duminică, 6 octombrie 2013

Cum ne protejam tabletele si smartphone-ul de zgarieturi


Toti ne iubim gadget-urile. Sa fim seriosi, nimic nu se compara cu senzatia pe care o ai atunci cand iti scoti bijuteria cea noua din cutia proaspat sigilata. Majoritatea dintre noi scoatem cu grija obiectul din cutie si il analizam. Incercam sa tinem minte perfect cum arata nou, intrucat stim ca nu se va mai afla in starea asta niciodata. Stresul la care va fi supus va lasa urme ireversibile asupra sa. Praful isi va face loc si prin cea mai mica fisura, zgarieturile vor aparea chiar daca ne vom asigura sa il tinem in puf, iar crapaturile s-ar putea sa apara la prima scapare neintentionata din mana.
Daca in privinta prafului, solutii eficiente nu prea exista, in celelalte privinte Zagg promit  inlaturarea definitiva a lor.
Cine sunt Zagg?
Zagg este o companie americana cu sediul in  South Salt Lake, Utah. Se ocupa cu design-ul si distribuirea de folii protectoare pentru gadget-uri, denumita general Invisible Shield™. Bun, si atunci ce e asa special? Pai, Zagg sustin ca aceasta folie este rezistenta la orice fel de zgarieturi. Sunt atat de convinsi de asta incat ofera garantie pe viata produsului. Noi nu am fost asa convinsi, astfel incat am supus la test InvisibleSHIELD™ pe un iPod Touch 2g.
Aplicarea.
Acesta s-a dovedit a fi cel mai greu pas, intrucat spatele iPod-ului are o forma paraboloidala, facand incadrarea foliei si lipirea ei destul de dificila. Modul in care se realizeaza atasarea foliei de device este unic si foarte rezistent, insa decat sa va obosim cu explicatii care nu fac obiectul acestui articol mai bine va uitati la tutorialul lor aici. In cazul iPod-ului zonele in care folia s-a dovedit foarte greu de lipit au fost colturile superioare. Recomandam aplicarea cu grija in acele zone daca doriti ca aplicarea sa fie perfecta, fara protuberante si zone care nu adera la carcasa
Cat de rezistent e la zgarieturi?
Intr-un cuvant: foarte. Desi am reusit sa zgariem folia cu un briceag extrem de ascutit de la Swiss Army, aceasta nu a cedat in fata a nimic altceva. Am incercat cu chei, monede, cuie, iar unii dintre noi mai involuati au incercat inclusiv cu maseaua de minte. Nu am reusit decat uneori sa lasam o urma care in cateva minute dispare de la sine ca prin minune. Materialul este unul cauciucos, elasto-plastic, care preia efortul foarte bine si il distribuie pe o suprafata mai larga. Iar daca luam in considerare faptul ca acopera aproape in totalitatea suprafata iPod-ului nemascand design-ul acestuia cum fac husele, de exemplu, nu putem decat sa ii felicitam pe cei de la Zagg pentru un produs excelent care isi merita banii cu varf si indesat.
Raport pret/performanta si concluzii
Pentru un iPod touch platiti 75 ron ceea ce este in aceeasi categorie de pret cu majoritatea celorlalte carcase, huse si/sau folii protectoare. Produsul este, insa, excelent intrucat protejeaza ipod-ul la fel de bine ca orice carcasa/husa, insa intr-un mod invizibil. Nu uitati, vorbim de o folie transparenta extrem de subtire. Multi s-ar putea sa nici nu-si dea seama ca e acolo. Iar asta este, intr-adevar, impresionant.
Share:

0 comentarii:

Traduce pagina

Total vizite postari

Nume

E-mail *

Mesaj *

Blog Archive

Un produs Blogger.