miercuri, 29 februarie 2012

Surpriză de proporţii! România pune condiţii Serbiei pentru aderarea la UE

România a blocat, în cursul reuniunii miniştrilor Afacerilor Europene din statele UE, luarea unei decizii privind acordarea statutului oficial de candidat Serbiei.
Miniştrii Afacerilor Europene din statele UE au recomandat, marţi, acordarea statutului de candidat pentru aderarea la UE Serbiei, însă fără a lua o decizie formală.

"România a blocat un acord imediat", anunţă surse diplomatice. Acordarea statutului de candidat necesită unanimitatea celor 27.

România exercită presiuni asupra Serbiei pentru a primi garanţii în privinţa etnicilor români, explică un diplomat, catalogând drept "o surpriză" opoziţia Bucureştiului.
"Nu se pune problema unei blocări, deja s-a luat decizia recomandare a statutului de membru al Serbiei la UE. Am avut o discuţie destul de prelungită pentru că aşa cum România a fost supusa unei monitorizări la aderare, e normal ca orice candidat să facă dovada că respectă standardele şi valorile. Urmează ca între România şi Serbia să fie semnat un tratat pentru protecţia minorităţilor dar şi comisia se va implica cu o monitorizare pe parcursul lui 2012", a explicat ministrul de Externe la RTV .
Sursa: Libertatea.ro


Share:

0 comentarii:

Traduce pagina

Total vizite postari

Nume

E-mail *

Mesaj *

Blog Archive

Un produs Blogger.