marți, 2 iulie 2013

Un copil risca 8 ani de inchisoare pentru o ofensa adresata intr-un joc

Daca ati urmarit vreodata sectiunea de comentarii dintr-un joc online de Call Of Duty sau Counterstrike, mai ales intre necunoscuti, sigur v-ati ingrozit de asocierile de cuvinte pe care le-ati vazut in acel spatiu. Daca jocul suporta si voce, injuraturile prind si mai tare culoare. Cu mai multe arestari similare cu cea descrisa mai jos, in curand va fi doar pace si dragoste printre liniile de dialog online.
Un adolescent din statul american Texas sta deja de cateva luni in inchisoare pentru o afirmatie facuta intr-un joc de League Of Legends. Mai trist e ca, la o privire mai atenta, din context devine evident ca respectivele cuvinte au fost folosite ca o gluma proasta, nu ca o preconizare a ceea ce s-ar putea intampla in lumea reala.
Practic, cineva l-a facut nebun pe Justin Carter in mediul virtual. Pentru ca acesta s-a simtit ofensat de folosirea termenului nebun la adresa sa, prin replica sa a definit un context in care acea afirmatie ar putea fi potrivita. “Da, sunt nebun la cap, o sa impusc o scoala intreaga plina de copii si am sa le mananc inimile in timp ce inca mai bat.” In urmatoarele randuri ale discutiei din joc, Carter s-a grabit sa tasteze LOL si JK de la joke (gluma). Ghinionul a venit sub forma unei doamne canadiene care a surprins din intamplare respectiva replica pe un ecran si a decis arbitrar ca acea afirmatie poate fi cat se poate de reala. Deoarece, atunci cand un lucru merge prost, toate merg prost, pentru ca respectivul tanar statea aproape de o scoala primara, doamna a sunat imediat la politie temandu-se ca amenintarea facuta in joc se va transforma in scurt timp in realitate.
La scurt timp dupa respectiva scena, Justin Carter a fost arestat, a fost acuzat rapid de amenintari teroriste si are mari sanse sa fie gasit vinovat. In eventualitatea acestui scenariu, risca 8 ani de inchisoare. Nu ti-e mai mare dragul sa stai in SUA cand auzi astfel de povesti?

Share:

0 comentarii:

Traduce pagina

Total vizite postari

Nume

E-mail *

Mesaj *

Blog Archive

Un produs Blogger.