miercuri, 27 februarie 2013

Carbon - Iarna pe val ft. Iony & What's Up[VIDEO]

Share:

marți, 26 februarie 2013

VIDEO - Pentru cei care iubesc melodia din reclama de la PEPSI 2013

 Pentru cei care iubesc melodia din reclama de la PEPSI 2013

Melodia este interpretata de Nicki Minaj

Daca va place melodia o putei descarca de aici : Nicki Minaj ft. Drake - Moment 4 Life

                                                                  RECLAMA PEPSI


VIDEO CI PIESA ORIGINALA














Sursa Video : YouTube.com

Share:

luni, 25 februarie 2013

FOTO - Merita citit fiecare cuvintel in parte ! ! ! ! !



                                                        AM DEVENIT MOTOCICLIST



Acest reportaj este mai mult pt incepatori cu toate ca poate fi benefic si pt cei ce merg de ceva timp pe motor dar simt ca nu au evoluat pe cat ar fi dorit. Ce trebuie sa faci sa mergi mai bine pe motor? Care este atitudinea corecta pt a invata mai rapid? Sunt o mie si una de intrebari la care daca gasesti raspusuri corecte ,vei avea sansa de a evolua mai rapid pe 2 roti.

Multi dintre motociclisti au TOATE raspunsurile si multi nu mai au ce invata. Multi dintre acesti multi nu mai sunt printre noi. Sa fie oare pt ca au stiu tot sau pt ca nu au invatat nimic? Multi ar fi dorit sa li se mai acorde o sansa de a face lucrurile altfel,de a invata ce trebuie, de a merge corect pe motor, de a avea in primul rand respect fata de tine insuti si ulterior respect fata de cei din jurul tau.

Parerea mea este ca motociclismul este direct legat de 'bunul simt'. Acest bun simt poate fi interpretat in actiunile voastre pe motor fatade colegii de drum,de pietoni, de soferii auto. Trebuie sa realizezi ca nu ti se va acorda respect daca nu acorzi respect.

Tin sa precizez ca cele scrise nu sunt copiate ,traduse din carti sau reviste si reprezinta parerea mea ca motociclist. Nu sunt cel mai rapid pe traseu, nu sunt cel mai bun pe o roata, nu ma pricep la stunt'uri dar am 40ani din care 26 de motociclism, pe mai bine de 100 de diferite modele.Ah, si sunt inca 'aici'.

Ca incepator, ai o gramada de intrebari la care nu ai raspunsuri sau la care primesti 1001 de raspunsuri diferite. Unele dintre acestea sunt si au fost mult dezbatute pe forumuri dar niciodata toate la un loc. Idea acestui topic este sa cautam toate intrebarile al caror raspunsuri ne vor ajuta sa avansam in 'mersul pe motor'.

In primul rand, ma gandeam la lucrurile care stau la baza atitudinii unui pilot si care il sculpteaza ulterior in motociclistul ce va fi. Dedicatia fata de sport, frica, adrenalina, talent, nebunia, perseverenta, reflex, statura, bunul simt, ego'ul, riscul.....

Ce ne face sa mergem cum mergem? Ce ne face sa mergem mai rau decat altii? Ce trebuie sa facem pt a merge mai bine? Cred ca cel mai important lucru in motociclism este ca trebuie sa fi constient ca un motociclist mort nu poate avansa. De ce murim pe capete?Sunt numai soferii auto de vina? Mototciclistii nu porta nici o vina?

De fiecare data cand se intampla cate un accident mai putin grav sau din pacate in unele cazuri chiar fatal, auzim aceleasi scuze penibile; nu am/a avut nici o vina,...conservarul este de vina. Saracul mergea cu numai 270km/ora si masina ia intors in fata, ...si altele si altele. Hai sa dezbatem putin acesta atitudine si ce ne face sa fim mai PROSTI decat trebuie.

1. In clipa in care tu te duci si iti vinzi bicicleta pt a da un avans la un ZX-10, CLAR esti inconstient.
Asta nu inseamna ca nu vei putea merge pe acel motor ci doar ca sansele tale de suprevietuire sunt mult mai scazute. Si aici trebuie sa stai sa gandesti urmatoarele: familia ta are destui bani pt a te ingropa? parintilor le va pasa ca tu esti mort sau vor beneficia dupa decesul tau (caz in care poti pune si NOS pe motor). prietena ta, pe mana a carui prieten ramane?

Daca toate aceste lucruri te intereseaza si conteaza si daca nu esti total inconstient vei ajunge la concluzia ca trebuie sa cauti o motocicleta pe masura,una nu neaparat f mica ca capacitate dar nici f puternica. Una care te va duce de ici-colo pt inceput, care iti iarta cat de cat greselile, care este intro stare tehnica buna si care iti va acorda sansa de a te bucura de ia si 'maine' pt ca nu esti mort. Asta nu inseamna ca nu poti deveni statistica pe scuter daca esti idiot. Ai motor de 2 zile si intrebi pe toata lumea cum se merge pe o roata? Ai motor de 3 zile si pleci in 'excursii' cu 'baietii' pe cheia? Ai motor de 4 zile si faci liniute printre semafoarele de pe magheru? esti un idiot si vei murii. Singura mea dorinta este sa nu ma iei si pe mine cu tine.

2.Ok, ai cumparat motocicleta corecta.
E super frumoasa.Inainte de a iesi cu ea trebuie sa intelegi ca primul si cel mai mare factor care te duce la accident sunt prietenii. Cei care asteptau la fel de mult ca si tine sa iti iei motor ca sa aibe cu ii arata cat de bine merg ei fata de tine, incepator. Sunt persoanele care inconstient te indruma sa faci prosti, sa mergi mai tare decat trebuie, sa mergi altfel decat trebuie. Te influenteaza fara asi da seama, intr-o directie total incorecta. Rare ori ai sa vezi un prieten motociclist care sa te indrume sa o iei incet si sa nu incerci sa mergi ca el, dupa el.

Trebuie sa realizezi ca unde sunt multi adrenalina creste, sansele de accident si deces cresc. Nu inseamna ca daca ai cu tine, langa tine alti 10 motociclisti, ca ei la randul lor stiu sa mearga corect. Nu inseamna ca unul dintre cei 10 nu va face o greseala si nu va intra in tine sau ca nu e destul de avansat pt a evita o greseala de a ta, de incepator. Este f important sa iti alegi prietenii cu care mergi la drum f atent mai ales ca incepator.
Parerea mea este ca cel mai intelept lucru este sa mergi cat mai mult singur, in ritmul tau, fara a fi stresat si presat de altii in a merge intrun alt ritm decat te simti comfortabil.

3.Ok. pana aici totul bine si frumos.
Ce faci? Pornesti motorul si pleci la drum. Prima zi mai incet. A doua zi ceva mai tare. A treia zi ceva si mai tare si ceva mai putin atent la traficul din jurul tau. A patra zi devii racheta si toti ceilalti participanti la trafic nu mai conteaza. Doar tu esti Gigi cu Gsxr'ul de 1000 si 200cp, .....nu au cum sa nu iti acorde respect. Asadar treci prin intersectii fara a te uita stanga/dreapta doar pt ca ai verde si prioritate. Idiotul ce vine cu masina din laterala, care tocmai a iesit de la bodega cartierului nu are timp sa franeze si te ia in plin cu toate ca tu aveai prioritate. El se alege cu numai un dosar penal ca de fapt era fiul unui parlamentar iar tu cu coloana rupta stai in pat cu fata in jos ca sa te stearga parintii iubitori la cur tot restul vietii. Sotia ta se intalneste cu inculpatul pt a primii despagubirea, ... realizeaza ca acela este mai intreg decat tine, ...si se recasatoreste. Asta e, viata e dura ...

Dar ce conteaza, caci TU ai avut prioritate si EL a fost de vina. Prietenii de pe SBZ te vor intelege, aprecia si respecta in continuare. Ca tu esti tot Gigi dar pe din doua.

Ce incerc sa spun este ca majoritatea motociclistilor isi lasa vietile in mainile altora de fiecare data cand ies la drum. A nu mai fi atent la cei din jurul tau devine un reflex. Cainele ce se afla pe trotuar la 50m mai sus nu mai reprezinta un pericol pt ca cu o sapt mai inainte ai avut ocazia de a vedea un maidanez care sa oprit la semaforul rosu si care a trecut pe verde odata cu prietonii. In subconstientul tau realizezi ca acel caine este mult mai destept decat tine. Macar el tine la viata lui.

Trebuia sa realizezi ca orice obiect in miscare stanga/dreapta poate deveni ultimul lucru pe care il vei vedea.Nu miza pe faptul ca soferul din dacia parcata te-a vazut si ca va opri. Nu miza pe faptul ca acel maidanez nu va traversa strada. Nu miza pe faptul ca tu poti frana atat de bine incat sa nu intri sub tirul din care incerci sa musti mergand pe autostrada cu 150km/ora. Ia in calcul neprevazutul si faptul ca Orice i se poate intampla Oricui, Oricand.

Idea este sa MERGI PREVENTIV. Cu cat mergi mai tare cu atat distanta intre tine si obiectele ce prezinta un pericol trebuie sa fie mai mare la inceperea franarii sau evitarii acelui 'ceva'. Vei avea surpriza sa constati ca acel ceva tocmai a facut acea manevra de care iti era frica,iar tu ai putut evita accidentul doar pt ca ai gandit si nu ti-ai lasat viata in 'mainile altuia'.

4. Ma asez la masa,comand o cafea, astept un prieten motociclist.
Apare. Casca la subrat, adidasi de firma, blugi trei sferturi, tricou fara maneci. Arunca pe masa ochelarii de soare, in loc de manusi. Imi trece casca prin fata inainte de a o aseza pe scaunul de alaturi si remarc ca este una f bricolata care nu la costat mai mult de 50e, dar care intradevar, nimic de reprosat, merge la fix cu ochelarii.
Stau si ma intreb? oare de ce sunt prieten cu acest individ? Clar este idiot iar eu am incercat toata viata sa ma feresc de idioti.

Cum poti sa sa dai 12.000 euro pe o motocicleta si sa nu fi dispus sa dai 400euro pe o casca de renume care clar va face toti banii in clipa in care incerci sa te sinucizi. Cat de idiot sa fi sa crezi ca pielea de pe genunchi este mai dura decat pielea unui pantalon sau combinezon. Ah,am inteles! Omul fumeaza Marlboro. Cat de idiot trebuie sa fi c sa crezi ca stalpii printre care ti se extind degetele de la picioare ca ghearele unui uliu pe schimbatorul de viteze, nu vor zbura mai sus decat rapitorul in clipa impactului ...?

Majoritatea motociclistilor realizeaza pericolul ce ii paste in clipa in care se expun accidentelor fara protectiile adecvate si cu toate astea continua sa merga fara protectii si risca buna stare cat si viata pt cateva sute de euro. Inteleg. Combinezonul nu da bine la terasa. Pectoralii nu se vad prin jacheta. Dar faza cu slapii pe motor intrece orice 'taranism'.

Cu toate astea,interesant de observat sunt femeile sau in majoritatea cazurilor, virginele care le plimbam in varful motorului, care sunt cu MULT mai proste decat noi. Nu mai stiu unde citeam ca femeile sunt ceva mai destepte decat barbatii. Nu si in cazul de fata. Cat de idioata sa fi, sau mai bine zis, cat de mult vrei sa-l iubesti, pt a fi dispusa sa iti risti viata sau sa ramai schiloada tot restul vietii? El are casca si o invita pe ea sa nu poarte una, deoarece prietenii trebuie sa vada cat de bine arata victima inainte de a fi sau 'violata' sau omorata. Ea este f mandra de faptul ca a fost bagata in seama de asa 'un important'. Isi incalzeste thongul peste tobele ce tocmai intentioneaza sa io traga caci idiotul tocmai a intors capul dupa o alta in timp ce tramvaiul a oprit in fata lui. Concluzia = Prosti si Proaste.

Aveti bani de motor dar nu de echipament? Parerea mea este sa va cumparati echipamentul mai intai si unul de calitate si ulterior vedeti cu ce intentionati sa testati acel echipament.

5.Viteza.
Incep prin a va readuce aminte ca SPEED KILLS.
Mai mult decat oriunde la noi in tara. Motociclismul sa dezvotat ceva mai rapid in ultimii 10 ani. Pt cei ce nu au habar ce inseamna o motocicleta si ce inseamna motociclism,motocicleta este doar un obiect frumos, periculos, si care costa f multi bani. 'Idea' de viteza,toti o cunosc dar pusa in practica este cu totul alta treaba. Vine Gigi cu dacia si se opreste la intersectie. Gigi este sofer de 40 de ani, sofer pe tir, sofer cu experienta. Gigi nu prea face greseli la volan. Este om cu capul pe umeri, om cu responsabilitati, cu nevasta si 3 copii. Este un om care munceste din greu pt asi intretine familia si asi creste copiii asa cum trebuie. Gigi este um om care nu are nevoie de probleme. Gigi poate fi si tatal tau.

Gigi se asigura inainte de a intra in intersectie, pt ca asa spune legea. Se uita lung la dreapta, vede nimic. Se uita lung la stanga, vede un punct de lumina. Punctul poate fi un bec aprins care palpaie prin fereastra unei case. De fapt ce nu stie Gigi este va punctul de lumina esti TU, idiotul care strabate DN1 cu 280km/ora. Gigi sta, isi face calculele batraneste. Chiar daca punctul ar fi o masina, nu ar avea cum sa ajunga la el in urmatoarele secunde. Imposibil. Gigi om atent, iese in DN1 sa isi duca copiii la iarba verde. Idiotul, venind cu 280km/ora, strabate cei 700m distanta in 10 secunde si se infige in dacia lui Gigi, trecand prin portiera si iesind pe cealalta parte a masinii cu 2 dintre cei 3 copii a lui nea GIGI. Copiii mor. Idiotul de tine moare. Lumea lui Gigi este intoarsa pe dos. Gigi se spanzura. Parintii tai se spanzura pt ca esti, sau ai fost unicul copil.
Esti un idiot. Sau mai degraba ai fost un idiot. Prietenii te plang. Pe forum se scriu mii si mii de RIP'URI cum ca ce baiat bun ai fost. Toti te plang. Vina, clar, a lui Gigi. Nimeni nu il plange pe Gigi si cei 2 copii. Daca as fi Gigi, nu m-as fi spanzurat ci te-as fi omorat cu mainile mele. Ai fost un idiot.

Viteza omoara. Cand mergi cu 200 la ora, timpul de reactie nu mai este acelasi. Motocicleta nu mai reactioneaza la fel. Sa nu mai vorbim de cei ce nu au habar despre motociclism. Esti sub impresia ca soseaua iti apartine? Esti sub impresia ca toti trebuie sa te evitam pe drum? Esti sub impresia ca daca intri in mine care sunt la volan ca eu o sa te plang pe tine mai mult decat o sa imi plang daunele la masina? Esti un idiot.

Vrei viteza? Dute pe circuit. Dute cu baietii care stiu ce inseamna viteza si descoperi ca tu de fapt nu mergi deloc tare. Dute cu cei ce stiu ce inseamna viteza si nu mai merg demult pe strada. Dute si mergi cu viteza unde nu vei omora pe nimeni, mai ales pe tine. Nu ruina viata mea, a ta, a parintilor tai, ...a lui GIGI. Nu fi idiot. Speed kills. Sunt o gramada de morti care asteapta pe forumuri ca cineva sa isi aduca aminte de ei. Nu avem timp pt ca trebuie sa ii plangem pe cei ce vor muri maine.

6.Printre masini.
Merg pe motor de 26 de ani. Dar azi conduc masina. Sunt la volan si nu pot spune ca sunt atent. Dar aud sunet de motocicleta venind din spate. Ma uit in oglinda si vad racheta. Gandesc si nu reactionez. Merg drept. Merg pe cat de drept se poate pt a nu face greseli ce il pot costa pe colegul meu. Colegul meu se aproprie. Intentionez sa il salut. Sigur il cunosc si ma cunoste. Trece cu viteza pe langa mine si imi ia oglinda cu cotul. Sunt plin de spume. El incetineste, vine langa mine, in mers, ridica ecranul si incepe sa ma injure. Este vina mea pana la urma. Am mers prea drept. Nu a avut loc printre mine si masina din stanga mea. Este vina mea si a celui ce conducea masina din banda a doua pt ca am iesit pe drum odata cu el. Este de fapt soseaua lui si noi habar nu aveam. Ma opresc la semafor alaturi de el, gandindu-ma ca oglinda ma va costa vreo 250euro. Sa ma dau jos sa ii f.. una dupa ceafa? Sa ii spun cat de idiot este in timp ce ii atrag atentia ca si eu sunt motociclist? Sunt confuz pt ca imi dau seama ca nu stiu cum sa reactionez. El ma scuteste de toate acestea lovindu-mi aripa masinii cu piciorul in timp ce accelereaza de la semafor. Aripa este indoita. Altii 400euro. Ma uit pe fereastra la soferul din stanga mea care lasa geamul jos si striga catre mine cu dusmanie: Motociclisti nenorociti! Sa ii spun ca si eu sunt motociclist?


Va urma ...


Preluat de pe www.pro-bike.ro - forum

Share:

miercuri, 20 februarie 2013

Multiplayer de proporţii epice: 999 de jucători în acelaşi timp!


Numărul de gameri care se pot alătura unei sesiuni online a unui joc multiplayer a fost dintotdeauna o problemă. Chiar şi jocurile de tip MMO, care promit interacţiune între mii şi mii de jucători, nu se achită de aceste sarcini decât în anumite condiţii restrictive, iar shooterele înca se chinuie să acomodeze 64 de jucători în aceeaşi sesiune online.
MuchDifferent, o organizaţie non-profit din Suedia, doreşte să corecteze exact acest neajuns. Suedezii au devoltat o tehnologie în acest sens, implementată mai apoi într-un first person shooter simplist, realizat pe baza motorului grafic Unity. Numele acestui "experiment" este Man vs. Machine, scopul său fiind reunirea unui număr de aproape 1000 de jucători în aceeaşi sesiune multiplayer, fără apariţia nedoritului lag.
Testul s-a dovedit a fi un succes, în seara zilei de 29 ianuarie 2012 nu mai puţin de 999 de gameri jucând în acelaşi timp Man vs. Machine. Dovada o aveţi în secvenţele video de mai jos:


În ciuda experimentului realizat cu succes, Man vs. Machine nu va fi transformat într-un joc complet, de sine stătător. Scopul celor de la MuchDifferent este oferirea acestei tehnologii către studiourile producătoare interesate, în vederea apariţiei pe piaţă a unor jocuri multiplayer cu adevărat epice.
Share:

GRID 2 – start la pre-comenzi în România

Astăzi a fost dat startul pre-comenzilor în România pentru jocul GRID 2, ce urmează a fi lansat în variante PC, PlayStation 3 şi Xbox 360 pe 31 mai 2013.
Gamerii români care aleg să pre-comande GRID 2 vor putea alege unul dintre cele patru pachete exclusive oferite de către producător:

• PACK 1 - McLAREN RACING
INCLUDE CIRCUITUL BRANDS HATCH GP & McLAREN MP4-12C GT3
Acest pachet conţine 2 rute altermative ale circuitului Brands Hatch GP, indisponibile în jocul standard, o maşină McLaren MP4-12C GT3 Special Edition, disponibilă atât în single race, cât şi în multiplayer, plus un eveniment online special.
• PACK 2 - INDYCAR RACING
INCLUDE FAIMOSUL CIRCUIT INDIANAPOLIS MOTOR SPEEDWAY & DALLARA INDYCAR
Acest pachet conţine 2 rute alternative ale circuitului Indianapolis Motor Speedway, indisponibile în jocul standard, maşina de curse Dallara IndyCar (exclusiv în acest pachet), precum şi IndyCar Pace car (Safety car), disponibile atât în single race, cât şi în multiplayer, plus un eveniment online special.
• PACK 3 - GTR RACING
INCLUDE TRASEUL YAS MARINA PE TIMP DE ZI & NISSAN GT-R SPECV
Acest pachet include 5 rute pe Circuitul Yas Marina pe timp de zi, indisponibile în jocul standard, modelul Nissan GT-R SpecV (exclusiv în acest pachet), disponibil atât în single race, cât şi în multiplayer, plus un eveniment online special.
• PACK 4 - HEADSTART
INCLUDE DISCOUNT-URI ÎN JOC PENTRU UPGRADE-URILOR MAŞINILOR & MERCEDES-BENZ SLR McLAREN 722 GT
Acest pachet include un Discount de 15% la shop-ul cu Upgrade-uri din joc, maşina de curse MERCEDES-BENZ SLR McLAREN 722 GT, disponibilă atât în single race, cât şi în multiplayer, plus un bonus special RaceNet.

GRID 2 este continuarea excelentului Race Driver: GRID, joc câştigător al premiului BAFTA şi vândut în milioane de exemplare în întreaga lume.
GRID 2 foloseşte o versiune adusă la zi a motorului grafic EGO Engine, precum şi noul sistem de simulare a comportamentului maşinilor numit TrueFeel.





De asemenea, GRID 2 doreşte să redefinească standardul multiplayer pentru jocurile de curse, cu moduri inovatoare de joc, un sistem de progresie complet separat şi o integrare completă cu RaceNet, extensia online gratuită pentru jocurile create în studiourile Codemasters Racing.





Cerinte de sistem & Trailer: 


CERINŢE DE SISTEM PENTRU GRID 2 PC (estimate)

Cerinţe minime
• SO: Microsoft Windows XP, Vista sau Windows 7
• Procesor: AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5200+ sau Intel Celeron E3400 Dual-Core 2,6 GHz
• Memorie: 2 GB RAM
• Spaţiu liber pe hard disk: 15 GB
• Placă video: AMD Radeon HD 5550 512MB sau NVIDIA GeForce GT 230
• DirectX: DirectX 9

Configuraţie recomandată
• SO: Windows 7
• Procesor: AMD Phenom 9600B Quad-Core sau Intel Core 2 Quad Q6400 2,13 GHz
• Memorie: 4 GB RAM
• Spaţiu liber pe hard disk: 15 GB
• Placă video: AMD Radeon HD 4870 sau NVIDIA GeForce GTX 260
• DirectX: DirectX 11

Share:

Grand Theft Auto Vice City este disponibil pe iOS şi Android


După cum ne-a promis încă din octombrie, Rockstar Games a lansat versiunea pentru telefoanele şi tabletele Android sau iOS a celebrului joc Grand Theft Auto Vice City, cel de-al doilea titlu din serie care a folosit noul motor grafic 3D şi vederea third-person.
La fel ca precedenta portare pentru iOS şi Android, Grand Theft Auto Vice City foloseşte resursele grafice create de Rockstar pentru versiunea PlayStation 2 acum zece ani. Compania a adus însă o serie de îmbunătăţiri, cum ar fi iluminarea superioară, creşterea rezoluţiei texturilor, refacerea modelelor 3D şi suportul pentru rezoluţii mari. Ceea ce este binevenit, pentru că lumea din Vice City este mai colorată şi mai agitată decât cea din precedentul Grand Theft Auto 3, făcând imersiunea în atmosfera anilor `80 ceva mai profundă.
Ceea ce nu s-a schimbat de la precedentul titlu pentru iOS şi Android este modul de control. Acesta a fost îmbunătăţit, versiunea Android având chiar suport pentru controllerul PowerA MoGa, însă unele porţiuni din joc, cum ar fi scenele de luptă corp la corp, sunt  încă prea dificile din cauza implementării nu tocmai optime a butoanelor virtuale, problemă vizibilă în special în cazul ecranelor mai mici ale telefoanelor.
În acest moment, versiunea pentru Android a avut nişte probleme în timpul procesului de instalare şi a fost retrasă temporar din magazinul Google, însă aceasta este o problemă pe care producătorul o va rezolva în următoarele ore. Jocul are o dimensiune impozantă, de aproximativ 
1,5GB.


Share:

Top 15 cele mai tari jocuri din 2013


Anul 2013 se anunţă a fi un an de tranziţie pentru industria jocurilor, vânzările în continuă scădere îndemnând la măsuri drastice pentru revitalizarea industriei. Chiar şi aşa, 2013 este un an cu multe jocuri tari care să ne ţină lipiţi în faţa calculatorului sau consolei de jocuri.

Şi dacă tot vorbim de console, toate zvonurile arată către o lansare iminentă a unei noi generaţii de console Xbox şi PlayStation în decursul acestui an. Alături de Sony şi Microsoft, Valve Corporation - forţa din spatele foarte popularului Steam - pregăteşte "Steambox", un concept deosebit de interesant menit să combine versatilitatea unui PC şi uşurinţa în folosire a unei console.

Până la apariţia acestor console şi avalanşa de jocuri next-gen care le vor urma vă prezentăm clasamentul celor mai tari jocuri din 2013, realizat luând în calcul numai acele titluri pentru care se cunoaşte deja un interval de apariţie concret şi sunt disponibile informaţii suficiente.

15. DMC DEVIL MAY CRY(Ninja Theory/Capcom)PC/Xbox 360/PS3


14. CRYSIS 3
(Crytek/Electronic Arts)
PC/Xbox 360/PS3


13. SPLINTER CELL: BLACKLIST
(Ubisoft)
PC/Xbox 360/PS3


12. GEARS OF WAR: JUDGEMENT
(People Can Fly/Epic Games/Microsoft)
Xbox 360


11. SIMCITY
(Maxis/Electronic Arts)
PC


10. DEAD SPACE 3
(Visceral Games/Electronic Arts)
PC/Xbox 360/PS3


09. GOD OF WAR: ASCENSION
(Sony Santa Monica/Sony Computer Entertainment)
PlayStation 3


08. ALIENS: COLONIAL MARINES
(Gearbox Software/SEGA)
PC/Xbox 360/PS3/WiiU

07. METRO: LAST LIGHT
(4A Games/THQ)
PC/Xbox 360/PS3


06. COMPANY OF HEROES 2
(Relic Entertainment/THQ)
PC


05. TOMB RAIDER
(Crystal Dynamics/Square Enix)
PC/Xbox 360/PS3


04. STARCRAFT II: HEART OF THE SWARM
(Blizzard Entertainment)
PC/Mac


03. BIOSHOCK INFINITE
(Irrational Games/2K Games)
PC/Xbox 360/PS3


02. THE LAST OF US
(Naughty Dog/Sony Computer Entertainment)
PlayStation 3


01. GRAND THEFT AUTO V
(Rockstar Games)
Xbox 360/PS3














Share:

J.Yolo - Te pup, Pa Pa! [Video]

Share:

[D]Dr.Windows

Creați-vă propriul mesaj de eroare cu Dr. Windows.Dr. Windows este un program freeware,vine cu 50 de mesaje ferestre amuzante și poate fi îmbunătățită prin casete de mesaj self-made.Dr. Windows este amuzant și ușor de folosit, dar are aproape nici o utilizare practică.
Descarca-l!!


Share:

[D]Desktop Graffitist


Desktop Graffitist este o unealta mica si usoara pentru utilizatori care permit infrumusetarea ecranului cu lucrari de arta proprii in stil graffiti.

Desktop Graffitist iti permite sa spreiezi vopsea pe ecran, si orice altceva ce apare pe ecran.Unealta poate fi folosita pentru a impiedica stresul si plictiseala.
Pe langa acestea, programul este bun de asemenea pentru a lasa mesaje haioase pe computerele celorlalti.

Desktop Graffitist este o unealta mica si usoara pentru utilizatori care permit infrumusetarea ecranului cu lucrari de arta proprii in stil graffiti.
Share:

[D]Desktop Games


Aţi dorit vreodată să vă distrugeţi desktopul?

Sunteţi stresat la serviciu, vă enervează Windows-ul? Acest freeware vă permite să mai eliberaţi din tensiunea acumulată. Distrugeţi-vă desktop-ul - evident virtual. Alegeţi-vă arma dorită: ciocan, drujbă, mitralieră, aruncător de flăcări sau chiar termite!
DOWNLOAD
Share:

[D]PCSX2


Graţie lui PCSX2, acum este posibil să jucaţi jocurile de PS2 pe PC.

PCSX2 are toate plugin-urile şi accesoriile pentru a putea rula o mare parte dintre jocurile de PS2. Creatorii PCSX2 îşi îmbunătăţesc în continuare proiectul şi cresc numărul de jocuri suportate. O listă completă a acestora se găseşte pe site-ul producătorului.

Cu fiecare versiune PCSX2 devine mai bun spre satisfactia celor care-l folosesc.
Download
Share:

[D]Typing Master Pro


Linia de produse de la TypingMaster Inc. va aduce o gama variata de unelte care va ajuta sa va insusiti si sa dezvoltati tehnica tastarii rapide, eficiente si fara efort.

Dati potentialul maxim mainilor voastre insusind o tehnica de a tasta usor, rapid si eficient cu TypingMaster Pro.
Indiferent in ce domeniu activati daca sunteti nevoiti sa utilizati calculatorul si aveti in fata tastatura si ecranul veti simti o frustrare cand nu tastati cu toate degetele ambelor maini.
Este din ce in ce mai adevarata afirmatia ca vom invata mai intai sa tastam si apoi sa scriem sau ca a tasta este echivalent cu a scrie.Deci sa folosim cele 10 degete in mod relaxat si in scurt timp de la inceperea cursului vom constata un randament mai mare al muncii noastre.
Lectiile sunt concepute de la simplu la complex si durata lor se poate stabili in functie de timpul alocat fiecarei persoane in parte.
-Progress Statistics-Pe parcursul insusirii tehnicii veti avea posibilitatea sa va monitorizati progresul.
Aveti posibilitatea sa exersati si sa reveniti asupra elementelor la care intampinati dificultati. 
-Progress Statistics-Grafice si unelete de masura va ajuta sa faceti comparatii precise asupra fiecarui pas facut pana cand veti ajunge aproape de "ideal".
Sfaturi si indrumari gasiti la tot pasul.Primiti indicatii ce anume trebuie sa faceti si mai ales cum este corect sa va atingeti scopul final.
-Typing Games-4 jocuri diferite ofera un mod placut si relaxant de a recapitula cele invatate in timpul unei pauze intre lectii.

Lectiile sunt bine organizate iar la sfasitul fiecarei etape importante va puteti examina sau reexamina in vederea trecerii testului care este si recunoscut ca valoare.
Celor interesati le sunt propuse mai multe solutii de catre producatori.
Alegeti in functie de nevoile specifice si veti observa flexibilitatea ofertei pentru fiecare produs in parte.
Tabel comparativ se poate vedea aici.
Download

Share:

marți, 19 februarie 2013

Harlem Shake: Shin Chan Edition

Share:

FOTO - Autoritatile de la Bruxelles cer ca tigarile mentolate si cele subtiri sa fie interzise.

Autoritatile romane trebuie sa decida daca sunt sau nu de acord cu recomandarea expertilor de la Bruxelles, care cer ca tigarile mentolate si cele subtiri sa fie interzise.


Specialistii europeni din sanatate au un proiect prin care vor ca pachetele de tigari sa nu se mai deosebeasca dupa marca sau ambalaj, iar tutunul sa miroase si sa aiba gust de tutun, nu si arome. Toate acestea, pentru a descuraja viciul in randul tinerilor.

Eliminarea tigarilor cu arome, a celor cu capsula si a tigaretelor de tip "slim" sau "super-slim" ar putea sa devina posibila de anul viitor, daca proiectul Comisiei Europene va fi aprobat.

"Consumatorii nu trebuie abuzati. Este necesar ca produsele din tutun sa aiba aspectul si gustul tutunului, nu sa fie ca niste pachete de bomboane cu gusturi diferite sau ca niste parfumuri. Aceasta propunere vegheaza ca ambalajele si aromele sa nu poata fi utilizate ca argument de vanzare", spune Tonio Borg, comisarul pentru Sanatate si Protectia Consumatorilor.

In fata unei asemenea decizii, unii dintre tinerii fumatori au un raspuns pe placul autoritatilor de la Bruxelles: "Mai bine ma las de fumat decat sa fumez din alea groase. Nu-mi convine sa le interzica, mai bine ma las", spun acestia.

Statele vor avea dreptul sa interzica aparitia marcilor pe pachetul de tigari, dupa modelul introdus deja de Australia. In plus, avertismente despre cat de daunator este fumatul ar urma sa ocupe 75% din suprafata pachetului.

Producatorii de tutun sustin ca daca s-ar interzice tigarile slim, super slim si menthol, s-ar pierde la bugetul statului 840 de milioane de euro in fiecare an, bani veniti din accizele si taxe.

Anual, in Europa mor 700.000 de oameni din cauza afectiunilor provocate de tutun. Ministerul Sanatatii de la noi nu a luat inca o decizie, dar trebuie sa anunte Comisia Europeana pana pe 4 martie care este pozitia Romaniei in aceasta problema.

Pentru a fi adoptata, directiva ar trebui votata de 14 state din cele 27 ale Uniunii. Spania, Italia, Grecia, Polonia si Bulgaria au anuntat deja ca nu vor o astfel de masura.


Sursa: Pro TV
Share:

Harlem Shake Swedish Police Version

Share:

[D]PC Auto Shutdown

Programezi calculatorul sa se inchida, restarteze sau sa intre in modul de hibernare la un timp setat de tine.


PC Auto Shutdown este un software ce te ajuta sa iti inchizi PC-ul, sa-l restartezi, sa intre in modul de hibernare sau sa-i dai log off la un anumit timp specificat de tine. Poate chiar sa-ti inchida calculatorul la un timp specificat de tine chiar daca nu exista nici un user logat sau daca calculatorul este in standby. Iti ofera numeroase posibilitati de a programa oprirea acestuia, zilnic, saptamanal sau doar o singura data. In timp ce calculatorul se inchide programul iti poate goli Recycle Bin, fisierele temporare, history-ul, cookies, din Internet Explorer, documentele recente, toate acestea pentru a-ti asigura un plus de performanta si pentru a-ti proteja intimitatea.
Un calculator normal lasat aprins in fiecare zi iti poate folosi 70$ din energie pe an. Inchis noaptea si in weekend-uri acesta iti foloseste doar 20$ din energie pe an. PC Auto Shutdown ajuta utilizatorii sa economiseasca electricitate si sa inchida calculatoarele la un timp prestabilit.

Programul PC Auto Shutdown este excelent pentru uz personal dar si in cadrul firmelor. Va ajuta sa economisiti energie electrica fiindca programati ca PC-ul d-vostra sa se inchida la ora stabilita.
Noua versiune este compatibila cu Windows 8.
Descarca!
Share:

[D]Funny Voice

RECLAMA TA AICI!!!


FunnyVoice este un software gratuit cu care vă puteţi modifica vocea.
Vreţi să chiţăiţi ca un şoarece sau să rageţi ca un urs? Tot ce vă trebuie este un microfon. Doar instalaţi acest program Funny Voice gratuit şi gata! Este ideal pentru chefuri!
Merita sa testati acest software.
Descarca-l!!!
Share:

OpenFeint se inchide


OpenFeint, serviciul cross-platform de stat-tracking si multiplayer pentru platformele mobile Android și iOS se va închide pe 14 decembrie. Acesta va fi integrat în oferta de servicii a companiei Gree, care a cumpărat OpenFeint anul trecut. În timp ce dezvoltatorii de aplicații vor avea opțiunea de a trece la Gree după un proces de update al jocurilor, dezvoltatorii de pe iOS pot profita de aceasta ocazie pentru a-și integra jocurile exclusiv cu GameCenter. De altfel, cei care dezvoltă pentru Android pot opta pentru alte astfel de servicii de stat-tracking 3rd party.
Share:

Motivele pentru care tehnologia 4G va schimba internetul. Ce oferte au operatorii din Romania

Ne-am obisnuit sa stam la coada clasamentelor de tot felul, insa exista un domeniu unde suntem printre primii. Pe internet, unde mai mult de jumatate dintre romani sunt deja conectati, majoritatea de pe mobil.

De ce ne intereseaza atat de tare tehnologia 4G? Pentru ca promite sa transforme internetul asa cum s-a intamplat cu telefonia. Acum 20 de ani trebuia sa dai fuga la un telefon fix pentru o conversatie decenta. Zilele acestea poti sa mergi oriunde cata vreme ai un dispozitiv 4G daca vrei sa te joci, sa descarci un film sau pur si simplu sa lucrezi pe aceeasi viteza de internet ca acasa.
vIn teorie, 4G este de 10 ori mai rapid decat 3G-ul si cel putin la fel de puternic ca internetul rapid prin WiFi. Asta inseamna ca un fisier de 1GB se descarca in doua minute, orice clip video HD se deschide instant, iar jocurile merg ca pe cablu.
Orice tehnologie e doar teorie seaca atunci cand ai dispozitivele necesare cu care s-o accesezi. Hai sa vedem ce avem in Romania: modemul Vodafone, modemul Orange. Un teleofn mobil de la Samsung. Urmeaza si un Apple. Un modem care va lua semnal 4g si-l va transforma in wireless. Si cel putin 5 tablete. Una de la Huawei, Samsung si doua de la Apple
Important e... sa ai semnal. Zonele in care poti sa descarci repede de pe internet sunt deocamdata putine. Vodafone spune ca are semnal de mare viteza in centrul a 10 orase mari. In Bucuresti aproape deloc, dar Pipera si Corbeanca sunt acoperite bine.
"Se lucreaza pentru a avea o retea cat mai buna 4G la nivelul intregii tari" spune Mara Rosu de la Vodafone.
Orange ofera 4G in centrul si nordul Capitalei, Valea Prahovei, Poiana Brasov si zona Bran-Moeciu.
"Vom aduce mai multe feature serviciului si vom creste treptat si acoperirea" asigura Vanina Ungureanu de la Orange.
Al treilea operator, Cosmote, va oferi 4G clientilor din aprilie dar serviciul poate fi testat intr-un magazin din Bucuresti.
Abonamentele costa la noi jumatate fata de occident. Intre 15 si 30 de euro, in functie de limita de trafic. Toti operatorii promit ca pana la sfarsitul anului vor acoperi toata tara iar viteza va continua sa creasca.

Share:

FOTO - Cu siguranta nu se va rataci niciodata!

Navigand pe internet am dat de o fotografie super amuzanta la care nu m-am putut abtine sa nu o pun pe blog, nici nu aveam cum sa nu o fac deoarece mi se pare aberant si in acelasi timp amuzant.
Ce sa caute atatea GPS-uri intro masina.  :))



Share:

Minecraft - Jocul ce iti da liber la creatie!



Minecraft a inceput ca orice alt "indie game" (joc independent): Lansarea (17 Mai 2009) a fost greoaie in privinta publicitatii, apoi s-a bucurat foarte mult de atentia unor firme de jocuri precum Valve , si site-uri dedicate jocurilor precum Machinima, iar prin acestea, s-a dus vestea pana la urechea (aproape a ) tuturor gamer-ilor din lume.
In prezent, minecraft s-a vandut in peste 2,690,000 de copii digitale , si are inregistrati pe site peste 10 milioane de utilizatori. Impresionant nu? Dar ce anume face ca Minecraft sa se raspandeasca ca un virus printre toti gamer-ii?
In primul rand, Minecraft este un joc de tip sandbox, adica nu are "reguli" de tip: harta limitata, misiuni, cai gresite de a "face" ceva in joc, etc. In alte cuvinte, Minecraft te lasa sa te distrezi cu niste cuburi, intr-o lume nesfarsita (survival) sau una extrem de mare (multiplayer). Este practic un joc LEGO digital, avand toate cuburile de aceeasi marime, doar de culori diferite.Libertate totala!
Cu toate astea, Minecraft se vrea de fapt a fi un "mic" simulator de minerit, in care poti sa creezi multe lucruri, unelte, scari, diferite tipuri de cuburi, etc. fiind "armat" cu probabil cel mai complex sistem de "free roaming" (adica hoinareala) din cate exista la ora actuala.
In varianta "full", exista modul Survival, care in principiu inseamna plasarea jucatorului intr-o lume generata aleatoriu de joc. De aici, tu trebuie sa iti creezi anumite unelte (tarnacop,topor, sabie) , iti construiesti un mic adapost pentru noapte, si o data cu lasarea serii, te feresti de , sau lupti impotriva monstrilor care apar. Dupa ce ai trecut de primele seri, si ti-ai construit un adapost pe placul tau, posibilitatile tale deja se extind! Poti sa treci la construirea de noi cladiri, chiar munti sau vai, cratere imense... tu alegi!
Modul survival presupune supravietuirea intr-un mod cu resurse "limitate" si greu de gasit, iar unele minereuri (ore) se gasesc foarte greu in anumite zone.De aici ai putea incepe sa te indrepti catre "centrul pamantului", si nu ma refer la cartea din raftul parintilor, a lui Jules Verne. Te inarmezi cu un tarnacop, cu o lopata si o sabie (daca nu joci pe modul de "fricos"), si poti sa sapi "sub" picioare.
Ori ai putea sa explorezi! Lumea se mareste pe cat te indepartezi de zona in care ai pornit, si se genereaza aleatoriu (adica fara un sablon, sau regula), fiind posibila crearea de lumi infinit de diferite.
Daca lumea normala nu ti-e de ajuns, ai putea sa mergi dincolo de "centrul" lumii Minecraft, si sa explorezi Nether-ul, sau "Lumea Iadului"cum o mai numesc unii. Aceasta este de fapt o noua lume generata, care singura cale de acces o reprezinta un portal special, construit de jucator.
Jocul e o metoda foarte reusita de a-ti stimula imaginatia si de a te relaxa uitand de orele care trec foarte repede..
Bineinteles, jocul nu vine cu "lapte si miere" iar asta o dovedesc numeroasele bug-uri care apar o data cu fiecare patch, jocul fiind inca in faza de BETA, adica in plina dezvoltare. Pe langa asta, grafica simpla ar putea sa "dezguste" unii gameri, care joaca mai mult pentru grafica si design, iar cu toate astea, atunci cand esti intr-un spatiu destul de deschis, jocul incepe sa se miste un pic mai lent, avand totusi in vedere ca proceseaza o cantitate mare de cuburi. Alta problema pe care ma "sacaie" pe mine personal,e aceea a tutorialului : NU EXISTA! Pai cum incepi un astfel de joc fara tutorial? sunt achievement-uri, stats, si singurul mod de a invata ceva mai multe despre joc, e sa te chinui cu el, sau sa urmaresti gameplay-uri pe internet.
Asadar, poti sa alegi sa stai binisor si sa construiesti munti, case, blocuri, vile, poti sa sapi spre "centrul pamantului" sau dincolo de el, poti sa te plimbi toata ziua descoperind locatii noi, sau chiar sa te joci cu prietenii pe un server construind tot felul de arhitecturi sau personaje.
Posibilitatile sunt infinite, imaginatia e singura ta limita! O data ce il vei juca, vei fi absorbit pur si simplu de el!
Share:

Review Voicemod – Cea mai buna aplicatie de distorsionare a vocii pentru iPhone

In timp ce aruncam o privire pe Top Charts din Appstore, am observat ca a aparut o aplicatie noua in top paid.
“Voicemod” i se zice si se lauda ca iti distorsioneaza vocea in timp real dupa 11 pattern-uri predefinite: Angry Bean, Dark Father, Optimod, Posessed, Storyteller, Cosmos, Agent, Idiotizer, Speechifier, Robot-e, Dj Trip.
Cum functioneaza Voicemod?
Daca folosesti castile, auzi in timp real, pe masura ce vorbesti, vocea ta distorsionata. In plus fiecare pattern/voce are niste efecte predefinite pe care le poti adauga cu tap pe ecran in timp ce vorbesti.
Astfel ii poti anunta pe colegii tai, folosind vocea “Dark father”, ca “Tu esti tatal lor, Alfa si Omega in acest colt de univers”, in timp ce pe fundal se aude “zanganit” de sabii laser care se incruciseaza furibund. De asemenea cu Angry Bean poti sa comanzi shaorma pentru toata lumea din birou, in aplauzele unui intreg stadion entuziasmat la maxim (efect pentru vocea Angry Bean).
Efectul de “ripple” care apare in momentul cand faci tap pentru a adauga diferite efecte este superb.
Fiecare inregistrare pe care o faci este adaugata la un playlist si de asemenea ii poti modifica foarte usor numele, pentru o identificare mai usoara pe viitor.
Concluzie
E o aplicatie amuzanta, cu o interfata foarte sexy si intuitiv de folosit. Sper sa nu folositi distorsionarea vocii pentru momentele intime cand luati ostatici si nu doriti sa fiti recunoscuti. Pentru ca nici chiar “Dark father” nu s-ar baga la asemenea josnicii.




Share:

Cum vad filme 3D de pe calculator pe un televizor 3D prin HDMI?



Vreau sa impartasesc cu voi rezolvarea unei probleme care mi-a mancat zile bune din tineretea mea furtunoasa.
Se da un calculator cu o placa video cu iesire HDMI sau miniHDMI si o plasma 3D Panasonic TX-P50VT30E (poate sa fie orice tip de televizor 3D). Plasma e setata ca secondary display si monitorul primary display. (Setarile se fac din “Set up multiple display” – Windows 7). Daca televizorul e oprit din buton in momentul bootarii in Windows, nu o sa apara la “multiple displays”. Televizorul trebuie pornit sau sa fie in stand-by ca sa fie detectat.
Rezolutia monitorului meu e de 1920 x 1200 si a plasmei e de 1920×1080. Cablu HDMI care leaga calculatorul (placa video) de plasma este de tip HDMI 1.4. Neaparat trebuie sa fie HDMI 1.4, a.i. fie capabil sa suporte cantitatea mare de informatii care trebuie transmisa de la placa video la televizor. Automat si placa video trebuie sa aiba iesire HDMI 1.4. Nu va aruncati la cabluri scumpe de 200 ron aurite sau alte tampenii. Merge perfect cu cabluri vaporware la 50-60 ron. Semnalul fiind digital nu conteaza daca sunt aurite, suflate cu platina, incrustate cu diamante sau alte prostii.
Pe calculator am 2 tipuri de filme.
1. Filme 3D SBS (side by side). Cu astea nu au fost niciun fel de probleme. Le-am rulat cu VLC, am tras fereastra cu VLC de pe monitor pe plasma si am dat full screen. Televizorul a detectat continut 3D automat, a unit cele 2 imagini si cam asta a fost tot. Nu uita sa pornesti ochelarii! Daca televizorul nu detecteaza continutul 3D dupa 10-20 secunde, incearca cu butonul 3D de pe telecomanda.
2. Problema care m-a chinuit aproape 1 luna a fost din cauza unor ISO-uri dupa Avatar, Trone, Hubble 3D. ISO-urile erau imagini necomprimate dupa bluray-urile cu filmele respective. Se monteaza cu Daemon Tools. La data scrierii acestui articol, VLC nu prea se intelege bine cu “imagini” dupa bluray. Asa ca va recomand un player excelent pentru acest format, si anume TotalMedia Theatre 5. Dupa zile intregi pierdute cu tot felul de combinatii, filmele se incapatanau sa ruleze in 2D.
Solutia:
Cel putin cum am reusit eu. Am setat televizorul primary display. Am dezactivat monitorul (daca ar fi fost ambele cu aceeasi rezolutie, nu cred ca ar fi fost probleme si cu monitorul lasat pe secondary display – trebuie incercat). Din nVidia control panel, meniul Stereoscopic 3D, am bifat “Enable stereoscopic 3D”.(La Ati/AMD trebuie sa fie ceva similar)
Buba era, ca in momentul cand aveam monitorul setat pe primary display, bifa respectiva era dezactivata, un lucru absolut normal, monitorul nefiind 3D. Refresh-ul pe televizor l-am setat la 60Hz.
Am rulat filmul de pe imaginea montata cu Daemon Tools folosind Totalmedia Theatre 5 si am selectat optiunea de 3D prezenta in player. Ce a urmat dupa aia a fost pure madness, 3D ca la imax, calitate maxima, necomprimata. Va recomand sa incepeti cu Hubble 3D. Cea mai ieftina calatorie prin univers de care puteti avea parte. Enjoy si cumparati filmele! Nu incurajez pirateria ;;)
Share:

Windows 7 vs Windows 8 – Merita trecerea ?

Nu merita!
Nu a fost asa greu, nu-i asa? In loc sa citesti un post intreg si sa te plictisesti, e mai bine sa afli concluzia de la inceput si sa iti vezi de ale tale.
Vad ca te incapatanezi sa citesti… Hmm! Uita-te un pic la poza “featured” pentru acest post.
Ce preferi?
“Solid colours” ca pe vremea lui Windows 3.1?
Sau gradienti fini, tranzitii silky smooth, umbre si margini rotunjite a la Aero Glass din Windows 7?
Pana si sigla de la Windows 8 e penala. Au luat sigla de la Windows 7, au indreptat-o cu fierul de calcat pana a iesit “1D” dupa care au bagat-o in clor. Pam-pam, gata sigla si designerul de la Microsoft si-a luat salariul de 6 cifre.  A trebuit sa modific sigla originala de la Windows 8 in Photoshop un pic, sa-i bag niste bevel & emboss + drop shadow, pentru ca imi strica tot postul.
O versiunea mai noua trebuie sa fie o evolutie, nu o involutie. Atat din punct de vedere functional cat si grafic. Nu vreau sa aud de bullshit minimalist!
Baietii de la Microsoft trebuiau sa faca ceva, o schimbare fundamentala pentru ca nu mai puteau sa o tina asa la nesfarsit. Ii respect pentru curajul avut, dar si-au scapat butelia pe picior si cred ca o sa le cada cateva unghii.
Inteleg ca vor o unificare intre dispozitivele cu touchscreen (telefoane, tablete) si desktopuri. E greu sa intretii un sistem de operare care ruleaza pe o tona de device-uri.
Dar totusi, calculatorul meu nu este un dispozitiv cu touchscreen, basca ca nu suport sa mi se ia butonul de start cu una cu doua. Cel putin nu fara lupta (vezi Start8).
Se misca Windows 8 ca XP-ul?
Windows 8 booteaza intr-adevar mai repede ca Windows 7, overall este mai “responsive” (oare din cauza ca au aruncat Aero la gunoi?), diferite actiuni cum ar fi “delete” par mai rapide + ca ai un progres bar de tip “grafic” care te informeaza despre cum decurge “situatiunea”. IE 10 se misca foarte rapid, dar cine il foloseste cand exista Chrome care se deschide ca Notepad-ul ?
Cat de repede te acomodezi cu el?
“Relativ incet”, chiar daca ai un coleg care sa te invete cum sa dai shutdown, de exemplu, fara sa cauti pe google. Curba de invatare e clar mai mica, decat daca te-ai apuca sa inveti OSX de la Apple :D. Ideea de baza e sa folosesti noul meniu de start ca “Folder” pentru programele care le folosesti mai des, sa eviti aplicatiile full screen daca mai vrei sa vezi cand iti scrie cineva pe mess, si sa spamezi combinatia de taste “windows + d” ca sa revii in modul “desktop vechi” cand intri din greseala in vreo aplicatie metro  (urasc aplicatiile full screen pe PC – aplicatii nu jocuri, DA?).
Altfel daca iti irosesti viata in “metro” (care nu se mai cheama metro din cauza unor probleme de copyright cu lantul de magazine cu acelasi nume), o sa afli ca ferestrele se inchid apucand de ele si aruncandu-le in josul ecranului, ca trebuie sa faci tot felul de exchibitii cu mouse-ul (gestures) ca sa se intample lucruri care inainte erau banal de facut.
Chiar asa rau e?
Nu chiar, noul meniu de start e chiar interesant, poti sa faci “split-screen” ca sa compari 2 explorere, ai sync cu microsoft cloud astfel incat daca te muti pe alt calculator sau reinstalezi sistemul de operare, ti se pastreaza setarile, si aplicatiile (metro) descarcate anterior incep sa curga ca prin magie din norul atotputernic, imediat dupa reinstalare. Grafica asta noua, minimalista, pare sa placa unora (nu mie), iar pretul de achizitie daca ai deja o licenta de XP sau Windows 7 este infim, intre 15 si 30 euro cred. Daca vrei sa il cumperi si sa ai posibilitatea sa il muti de pe un calculator pe altul, pretul e mai piperat ..
Productivitatea in Windows 8
Actiuni basic care le faceam inainte, shut down, acces control panel + diferite setari, acum le fac din mai multi pasi. Am vrut sa vad niste poze folosind functia “Preview”, si cand colo m-am trezit ca mi se deschide aplicatia metro full screen. Nu stiam cum sa o inchid mai repede, si sa setez controlul default pentru vechiul “preview” de poze.
Nu mai vorbesc de faptul ca o operatiune relativ simpla, cum ar fi setarea unui wallpaper a devenit o intreaga aventura. Acest Windows 8 imi scade productivitatea in loc sa faca contrariul. Pentru un utilizator obisnuit, curba de invatare o sa fie ridicata si s-ar putea sa renunte si sa revina la ce stie mai bine, adica orice alta versiunea de Windows, mai putin 8 :)
Insa nu-mi fac probleme, Microsoft o sa ne sileasca sa facem tranzitia, ba cu un Direct X 11.1 care nu se instaleaza decat in noul Windows + alte mizerii tipice corporatiilor cu mai multi bani decat pot numara.
Concluzia..
Vezi prima propozitie de la inceputul postului! Sa ne auzim cu bine si sa fim izbaviti de blue-screen-uri!
P.S.: Nici widgeturile nu merg in Windows 8. Adios widget sexos cu ceasul, vremea sau cpu & ram meter!


Share:

AMD Catalyst 12.11 vs. Catalyst 12.8

AMD a lansat noile drivere Catalyst 12.11, primele ce fac uz de arhitectura GCN (Graphic Core Next) prezentă în seria plăcilor grafice Radeon HD 7000. Fiind promise creşteri de performanţă consistente, nu ne-am putut abţine să nu realizăm un test comparativ mai ales prin prisma faptului că în trecut, AMD şi ex-ATI şi-au construit o "faimă celebră" pentru driverele nu neapărat strălucite. Dacă odată cu AMD Never Settle au devenit mai buni, vom vedea...

Configuraţia de test a inclus un procesor Intel Core i7 3960x la frecvenţe stock 3.3GHz, 16GB memorie DDR3 (4x4GB Kingston 1600MHz 9-9-9-21), placă de bază ASUS Sabertooth X79, placă video ASUS Radeon HD 7950 DirectCU II şi hard disk 1TB SATA III.

Testele s-au realizat cu driverele Catalyst 12.8, respectiv Catalyst 12.11, în jocuri fiind folosită rezoluţia 1980x1080 cu setările de calitate cele mai ridicate posibile.
3DMark 11 - Performance preset
3DMark 11 - Xtreme preset
Unigine Heaven 2.5
1920x1080, shaders high, textures high, filter trilinear, anisotropy 4x, occlusion enabled, refraction enabled, volumetri enabled, tessellation normal

Handbrake
Dirt3
1920x1080, High
(valorile mai mari sunt mai bune)

Concluzie

Noile drivere Catalyst 12.11 aduc performanţe vizibil mai bune în majoritatea jocurilor, lucru de aşteptat de la un update. Mai puţin previzibile şi o surpriză deosebit de plăcută o reprezintă rezultatele mai bune după acest update şi în teste atât la suprafaţă dar şi în interior.
Cine are deja în posesie o placă video din seria Radeon HD 7000, poate câştiga între 10% şi 15% prin simpla actualizare a driverelor Catalyst, cine aştepta momentul prielnic pentru achiziţia unei plăci grafice se poate orienta către aceeaşi serie mai ales că prin programul AMD Never Settle beneficiază de un game bundle consistent.






Share:

luni, 18 februarie 2013

FOTO - Veste buna pentru scuteristi care au absolvit cursul de legislatie rutiera.



  Există în proiect şi o normă tranzitorie care face referire la situaţia candidaţilor pentru obţinerea permisului de conducere din categoria AM. Ca urmare, aceia care fac dovada faptului că au absolvit un curs de legislaţie rutieră în cadrul unei unităţi autorizate de pregătire a conducătorilor de autovehicule, anterior datei de 19 ianuarie 2013, se pot prezenta direct la examen, fără să fie obligaţi să urmeze cursurile unei şcoli de şoferi.
















Sursa : http://realitatea.net

Share:

VIDEO - Se pare ca Harlem Shake a inebunit pe toata lumea.

                               S-au gandit si cei de la radio ZU sa scoate un asemenea filmulet..


Si radio 21 la fel... si sunt multi alti....




Share:

FOTO - Mindy McCready, cantareata de country celebra in SUA, s-a sinucis la 37 de ani

Mindy McCready, cantareata de country foarte populara in Statele Unite, care a avut o relatie de lunga durata cu jucatorul de baseball Roger Clemens, de la Yankee, s-a sinucis duminica.






Autoritatile au confirmat pentru New York Daily News ca Mindy s-a impuscat, dupa ce si-a ucis cainele. Trupul ei a fost descoperit in casa, in cursul dupa amiezii, dupa ce vecinii au anuntat ca au auzit in interior focuri de arma.




“Mindy McCready a fost gasita moarta, dupa ce, din cate se pare, s-a impuscat in cap”, a declarat pentru New York Daily News Marty Moss, seriful districtului Cleburne.

Vestea socanta vine la o luna dupa ce iubitul cantaretei, producatorul David Wilson, a murit in imprejurari misterioase, in casa cuplului din Heber Springs, un oras din vestul statului Memphis. In prima faza s-a spus ca acesta s-ar fi impuscat, dar mai tarziu politia a deschis o ancheta.

Wilson era tatal copilului cuplului, in varsta de 10 luni. Acesta si cel de-al doilea copil al cantaretei, in varsta de 6 ani, sunt de cateva saptamani in grija autoritatilor.

Mindy McCready a fost internata la dezintoxicare pentru scurt timp dupa moartea iubitului ei. Tatal ei a spus ca dupa moartea lui Wilson Mindy nu s-a mai ridicat din pat timp de 3 saptamani. “Dormea toata ziua, iar noaptea lua droguri si alcool”, a spus tatal artistei.
Share:

FOTO - "Sansumg" sau "Suvnsmg", versiunile false de pe net ale Galaxy SIII. Originalul, prezent la MWC 2013

Atentie la telefoanele false de pe Internet. Daca vreti sa cumparati un smartphone de ultima generatie, mai bine alegeti o reprezentanta oficiala.




Pentru ca sunt telefoanele de la Samsung, Apple, Nokia sau LG au devenit extrem de populare in ultimii ani, pe Internet au aparut si oferte care par prea bune sa fie reale. Exact asta este si problema, pentru ca multe nici macar nu sunt reale.



Asa ceva a patit si un barbat din Rusia, care a comandat de pe Internet un telefon Samsung Galaxy SIII, pe care l-a gasit la superoferta. Din nefericire, cand coletul a ajuns acasa, clientul a avut neplacerea sa constate ca in loc de un telefon Samsung a cumparat un telefon facut de doi producatori inexistenti, mai exact "Sansumg" si"Suvnsmg", scrie Webpark.ru.

Tocmai de aceea, la targurile de tehnologie, precum CES din Las Vegas si MWC din Barcelona, care va incepe pe 25 februarie si va tine pana pe 28 februarie, producatorii de top, printre care si Samsung se asigura de fiecare data sa le aduca la cunostinta clientilor cum pot cumpara sigur si fara probleme de acest fel telefoanele lansate pe piata.

Despre lansarile pe care Samsung si ceilalti producatori le pregatesc la Mobile World Congress 2013, puteti urmari ultimele informatii in sectiunea speciala de pe site-ul nostru, MWC 2013.
Share:

Co-fondatorul Metro s-a sinucis la 89 de ani

Miliardarul german Otto Beisheim, cofondator al grupului de distribuţie Metro s-a sinucis la vârsta de 89 de ani, după ce a aflat că era atins de o maladie incurabilă, a anunţat familia sa, scrie Ziarul Financiar.

Corpul său a fost descoperit, transmite Reuters,– astăzi de dimineaţă la domiciului său din Bavaria. 
«Odată cu conceptul său de <cash and carry> el (Otto –n. n.) a revoluţionat sectorul, la mijlocul anilor 1960», aminteşte Olaf Koch, preşedintele consiliului director al Metro, într-un comunicat.

  Metro este al patrulea grup de distribuţie din lume, având o cifră de afaceri, în 2012, de 66,7 mld. euro.

În România, Metro are 32 de locaţii, acţionari fiind Metro Grup şi omul de afaceri Ion Ţiriac.

Un purtător de cuvânt al grupului Beisheim a declarat că familia nu are de gând să-şi vândă participaţia la Metro - sub 10% din capital. Această participaţie face din familia Beisheim al treilea acţionar al Metro, după familiile Haniel et Schmidt-Ruthenbeck, care deţin împreună 45,78% din acţiuni.

În 2012 publicaţia americană Forbes estima averea personală a lui Otto Beisheim la 3,3 mld. dolari.


Share:

Harlem Shake editia pufoasa

Harlem Shake a cucerit internetul! Dansul este atat de popular incat pana si patrupedele au inceput sa-l execute. 

Share:

Cum pot cumpara un Diablo 3

Te-ai trezit cam tarziu, si panica s-a instalat pe internet.
Asta, bineinteles daca vrei sa cumperi Diablo 3 cat mai ieftin. Oricand poti cumpara varianta digitala, direct din contul tau de battle.net. Pentru cei care vor sa simta mirosul hartiei, sa pipaie DVD-ul, varianta BOX este alegerea la care se vor opri.
(preturi din articol au fost actualizate in data de: 22 ianurie 2013) 
Emag vinde: Diablo 3 standard edition cu 199 RON si 607 RON pentru Collector’s Edition (update: pret nesimtit pentru cat valoreaza jocul ~ 400 ron – probabil sunt cateva bucati ramase/pastrate pentru bisnita)
La Altex, varianta standard este 189 RON si Collector’s Edition 399 RON (update: Altex a scos CE din oferta).
pcgarage vinde varianta standard cu 237 ron. Cam scumput domnilor de la Garaj :)
La cel.ro, standard edition e 210 ron.
Computergames.ro shop vinde varianta digitala cu 199 ron.
Vreau sa il cumpar la noapte, sa ma imbulzesc, sa ma bat pentru el!
Si eu la fel, desi am o precomanda veche de 1 luna si ceva la emag, am emotii ca nu o sa mai fie onorata. Asa ca o sa particip la macel, poate pun mana pe un Collector’s :). Numarul este extrem de limitat, se pare ca Altex Constanta are alocate doar 5 bucati de CE si 400 BOX normale :(. Asta daca visai la un CE, sa iti faci idee, cat de limitat e numarul. Blizzard isi cam bate joc de fani :)
Altex si Emag o sa deschida cateva magazine la mijlocul noptii (14 spre 15 mai) special pentru acest event. Vezi aici daca orasul tau este pe lista :)
(update: in Constanta, la Altex au fost 0 bucati de CE la lansarea de la miezul noptii – bataie de joc)
Amazon a anuntat ca este jocul cel mai “precomandat” din istorie.




Share:

Bitdefender 2013 - Antivirus gratuit

Nu cred in sintagma: “romanilor le place mocangeala”. Eu as extinde-o: oricui ii place mocangeala, oricine isi doreste sa nu plateasca pentru un serviciu care in mod normal costa.
Daca te uiti cum se calca americanii in picioare de black friday, iti dai seama ca nu suntem noi romanii “mai speciali” in privinta asta. Si e valabil si pentru cei cu bani, oricate milioane au in conturile din banca, tot s-ar inghesui sa ia cu 2 lei mai ieftin un kil de rosii daca se poate.
Acum sa revenim la oile noastre… Daca esti pe faza, poti sa descarci un antivirus gratuit. Si sa ajuti  un produs romanesc sa castige cota de piata, chiar daca doar in statistici.
Bitdefender, una dintre putinele companii de IT romanesti care a cunoscut celebritatea si peste hotare, ne ofera cel mai nou produs al lor, Bitfedender 2013 gratuit, daca il descarci in data de 23, 24 si 25 ianuarie doar intre orele 15-16!
Asa ca sper ca o sa citesti acest post in timp util.


Share:

De unde cumpar iPhone 5?

Incepand de astazi, iPhone 5 este disponibil la precomanda la Orange si Vodafone cu termen de livrare 2 noiembrie. Cosmote l-a anuntat, dar inca nu e nimic disponibil pe site legat de preturi si livrare.
Preturile sunt mai mari decat la iPhone 4S, la momentul aparitiei. Operatorii de telefonie subventionand mai putin din pret.. (foamea e mare!)
Bineinteles ca nu am rezistat, fiind un “iSheep ” convins, am dat buzna pe magazinul Orange si am luat una bucata de 16 GB neagra, la prelungire de abonament.
Daca in 2010 mi-am cumparat iPhone 4 de la Orange cu aproximativ 1000 ron la abonament de 29 euro, acum cu acelasi abonament, la prelungire  +  vreo 30 euro puncte thank you am platit aproximativ 1973 ron. (pretul intreg fiind de 3418 ron!)
iPhone 5 prea scump
Ma intreb de unde este diferenta asta de pret, daca in momentul aparitiei unei generatii noi, pretul este identic cu cel al generatiei vechi la lansare. De exemplu in apple store, pretul unui iPhone 5 16 GB este incepand de la 199$ la fel cu pretul unui iPhone 4 in 2010 la lansare.
Pretul acesta marit nu este doar in Romania, restul tarilor europene beneficiind de acelasi tratament.
Pe eMag inca nu a aparut la liber. Orange nu vinde decat la abonament, Vodafone fiind singurul momentan care il vinde oficial si fara abonament – 740 euro varianta de 16GB, 860 euro cea de 32GB, 980 euro versiunea de 64GB. Ce e interesant e ca eMag nu a mai adus “la negru” iphone inainte de lansarea oficiala in Romania. E din cauza ca a devenit partner Apple cumva?
(update: se poate cumpara iPhone 5 de la eMag de pe 2 noiembrie incepand de la 3299 ron varianta de 16 GB)
Hmm..
Acum nu ramane decat sa astept jucaria, care vine cu o cartela nanosim inclusa si o cartela Orange prepaid de 5 euro.
Daca “antenna gate” e fixuita, am emotii cu privire la “scratch gate” ;)). Sper de asemenea sa scap si de bugul cu ecranul care se aprinde in timpul convorbirii… o situatie penala care se solda cu inchiderea random a convorbirilor prin simpla apasare cu urechea :|
Citeste mai mult despre ce aduce iPhone 5 nou.Incepand de astazi, iPhone 5 este disponibil la precomanda la Orange si Vodafone cu termen de livrare 2 noiembrie. Cosmote l-a anuntat, dar inca nu e nimic disponibil pe site legat de preturi si livrare.
Preturile sunt mai mari decat la iPhone 4S, la momentul aparitiei. Operatorii de telefonie subventionand mai putin din pret.. (foamea e mare!)
Bineinteles ca nu am rezistat, fiind un “iSheep ” convins, am dat buzna pe magazinul Orange si am luat una bucata de 16 GB neagra, la prelungire de abonament.
Daca in 2010 mi-am cumparat iPhone 4 de la Orange cu aproximativ 1000 ron la abonament de 29 euro, acum cu acelasi abonament, la prelungire  +  vreo 30 euro puncte thank you am platit aproximativ 1973 ron. (pretul intreg fiind de 3418 ron!)
iPhone 5 prea scump
Ma intreb de unde este diferenta asta de pret, daca in momentul aparitiei unei generatii noi, pretul este identic cu cel al generatiei vechi la lansare. De exemplu in apple store, pretul unui iPhone 5 16 GB este incepand de la 199$ la fel cu pretul unui iPhone 4 in 2010 la lansare.
Pretul acesta marit nu este doar in Romania, restul tarilor europene beneficiind de acelasi tratament.
Pe eMag inca nu a aparut la liber. Orange nu vinde decat la abonament, Vodafone fiind singurul momentan care il vinde oficial si fara abonament – 740 euro varianta de 16GB, 860 euro cea de 32GB, 980 euro versiunea de 64GB. Ce e interesant e ca eMag nu a mai adus “la negru” iphone inainte de lansarea oficiala in Romania. E din cauza ca a devenit partner Apple cumva?
(update: se poate cumpara iPhone 5 de la eMag de pe 2 noiembrie incepand de la 3299 ron varianta de 16 GB)
Hmm..
Acum nu ramane decat sa astept jucaria, care vine cu o cartela nanosim inclusa si o cartela Orange prepaid de 5 euro.
Daca “antenna gate” e fixuita, am emotii cu privire la “scratch gate” ;)). Sper de asemenea sa scap si de bugul cu ecranul care se aprinde in timpul convorbirii… o situatie penala care se solda cu inchiderea random a convorbirilor prin simpla apasare cu urechea.


Share:

Traduce pagina

Total vizite postari

Nume

E-mail *

Mesaj *

Blog Archive

Un produs Blogger.