miercuri, 5 martie 2014

Cum explica seful Opel problemele marcii: Elefantul rosu si cele doua mari lipsuri

Marca Opel are probleme in Europa, este neinteresanta pentru multi clienti si doua mari probleme trebuie rezolvate, spune seful marcii, Karl-Thomas Neumann, citat de Financial Times. El face o metafora, comparand situatia Opel cu cea in care un elefant rosu sta langa masina si iti spune ca nu are rost sa o cumperi. Germanii sunt insa decisi sa rezolve problema, dar va fi un drum lung.
Opel avea o cota de 8,4% in Europa acum sapte ani, iar anul trecut a scazut la 6,8%. In plus, pierderile cumulate ale diviziei europene a GM au depasit 20 miliarde dolari in 15 ani, iar concernul american a fost la un pas de a vinde Opel in 2009.
Situatia nu este buna deci, chiar daca modele precum Insignia si ADAM au avut cronici pozitive. Care este problema? E vorba de un zid mental, de perceptia clientilor, spune Karl-Thomas Neumann care compara situatia cu un elefant rosu.
“Era un elefant rosu care statea langa masina, unul despre care nimeni nu vorbeste si spunea asa: “Nu ma poti cumara pentru ca sunt un Opel”, explica seful marcii.
El considera ca Opel are doua mari probleme, una fiind legata de prezenta celor mai mari fabrici in Germania si Marea Britanie, tari cu costuri mari ale muncii.
“Opel are doua mari probleme: nu are acces la linii de productie low-cost si nu vinde in pietele cu cele mai mari cresteri”, explica Neumann.
Opel se pregateste sa inchida uzina de la Bochum, iar seful marcii spune ca e un lucru foarte dureros si Opel nu e deloc mandra ca inchide o fabrica auto germana.
Neumann spune ca revenirea nu se va produce doar prin reducerea costurilor si prin restructurare, ci numai daca se reuseste readucerea vanzarilor pe un trend crescator.
O dovada ca General Motors are incredere in Opel si ca o considera promitatoare a venit in decembrie anul trecut cand s-a anuntat faptul ca Chevrolet va iesi de pe piata europeana. Opel este brandul pe care ne vom concentra in Europa, au spus cei de la GM care spera ca o buna parte dintre potentialii clienti ai Chevrolet se vor indrepta catre Opel.
Share:

0 comentarii:

Traduce pagina

Total vizite postari