joi, 31 ianuarie 2013

Seat Ibiza Cupra facelift

Cea mai puternică versiune a lui Seat Ibiza facelift păstrează denumirea Ibiza Cupra, dar vine cu un aspect agresiv care promite să evidenţieze maşina în segmentul citadinelor hot-hatch.
După dezvăluirea conceptului Ibiza Concept la Salonul Auto de la Beijing, ne aşteptam să vedem versiunea de serie a hot-hatch-ului spaniol de clasă mică la Salonul Auto Paris 2012, însă producătorul iberic a considerat că noile Leon şi Toledo sunt premiere suficiente.
Acum, însă, în apropierea sărbătorilor de iarnă, pasionaţii sunt gratulaţi cu Seat Ibiza Cupra facelift, care, din fericire, este aproape identic cu conceptul premergător. Ceea ce este foarte bine, deoarece Ibiza Cupra arată foarte sportiv.
Partea frontală capătă o puternică individualitate datorită luminilor LED integrate reuşit în faruri, în timp ce fanta inferioară din spoiler aduce o puternică impresie de forţă în peisaj, aşa cum se întâmplă cu spoilerul spate, dominat de difuzorul mare în mijlocul căruia tronează evacuarea trapezoidală.
Ibiza Cupra este prezentat în versiunea cu 3 uşi, care se apropie mult mai mult de ideea de coupe decât vărul Polo GTI, mai ales dacă remarcăm jantele de 17 inci şi garda la sol coborâtă, precum şi etrierele vopsite în roşu ale sistemului de frânare AP Racing (oferit opţional).
Sub capotă, Seat Ibiza Cupra păstrează micul turbo pe benzină 1.4 TSI de 180 CP şi 250 Nm, care îi conferă performanţe bune: 6,9 secunde până la 100 km/h şi o viteză maximă de 228 km/h, dar şi un consum de 5,9 litri/100 km. Ibiza Cupra este dotată standard cu DSG (cutia automată cu dublu ambreiaj), dar şi cu diferenţialul blocabil electronic XDS.
Sursa: Ireal-Game



Share:

miercuri, 30 ianuarie 2013

Top Gear + un gps in romana = =))

La 1:53 vocea GPS-ului repeta IESITI... De fapt toata faza se desfasoara in jurul cuvantului IESITI care, fonetic, pentru vorbitorii de limba engleza este obscen. De fapt nu este vorba doar de sensul cuvantului "shits", ci si de particula "ie" scris "YE". Pentru vorbitorii de engleza "YE" reprezinta un pronume, care inseamna "voi" ("you"), si care inca este folosit in anumite contexte/dialecte. Prin urmare IESITI pentru ei suna ceva de genul YE SHITS adica VOI CACATILOR
                            .
Share:

luni, 28 ianuarie 2013

Allexino & Starchild- Joanna

Share:

Cum sa nascut Dacia Sandero.

Sandero, una dintre cele mai de success maşini ale Renault, nu ar fi trebuit să existe. Nu era în planurile constructorului francez. Omul care a creat-o, fostul director de design al grupului povesteşte cum a apărut.

Twingo, Scenic şi...Sandero. Acestea sunt proiectele de care este mândru Patrick Le Quement, fostul director de design al Renault, după cum a declarat într-un interviu acordat publicaţiei franceze Caradisiac.

De ce Sandero? Pentru că, după cum spune fostul designer, maşina nici măcar nu ar fi trebuit să existe în forma pe care o ştim noi acum. Ar fi trebuit să fie doar un Logan puţin stilizat. Iată cum a apărut Sandero, o poveste mai puţin cunoscută, după cum spune chiar Patrick Le Quement. 

“Sandero a fost un proiect realizat în condiţii foarte dificile. S-a vorbit despre Sandero mai puţin decât despre Logan, dar această maşină a devenit vârful mondial de lance al Renault, servind şi ca punct de plecare pentru Duster” spune designerul.

“La început, ni s-a cerut să luăm un Logan, căruia să-i păstrăm liniile, să-l modificăm foarte puţin şi pe care să-l facem în cinci uşi. Proiectul s-a făcut, dar am atras atenţia că, realizat aşa, ar fi condus la o maşină oribilă. Dar, cum oamenii care se ocupau de proiect mi-au spus că nu sunt bani pentru altceva, l-am făcut: la Guyancourt (principalul centru de cercetare şi design al Renault-n.red.) am dezvoltat acest Logan în cinci uşi. Dar, în centrul nostru mai mic de la Barcelona, am făcut o a doua machetă, secretă, doar pe calculator.

La prezentarea proiectului (Loganul în 5 uşi-n.red.) l-am atenţionat pe responsabilul de proiect că am şi această a doua machetă. Evident, vehiculul urma să coste mai mult, dar potenţialul comercial era cu mult mai mare. A vrut să-mi interzică să-l arăt mai departe. Singurul meu şef era însă preşedintele Renault. Schweitzer (Louis Schweitzer-CEO al Renault în perioada 1992-2005-n.red) a fost puţin jenat dar mi-a spus totuşi să-i arăt macheta. După doar patru minute, proiectul a fost aprobat. Directorul de marketing de la acea vreme a exclamat: “Nu ştiu cât ne va costa, dar sunt sigur că se va vinde” a spus fostul designer şef.

Sandero a fost lansat pe piaţă la sfârşitul lui 2007 şi a devenit unul dintre cele mai de succes produse ale Renault. Sandero 1 a fost este asamblat în şase fabrici, începând cu România şi terminând cu America de Sud. Anul trecut, a fost lansată a doua generaţie Sandero, care se produce în uzinele Renault din Mioveni, (România) şi Casablanca şi Tanger (Maroc). De când a fost scos pe piaţă şi până la sfârşitul anului trecut s-a vândut în peste 1,1 milioane de exemplare. 
Share:

joi, 3 ianuarie 2013

Pariul anului 2013 - AUTOSTRĂZILE PRIVATE

După ce au bifat peste 150 de kilometri în acest an, iar alţi 250 de kilometri au termen de finalizare 2013, autorităţile au scos din sertare autostrăzile „private“. Rămâne de văzut dacă noul an va fi unul de succes sau o nouă amăgire.

România are în acest moment puțin peste 500 de kilometri de autostradă în operare și aproximativ 250 de kilometri de autostradă în construcție, care ar trebui să fie finalizaţi anul viitor. Mai mult de jumătate din cei 250 de kilometri au prevăzut ca termen de finalizare, potrivit contractelor atribuite de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), luna aprilie a anului viitor. Un lucru cert este că termenul nu va putea fi respectat, iar acest lucru a fost anunţat chiar de şeful CNADNR, Mircea Pop. El a precizat, într-un interviu acordat Agerpres, că „în vara anului viitor va fi gata tronsonul de la Sibiu la Deva“. Cât de realist e noul termen estimat de directorul general al companiei de stat rămâne de văzut.



Constructorii de pe tronsonul Sibiu-Orăştie au anunţat deja că, din cauza alunecărilor de teren, nu vor putea preda lucrarea în termenul prevăzut în contract, estimând că abia în toamna anului viitor vor da în folosinţă cei 80 de kilometri de autostradă. O altă problemă este pe tronsonul de la Nădlac la Arad, pe lotul pe care a lucrat compania Romstrade, contract care a fost reziliat în noiembrie. Directorul general al CNADNR spune că, cel mai probabil în luna martie, vom avea un nou constructor. 

Autostrăzile cu taxă mai întârzie


Prin programul de guvernare 2013-2016, noua echipă condusă de Victor Ponta şi-a propus construirea principalelor axe autostradale strategice ale României. Acestea sunt: finalizarea autostrăzii Nădlac-Arad-Bucureşti pentru a lega România de Europa, finalizarea Autostrăzii Transilvania,  realizarea autostrăzii Bucureşti-Ploieşti-Braşov, prin finalizarea tronsonului Braşov-Predeal-Comarnic, demararea lucrărilor la Autostrada Vest-Est (Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni), realizarea Coridorului IX paneuropean (Autostrada Bucureşti-Ploieşti-Focşani-Bacău-Paşcani), demararea proiectului Autostrăzii de Sud  (București-Alexandria-Craiova-Drobeta-Tr. Severin-Timișoara) şi finalizarea Centurii Bucureşti la profil de autostradă. Aşa cum se poate observa, planurile sunt măreţe şi îndrăzneţe, iar dacă aruncăm o privire pe realizările din ultimii 20 de ani, putem spune, fără a fi acuzaţi de rea-credinţă, că nici jumătate din proiectele anunţate nu vor fi realizate.

Paşi mărunţi au fost deja făcuţi la începutul lunii decembrie, atunci când CNADNR a publicat anunţuri de licitaţie pentru concesionarea tronsonului de autostradă Comarnic-Predeal-Braşov şi  pentru Centura de sud a Capitalei, care va face legătura între autostrăzile Bucureşti-Piteşti şi Bucureşti-Constanţa. În primăvara anului 2010, proiectul Comarnic-Braşov a fost aproape de a demara după ce Ministerul Transporturilor a semnat un contract de execuţie, tot în concesiune, cu un consorţiu condus de compania franceză Vinci. Însă, fie din cauza lipsei banilor pe care consorţiul trebuia să îi obţină de la bănci, fie din cauza unor probleme tehnice, contractul nu a mai fost încheiat.

Mircea Pop spune că există interes din partea investitorilor pentru acest proiect, ceea ce îi oferă argumentul să declare că, spre sfârşitul anului viitor, ar putea fi lansată licitaţia de execuţie. „Aici trebuie să vedem interesul băncilor, pentru că va fi realizată în concesiune. Dacă vom avea un astfel de interes, şi suntem în discuţii, atunci vom avea un nou consultant în martie - aprilie 2013, iar în decembrie 2013 am putea lansa licitaţia de execuţie“, a spus Mircea Pop, în interviul acordat Agerpres.
Experţii contactaţi de Capital cred că lucrările ar putea începe abia spre finele anului 2014, în varianta optimistă. „Este foarte greu să găseşti finanţare pentru un astfel de proiect“, spune Alin Goga, fost director juridic al CNADNR. El a explicat că de la un anunţ de licitaţie şi până la pregătirea şantierului e cale lungă. „În primul rând, va fi depunerea candidaturilor celor interesaţi, apoi se vor purta negocieri cu aceştia. Dacă nu se va impune în anunţ ca investitorii să vină cu un contract bancabil, atunci trebuie acordat un termen de cel puţin şase luni pentru a găsi finanţare“, explică Goga. După ce va fi negociat şi aprobat contractul, se va trece la faza de proiectare, care va lua încă şase luni. „Construcţia efectivă a tronsonului Comarnic-Braşov cred că va dura cel puţin trei ani de zile“, adaugă Alin Goga. Luând în calcul cele spuse de fostul director juridic al CNADNR, mai devreme de 2016 nu vom putea circula pe această autostradă.

În total, autostrăzile pentru care au fost lansate anunţuri de intenţie însumează 350 kilometri. Fiind autostrăzi care vor fi concesionate, constructorii îşi vor recupera investiţia în următorii 26-27 de ani, din taxare. Aşa cum se prevede şi în programul de guvernare, „strategia de taxare a reţelei de autostrăzi va fi unitară, concepută în aşa fel încât costul de utilizare a acesteia să fie optim. Taxarea autostrăzilor va fi realizată în sistem electronic (mai ieftin de implementat și de operat, și mai practic pentru utilizatori)


Share:

miercuri, 2 ianuarie 2013

"Gangnam Style", în variantă românească, făcută de Damany


Piesa "Gangnam Style" face furori în întreaga lume şi au apărut sute de variante în limbile autohtone la melodia sud-coreeană. Tocmai de aceea, Damany a făcut şi el o variantă în limba română.

"Gangnam Style" are acum şi o variantă în limba română care se intitulează sugestiv "Romania Style". "Am vrut să descreţesc puţin frunţile românilor îngrijoraţi de scumpiri şi de gradele scăzute din termometre", a declarat Damany despre piesa sa.

Melodia a prins destul de bine şi a adunat peste 100.000 de vizualizăti pe YouTube. Cum ţi se pare piesa?



Share:

Top 10 cele mai mari hituri din 2012

Dacă toată vara aţi fredonat “eu vara nu dorm” şi toată iarna aţi dansat pe “gangnam style”, poate că vreţi să ştiţi care sunt cele mai tari piese ale anului. Iată videoclipurile cele mai vizionate în 2012 şi artiştii cu cel mai mare succes la publicul român. Vizionaţi videoclipurile vedetelor care ne-au dat cele mai tari 10 piese ale lui 2012.
Deci practic sa incepem:
10.Loredana - Apa 



9. A ta -Corina

Corina arată incredibil după ce a născut şi nicăieri nu o demonstrează mai bine decât în videoclipul piesei "a ta". Cântăreaţa poartă nişte ţinute extrem de sumare şi adoptă un stil muzical cu influenţe raggae. Observaţi cerceii personalizaţi şi lenjeria cu animal print.





8. Pleacă - Antonia feat Vunk



7. Balada Boa - Gusttavo Lima


6.Minim doi - Alex Velea


5. Dead man walking - Smiley


4.Ai se eu te pego - Michel Telo


3. Vara nu dorm - Connect-R
2.Somebody that I used to know - Gotye feat Kimbra

1. Gangnam style - PSY
Cu peste 1 MILIARD de vizualizări pe Youtube (numai la varianta oficială a videoclipului), piesa sud-coreeanului PSY continuă să fie una dintre cele mai ascultate piese din lume, deşi abia s-a lansat. Dansul inedit a fost reluat de mai mutle vedete la diferite show-uri de televiziune şi chiar în concerte. Iată melodia care a înnebunit planeta în 2012.






Share:

La multi ani 2013!

Cu bune si cu rele am trecut si de anul 2012,si v-am pregatit pentru 2013 un totul alt blog.Totodata v-am adus o noua echipa,noi tutoriale,stiri,gameplaye-uri .Mai multe vedeti voi peste 13 ianuarie 2013:)
Share:

Traduce pagina

Total vizite postari

Nume

E-mail *

Mesaj *

Blog Archive

Un produs Blogger.