu ezita, condu persoana respectiva in pat.

8. Daca iti trosnesti degetele vei avea artrita

        Zgomotele pe care le auzim n-au nimic de-a face cu oasele si nu conduc in niciun fel la artrita, o boala care afecteaza, in principal, oamenii in varsta. Cu toate acestea, daca iti place sa-ti trosnesti degetele, trebuie sa stii ca astfel slabesti incheieturile degetelor, ceea ce conduce la strangeri mai moi.

9. Cea mai mare parte a caldurii se pierde prin cap

         In mod evident, daca esti imbracat bine pana la gat, dar capul este descoperit, vei pierde o parte din caldura corpului prin partea superioara. De asemenea, daca ai capul acoperit, dar mainile sau picioarele sunt descoperite, prin acea zona vei pierde caldura. La originea acestui mit ar sta un vechi studiu militar in care soldatii au fost lasati afara, imbracati bine, insa fara nimic pe cap si s-a observat ca acestia au pierdut cea mai mare parte din caldura prin zona capului. De atunci, s-a demonstrat ca pierdem doar 10% din caldura prin partea superioara a corpului.

10. Daca mananci noaptea te ingrasi
     
      O calorie ramane o calorie indiferent de ora. In conditiile in care oamenii acumuleaza kilograme in plus atunci cand consuma mai multe calorii decat ard, o prajitura consumata pe timpul noptii nu te va afecta mai mult decat una consumata dimineata.

Informatii oferite de arzigazu.ro
Share:

0 comentarii:

Traduce pagina

Total vizite postari

Nume

E-mail *

Mesaj *

Blog Archive

Un produs Blogger.