sâmbătă, 23 noiembrie 2013

S-a mai stins o bucăţică din istoria internetului.Winamp se închide

Deşi Winamp nu a beneficiat de acelasi nivel de promovare în secolul internetului precum alte aplicaţii similare, acesta este un player de muzică ce a făcut istorie şi pe care foarte mulţi dintre noi îl vor mai folosi ani buni de acum înainte. Cumpărat de AOL în 1999 cu peste 80 de milioane de dolari, softul echipei de mai sus va dispărea de pe piaţă complet în 30 de zile împreună cu linia de suport a aplicaţiei şi indiferent de versiunea pe care o foloseaţi.
Această decizie a conducerii American Online vine după o perioadă necontenită de a acumula profit de pe urma Winamp. Din acest motiv, actualizări erau lansate la intervale de timp regulate şi în ultimii am văzut chiar şi versiuni complet noi ale MP3 Player-ului pentru Android în 2010 şi, ulterior, pentru OS X în 2011. Un fost angajat a declarat că media de profit din ultimii ani gravita în jurul valorii de 6 milioane de dolari anual. În condiţiile în care Winamp are continuare o bază de date de utilizatori de câteva milioane, începe să devină evident că decizia radicală anunţată azi, că Winamp se închide, nu are neapărat sens.
Aparent, manegementul AOL a fost distructiv, fără perspectivă şi bazat pe un sistem corporatist defectuos. În interviuri acordate în ultimii ani de dezvoltatori şi foşti directori ai Winamp, tonul a fost întotdeauna acelaşi. Cu toate că anumite surse apropiate de subiect au confirmat că s-a încercat vânzarea player-ului în ultima perioadă, numărul celor interesaţi nu a fost suficient pentru a preveni stingerea becului la această afacere.
În final, descărcaţi-vă rapid ultima versiune de pe www.winamp.com şi acceptaţi faptul că acesta este un program pe care nu-l veţi mai actualiza niciodată. Desigur, în orice moment puteţi folosi exclusiv iTunes sau orice alt player de MP3-uri, nimic nu mi s-a părut însă la fel de simplu şi de eficient de-a lungul anilor precum Winamp.
Share:

0 comentarii:

Traduce pagina

Total vizite postari

Nume

E-mail *

Mesaj *

Blog Archive

Un produs Blogger.