miercuri, 2 octombrie 2013

Android si iOS incep sa aiba concurenta. Windows Phone este pe val

Windows Phone incepe sa conteze din ce in ce mai mult. Sistemul de operare de la Microsoft a atins noi recorduri pe 5 dintre cele mai importante piete europene in perioada iunie-august: Marea Britanie, Germania, Franta, Italia si Spania, anunta Kantar Worldpanel.
Explicatia? Nokia si-a marit gama de telefoane ieftine sau la pret mediu, din care fac parte Lumia 520 si Lumia 620, smartphone-uri are au prins bine atat in randul tinerilor, cat si si in randul celor cu varste intre 35 si 49 de ani.
In Franta, Windows Phone a atins un market share de 12%, in timp ce in Marea Britanie 10,8% din telefoanele vandute in perioada iunie-august il folosesc. E prima data cand Windows Phone atinge un market share de doua cifre pe piete atat de importante.
Totusi, in Italia, la nivelul intregului an si nu doar pe cele 3 luni studiate acum, Windows Phone inregistreaza o scadere de la 10,3% la 9,5%. Declinul e puternic in China, de la 4,7%, la 2,1%.
Sistemul de operare de la Microsoft este in crestere si in Statele Unite ale Americii, unde a urcat la 3%, si in Australia, unde a ajuns la 6,5%.
In clasamentul general al sistemelor de operare din Europa conduce Android, cu 70,1%, urmat de iOS, cu 16,1% si de Windows Phone, cu 9,2%. BlackBerry e pe locul 4, cu 2,4%.
Share:

0 comentarii:

Traduce pagina

Total vizite postari

Nume

E-mail *

Mesaj *

Blog Archive

Un produs Blogger.