marți, 7 martie 2017

Bun venit la Floppotron, concertul dischetelor floppy disk nefolosite

Inainte de a incepe articolul, hai sa trecem in revista termenii floppy disk si hard disk pentru cei care nu le au cu hardware-ul.
Potrivit Wikipedia, termenul Floppy Disk inseamna: "Discheta (în engleză: floppy disk) este un dipozitiv de memorie externă pentru stocarea de date pe un disc magnetic flexibil rotitor, care poate fi transportat și introdus și utilizat pe alte computere, dacă dispun de o unitate de dischetă. Un dispozitiv asemănător, dar cu discuri rigide și capacități mult mai mari, este așa-numitul disc dur. Discheta este compusă dintr-un mic disc din plastic subțire și flexibil, acoperit cu un strat de o substanță magnetică, pe care se pot înregistra date prin tehnologia specifică înregistrărilor magnetice. Ca dischetele să poată fi folosite pe computer, acesta trebuie să dispună de o unitate de dischetă (engleză: floppy disk drive sau FDD). Volumul de date care poate fi înregistrat pe o dischetă este relativ mic în comparație cu alte dispozitive de stocare: 2,88 MB pe dischete cu diametrul de 3,5 inch (1 inch = 1 țol = 2,54 cm), față de valori de mii de ori mai mari pe un disc dur. Totuși, discheta este uneori folosită încă și în ziua de azi la transferul de fișiere (date) de la un computer la altul, precum și la stocarea volumelor mici de date."
Discul dur(hard disk) este un dispozitiv electronic-mecanic pentru stocarea sau memorarea nevolatilă a datelor. Utilizatorul normal nu poate sau nu are voie să despartă discul de circuitele de comandă corespunzătoare, vezi imaginea alăturată; împreună ele formează așa-numita „unitate fixă”, „unitate de disc fix” sau, prescurtat, HDD. Stocarea datelor se face pe o suprafață magnetică dispusă pe platane rotunde metalice rigide (dure). În general discurile dure sunt utilizate ca suport de stocare extern principal pentru servere și calculatoare personale, dar și pentru anumite aparate electronice (playere și recordere DVD, playere MP3). Dacă la începuturi capacitatea unui disc dur nu depășea 20 megaocteți (MO) = 20 megabait (MB), astăzi (2009) un disc dur obișnuit de 2 1/2 țoli poate depăși 1 teraoctet (TO) = 1 terabait (TB).
Te-ai gandit vreodata ce poti face din componentele vechi ale unui calculator uitat in podul casei ? Ei bine, canalul de YouTube Paweł Zadrożniak demonstreaza prin originalitate ca putem folosi in orice moment hard disk-urile sau floppy disk-urile pentru un "concert". Ce fel de concert? Vedeti mai jos in compilatia de videoclipuri.
Share:

0 comentarii:

Traduce pagina

Total vizite postari