sâmbătă, 21 aprilie 2018

Brățările Shamballa și semnificațiile acestora

Brățările Shamballa au apărut in 1994 într-un magazin parizian și au căpătat notorietate prin faptul că multe vedete au început să se afișeze purtand acest tip de brățări. Denumirea de Shamballa le revine pentru că acestea țin de spiritualitatea Tibetană. În credința tibetană, Regatul Sambhala este, conform scrierilor antice, un tărâm mitic, unde trăiesc doar cei cu un nivel ridicat de karma.
Brățările sunt, prin simplitatea lor, de o complexitate fascinantă. Brățările originale, făcute de budiști, erau confecționate din șnur de cânepă și mărgele din lemn, uneori din santal. Nu putem vorbi despre brățările Shamballa adevărate sau false. Conceptul Shamballa provine din antichitate, iar brățara pe care o cunoaștem astăzi este o adaptare occidentală după cultura asiatică. Șnurul împletit în stilul cobra, de cele mai multe ori negru, integrează măgele pietruite de diverse culori, având fiecare culoare o semnificație. Țin să menționez că purtătorii de Shamballa cu renume public se axează pe brățările care au mărgelele cu pietre semiprețioase, iar prețul uneia nu este accesibil pentru orice buzunar (150RON conform kelan.ro), însă lucrătorii handmade au reușit să încropească ceva încât fiecare om să-și permită un accesoriu Shamballa, astfel că putem găsi de cele mai multe ori în buticurile de suveniruri la prețuri foarte mici, dar și in mall-uri sau magazine de bijuterii la un preț ceva mai ridicat, sau pot fi achiziționate online de pe diverse site-uri.
Brățările Shamballa nu au devenit atât de iubite doar datorită purtătorilor, ele având semnificații foarte interesante, de exemplu, în occident, Shamballa reprezintă o metaforă pentru calea spirituală pe care unii o por urma, ce duce spre iluminare, pace, liniște și înțelegere. Fiecare mărgea semnifică călătoria sfântă a individului spre armonie, realizare, conștiință, liniște și înțelegere. Alții pot interpreta mărgele ca niște lecții de vindecare spirituală, fericire, iluminare. Pentru fiecare, brățările au o semnificație unică și specială. Oamenii le poarta în funcție de ce simt în acel moment. Cum spuneam, culorile mărgelelor au și ele fiecare în parte o anume semnificație:
Mărgeluța neagră reprezintă absenţa luminii și e asociată cu puterea, autoritatea, eleganţa, moartea, misterul.
Mărgeluța albă e considerată culoarea perfecțiunii. ce aduce claritate și puritate, mărind forța vitală, vindecând corpul, mintea și spiritul.
Mărgeluța roșie este asociată cu Chakra Rădăcină aflată la baza coloanei vertebrale. E legată de pasiune și sexualitate, un sentiment de siguranță,  iubire și sprijin.
Mărgeluța portocalie este asociată cu abdomenul, Chackra Sacrală care ţine de sentimente, intimitate, senzualitate, creativitate, reducerea stresului.
Mărgeluța galbenă sau aurie reprezintă Chakra Plaxului Solar și e asociată cu voința, optimismul și siguranța de sine.
Mărgeluța verde reprezintă Chakra Inimii și este asociată cu natura, echilibrul și armonia. Iertarea, acceptarea, renașterea caracterizează această brățară.
Mărgeluța albastră reprezinta Chakra Gâtului, albastrul fiind culoarea vindecării și a comunicării, a înțelepciunii și a încrederii.
Mărgeluța indigo reprezintă Chakra Sprâncenei și e asociată cu aspectele intuitive și imaginative ale vieții, ale percepției și abilităților psihice.
Mărgeluța mov reprezintă Chakra Coroanei, localizată la cap, asociată cu spiritualitatea și beatitudinea, ce echilibrează toate aspectele fizice, mentale, emoționale și spirituale. Produce inspirație, înțelepciune, cunoaștere.
 De când brățările Shamballa s-au răspândit mai peste tot, și numărul abonaților pe youtube a canalelor de tutoriale hand-made au crescut, așadar, dacă nu doriți să vă cumpărați accesoriul, puteți ușor să vi-l faceți exact așa cum vă doriți și cum simțiți că vă reprezinta (materiale puteți achiziționa de pe www.multemargele.ro)
Share:

0 comentarii:

Traduce pagina

Total vizite postari