joi, 7 noiembrie 2013

Windows XP este de 6 ori mai vulnerabil la infectii, in comparatie cu Windows 8

Microsoft doreste sa incurajeze utilizatorii sa faca trecerea la noul sistem de operare, Windows 8.1. In acest sens prezinta rapoarte despre cat de vulnerabil este Windows XP in comparatie cu cea mai noua versiune.
Comparatia nu este deloc exagerata, mai ales daca intelegem faptul ca mai sunt o multime de computere in lumea intreaga care folosesc un sistem de operare mai vechi de 5 ani. Utilizatorii de business reprezinta o mare parte din acestia, si sunt in momentul de fata majoritatea celor care isi desfasoara activitatea pe Windows XP. Cifrele publicate in raportul de pe blogul TechNet al lui Microsoft demonstreaza ca Windows XP este de sase ori mai vulnerabil la atacuri cibernetice si la infectii cu virusi, decat Windows 8.
“Windows XP a fost construit acum mai bine de 12 ani, si a fost gandit pentru a include tehnologii de securitate care erau invoative la momentul respectiv, si doar atunci. Ca exemplu Windows XP SP2 a fost lansat in 2004 si introducea Data Execution Prevention. Totusi, perspectiva atacurilor si amenintarilor virtuale s-a schimbat foarte mult de atunci, iar tehnologiile care erau competitive atunci, astazi sunt lucruri comune, depasita cu usurinta.” spune Microsoft.
Utilizatorii de Windows Xp si alte sisteme de operare invechite sunt inca de parere, ca un antivirus actualizat sau un program de malware gratuit ii va ajuta sa faca fata unui posibil atac cibernetic. Aceste programe nu protejeaza decat in fata unui numar limitat de vulnerabilitati, si nu pot proteja in intregime sistemul de operare asa cum o face el insusi.
Aici sunt complet de acord cu afirmatiile Microsoft, si tin sa ii atentionez pe cei care inca folosesc Windows XP ca este momentul pentru un upgrade. Mai ales de la un sistem de operare pentru care nici macar producatorul nu mai ofera nici un fel de suport, cat de dificil ar fi in prima faza sa te obisnuiesti cu noua interfata.


Share:

0 comentarii:

Traduce pagina

Total vizite postari

Nume

E-mail *

Mesaj *

Blog Archive

Un produs Blogger.